Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Την Παρασκευή ήρθε το τηλεσκόπιο μου LXD-75 SC 8" και είχε ένα πρόβλημα σε μια βίδα της. Στην διόπτρα πολικής ευθυγράμμισης από πάνω έχει μια μικρή ανοξείδωτη βιδούλα, η οποία έχει χαλασμένα πάσα και δεν βιδώνει καθόλου, πήρα τον κ. Νομικό και μου είπε ότι δεν είναι πρόβλημα και ότι τέλος Αυγούστου θα μου στείλει. Νομίζω ότι δεν θα πέπει να παίζει σπουδαίο ρόλο αλλα θα ήθελα να μου το επιβεβαιώση και κάποιος άλλος παλαιόιτερος!!! Είναι το Νο 32 στην εικόνα που έκανα Attachment. και να μου πεί εάν μπορεί αφού υπάρχει και το Νο 33 που είναι το κυρίος κλείδωμα τι στο καλό το έβαλαν και αυτό.

956361114_LXD75mount.jpg.0a0845104d08595debe97fc7f889af51.jpg

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Η βίδα αυτή βρίσκεται σε όλες τις στηρίξεις που είναι αντίγραφα των GP και λέγεται στα αγγλικά "graduation ring setscrew". Χρησιμοποιείται για τη διαδικασία της πολικής ευθυγράμμισης. Με τη βίδα αυτή σταθεροποιούμε τον κύκλο των ωρών στη διάρκεια της πολικής ευθυγράμμισης. Το μηδέν πρέπει να βρίσκεται επάνω. Μετά, περιστρέφουμε το τηλεσκόπιο κατά ορθή αναφορά ώστε να συμπίπτει η ώρα με τη σωστή ημερομηνία. Τέλος, τοποθετούμε τον πολικό αστέρα μέσα στο προβλεπόμενο κυκλάκι της πολικής διόπτρας χρησιμοποιώντας τους κοχλίες ύψους και αζιμουθίου. Κατά τη διάρκεια της παρατήρησης τη βίδα αυτή τη αφήνουμε χαλαρή.

Εύχομαι καλή παρατήρηση!

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε
Η βίδα αυτή βρίσκεται σε όλες τις στηρίξεις που είναι αντίγραφα των GP και λέγεται στα αγγλικά "graduation ring setscrew". Χρησιμοποιείται για τη διαδικασία της πολικής ευθυγράμμισης. Με τη βίδα αυτή σταθεροποιούμε τον κύκλο των ωρών στη διάρκεια της πολικής ευθυγράμμισης. Το μηδέν πρέπει να βρίσκεται επάνω. Μετά, περιστρέφουμε το τηλεσκόπιο κατά ορθή αναφορά ώστε να συμπίπτει η ώρα με τη σωστή ημερομηνία. Τέλος, τοποθετούμε τον πολικό αστέρα μέσα στο προβλεπόμενο κυκλάκι της πολικής διόπτρας χρησιμοποιώντας τους κοχλίες ύψους και αζιμουθίου. Κατά τη διάρκεια της παρατήρησης τη βίδα αυτή τη αφήνουμε χαλαρή.

Εύχομαι καλή παρατήρηση!

Γιάννης

Ευχαριστώ κ. Γιάννη!!!

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης