panthe68 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2010 Καλησπέρα από Αθήνα, έμαθα για την συγκεκριμένη προσπάθεια συλλογής μικρομετεωριτών από τον Fred, και θα ήθελα να δώσω κάποιες πληροφορίες σε όλους τους φίλους που έδειξαν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για κάτι διαφορετικό. Προσωπικά γνωρίζω την τεχνική αυτή εδώ και αρκετά χρόνια , και την εφαρμόζω όμως μόνο στο κατάλληλο περιβάλλον για να μπορεί να θεωρηθεί ότι θα έχει επιτυχία, φυσικά ο πρώτος διδάξας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον ίδιο των Η Η Nininger που αναφέρεται ότι ΄συγκένρωνε με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον πριν 60-70 χρόνια μικρομετεωρίτες..........!!!! Όμως φίλοι θα πρέπει να σας αναφέρω κάποιοες σημαντικές πτυχές για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος , που ακόμη και εαν στεφθεί από επιτυχία όσον αφορά την ποσότητα του υλικού, θα ήμουν επιφυλακτικός , αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξακριβωθεί με βεβαιότητα η προέλευση των μικροσκοπικών αυτών δειγμάτων ότι προέρχονται πράγματι από το διάστημα και είναι μικρομετεωρίτες , εφόσον η συλλογή τους γίνεται μέσα σε αστικό περιβάλλον , με τόσο μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση και ένα σωρό λείμματα ........για τον λόγο αυτό ο μονος τρόπος για να ελπιζετε ότι πραγματικά έχετε βρει & μαζέψει μικρομετεωρίτες είναι να εφαρμόζεται την τεχνική αυτή Μόνο και αποκλειστικά σε περιοχές εκτός πόλεως μακρια από βιομηχανικές ζώνες και από κάθε είδους ρύπανση ή πολεοδομικό οργασμό ................Τα δείγματα αυτά και πάλι εφόσον φαίνεται να ανταποκρύνονται στις προδιαγαφές των μικρομετεωριτών θα πρέπει να σας αναφέρω ότι ΄΄εχουν περισσότερη συναισθηματική μόνο αξία και όχι χρηματική, ίσως "συναισθηματικά συλλεκτική", μια και λόγω του μεγέθους τους δεν είναι εφικτό να αξιολογηθουν και να ταξινομηθούν από κανένα Ινστιτούτο παγκοσμίως όχι γιατί δεν μπορούν ,αλλά γιατί δεν συμφέρει κάτι τέτοιο τεχνοκρατικώς , και για το λόγο αυτό κατατάσσονται μόνο ως μικροσωματίδια .............!!! Αλλά η εμπειρία του να βρεις & να μαζέψεις κάτι που έχει πέσει από το διάστημα , και μπορεί να έχει ηλικία έως και 4,567 (+-1) δις χρόνων είναι ...............εκπληκτική...................!!!!!!!!!!!!!! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους μετεωρίτες είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε ερωτήσεις , που όμως θα μπορέσετε να βρείτε σχετικά σύντομα και στο πρώτο εγκυκλοπαιδικό σύγγραμμα σχετικά με το αντικείμενο των μετεωριτών με την έκδοση του βιβλίου που έχω ετοιμάσει και ελπίζω ότι μετά από δουλειά & ταξίδια αρκετών χρόνων θα εκδόσω σύντομα στην ελληνική γλώσσα.......Εντομεταξύ μαζέψτε όσους περισσότερους μπορείτε , μήπως και ανεβάσουμε το Ακαθάριστο Εθνικό Πρόϊόν της χώρας μας γρηγορότερα..............και δεν έχουμε ανάγκη την Frau Merkel !!!!!!Φιλικά Παναγιώτης #1161 IMCA Takis Theodossiou IMCA #1161(International Meteorite Collectors Association)
3c273 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2010 Παναγιώτη ευχαριστούμε για την παρέμβαση, ήσουν σαφής και περιεκτικός. Όλη η υπόθεση της ερασιτεχνικής αστρονομίας έχει κυρίως και συναισθηματική αξία. Εφόσον λοιπόν δεν μηδενίζεται η υπόθεση "μικρομετεωρίτες" και για όσους έχουν κέφι μπορούν να συνεχίσουν να ψάχνουν 3 ερωτήμτα θα ήθελα να σου απευθύνω.1. Υπάρχει κάποιος μηχανισμός δημιουργίας και εναπόθεσης μικρομετεωριτών στο έδαφος; (Θα διάβασες παραπάνω τις σκέψεις)2. Κάποια σαφή κριτήρια διακρισης των μικρομετεωριτών από σιδηρούχα υλικά ή λείμματα αν το θές;3. Υπάρχει κάποια στατιστική; π.χ. αρ. μικρομετεωριτών ανα τετ. μετρο ή χιλιόμετρο; Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
3c273 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2010 http://phoxes.com/Classroom/tabid/54/EntryID/6/Default.aspxhttp://bizarrelabs.com/met.htmΕν τω μεταξύ βρήκα τα παρπάνω links σχετικά με το θέμα. Ως προς τον μηχανισμό είναι πειστική η εξήγηση που έχει να κάνει με την αιώρηση ( λόγω του μικρού μεγέθους ) των μικρομετεωριτών και την εναπόθεση τους στο έδαφος με την βροχή ή την σκόνη. Πιστεύω να μην είναι "πατάτα". Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
panthe68 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2010 Παναγιώτη ευχαριστούμε για την παρέμβαση, ήσουν σαφής και περιεκτικός. Όλη η υπόθεση της ερασιτεχνικής αστρονομίας έχει κυρίως και συναισθηματική αξία. Εφόσον λοιπόν δεν μηδενίζεται η υπόθεση "μικρομετεωρίτες" και για όσους έχουν κέφι μπορούν να συνεχίσουν να ψάχνουν 3 ερωτήμτα θα ήθελα να σου απευθύνω.1. Υπάρχει κάποιος μηχανισμός δημιουργίας και εναπόθεσης μικρομετεωριτών στο έδαφος; (Θα διάβασες παραπάνω τις σκέψεις)2. Κάποια σαφή κριτήρια διακρισης των μικρομετεωριτών από σιδηρούχα υλικά ή λείμματα αν το θές;3. Υπάρχει κάποια στατιστική; π.χ. αρ. μικρομετεωριτών ανα τετ. μετρο ή χιλιόμετρο; Θα προσπαθήσω να απαντήσω εν συντομία κρατώντας την ουσία των ερωτημάτων σου.1. Για την τεχνιτή συλλογή τους δεν έχω να προσθέσω πολλά, η συλλογή μπορεί να γίνει ακόμη και με φιλτράρισμα του βρόχινου νερού μέσα και από υδροροές, όμως όσον αφορά την απόθεση στην φύση οι επιστήμονες για πρώτη φορά ανακάληψαν το φαινόμενο της ύπαρξης τους σε μεγαλύτερο αριθμό σε μεγάλα βάθη των ωκεανών , όπου μπόρεσαν να συγκεντρώσουν κάποιες σημαντικότερες ποσότητες εξερεύνοντας την προέλευσή τους. Στο έδαφος είναι πολύ πιο δύσκολη η συλλογή τους , λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών απαιτήται πολλαπλάσια προσπάθεια2.Δεν υπάρχουν! Αυτοί που είναι μαγνητικοί αποτελούνται μόνο από σιδηρονικέλιο, αυτοί που δεν περιέχουν καθόλου σίδηρο χρειάζεται να πιστοποιηθεί η προέλευσή τους από εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα ....που υπάρχουν ελάχιστα ανά τον κόσμο!!!1.-3.Το σίγουρο είναι ότι καθημερινά ο πλανήτης μας βομβαρδίζεται από πολλά πολλά εκατομμύρια τόνους μικρομετεωριτικού υλικού που φτάνουν στο έδαφος με διαφορους τρόπους, οι κυριώτεροι είναι μέσω της βροχής και ως κατάλοιπα της καύσης των μετεώρων που περνώντας μέσα από την γήϊνη ατμόσφαιρα διασκορπίζουν το υλικό τους στον αέρα , που αργότερα μετά από μέρες κατακάθαιται στη επιφάνεια της γης & στους ωκεανούς.Ελπίζω να βοήθησαν λίγο οι σύντομες απαντήσεις μου για την απλούστερη κατανόηση με το τι έχουμε να κάνουμε ............. Φιλικά Παναγιώτης Takis Theodossiou IMCA #1161(International Meteorite Collectors Association)
3c273 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2010 Ευχαριστούμε πολύ. Μία ερώτηση μόνο. Μπορεί το μέγεθος τους να είναι μερικά mm ή περιορίζονται σε κάποια μm; Στην φωτογραφία που παραθέτει ο papgeo o προς τα δεξιά είναι δυνατόν να είναι λόγω σχήματος; και πάλι ευχαριστούμε. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
panthe68 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2010 Ευχαριστούμε πολύ. Μία ερώτηση μόνο. Μπορεί το μέγεθος τους να είναι μερικά mm ή περιορίζονται σε κάποια μm; Στην φωτογραφία που παραθέτει ο papgeo o προς τα δεξιά είναι δυνατόν να είναι λόγω σχήματος; και πάλι ευχαριστούμε.[/quotπράγματι υπάρχουν μικρομετεωρίτες μεγέθους ακόμη και μερικών mm, όμως αυτοί είναι σπάνιοι, το συνήθες μέγεθος του κυμαίνεται σε μm. Το σχήμα τους είναι συνήθως σφαιροειδές , χωρίς να αποκλείονται όμως άλλα σχήματα και βάση της πρώτης φωτογραφίας που αναρτήθηκε με το μικρό γυάλινο μπουκαλάκι θα μπορούσε εάν παρατήρησα σωστά να υποδυκνύει πράγματι μικρομετεωρίτες όσον αφορά το μέγεθος ............αλλά όμως μεσα σε τσιμεντούπολη ???? και να ήταν πραγματικά, κανείς δεν θα έμπενε στον κόπο να τα εξετάσει για επαλήθευση.....!!!! Παναγιώτης Takis Theodossiou IMCA #1161(International Meteorite Collectors Association)
scott Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Καποτε ειχα διαβασει οτι ο ανθρωπος στη ζωη του εχει 30% πιθανοτητες να τον 'πετυχει' μετεωριτης.Αυτο βεβαια δεν συμενει θα τον βρει κοτρονα,θα μπορουσε να ειναι και μικρος κοκος.Επισεις ελεγε οτι ο Τζενκινς Χαν ειχε τραυματιστει απο μετεωρο πετραδακι που τον εριξε απο το αλογο.Δεν ειναι και πολυ σχετικο με την κουβεντα βεβαια αυτο,απλος το παραθετω διοτη αν ειναι η ερευνα αυτη σωστη, καποιος τροπος θα υπαρχει να συλεχθουν μικρομετεωριτες.Και για οσους ψαχνουν μαγνητες,εχετε ακουσει τους ιονιστες καυσιμου?Αυτα που βαζουν στην εισαγωγη καυσιμου του αυτοκινητου ωστε με τον ιονισμο των μοριων της βενζινης - πετρελαιου να εχουμε καλητερη καυση και οικονομια.Ασχετος που δεν ειδα ποτε το οφελος αυτης της 'ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ'σηγουρα εχω 2 πολυ δυνατους μαγνητες νεοδημιου που ειναι ανωτεροι των ηχειων! Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
panthe68 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Καποτε ειχα διαβασει οτι ο ανθρωπος στη ζωη του εχει 30% πιθανοτητες να τον 'πετυχει' μετεωριτης.Αυτο βεβαια δεν συμενει θα τον βρει κοτρονα,θα μπορουσε να ειναι και μικρος κοκος.Επισεις ελεγε οτι ο Τζενκινς Χαν ειχε τραυματιστει απο μετεωρο πετραδακι που τον εριξε απο το αλογο.Δεν ειναι και πολυ σχετικο με την κουβεντα βεβαια αυτο,απλος το παραθετω διοτη αν ειναι η ερευνα αυτη σωστη, καποιος τροπος θα υπαρχει να συλεχθουν μικρομετεωριτες.Και για οσους ψαχνουν μαγνητες,εχετε ακουσει τους ιονιστες καυσιμου?Αυτα που βαζουν στην εισαγωγη καυσιμου του αυτοκινητου ωστε με τον ιονισμο των μοριων της βενζινης - πετρελαιου να εχουμε καλητερη καυση και οικονομια.Ασχετος που δεν ειδα ποτε το οφελος αυτης της 'ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ'σηγουρα εχω 2 πολυ δυνατους μαγνητες νεοδημιου που ειναι ανωτερη των ηχειων! καλημέρα από Αθήνα, για την πιθανότητα του 30% να μας χτυπήσει κάποιος μετεωρίτης θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω .................είναι πολύ- πολύ μικρότερες, ..............αν και υπάρχει κάποιος άνθρωπος στην Βοσνία Ερζεγοβίνη αν θυμάμαι καλά που έχουν πέσει στο σπίτι του 5-7 φορές αποδεδειγμένα μετεωρίτες!!!!!!!!!!! Ναι, οι μαγνήτες νεοδημίου είναι ίσως η καλύτερη λύση, όποιος χρειαστεί μπορώ να του αποστείλλω μόλις ξανακάνω παραγγελεία για μένα από το εξωτερικό.Παναγιώτης Takis Theodossiou IMCA #1161(International Meteorite Collectors Association)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα