Mich Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Υλικό : κόντρα πλακέ θαλάσσης, διαστάσεις 21χ30 cm., πάχος 9mm, βάρος 400 γρ. πάνω - κάτω ίσως και λιγότερο. Το κόστος σχεδόν μηδενικό (υπολογίζω να ζητήσει ο ξυλουργός 10 Ευρώ, τη δική μου την έδωσε χωρίς χρήματα καθότι φίλος). Βάψιμο με σπρέϊ μαύρο μάτ και τα αποτελέσματα στις φωτογραφίες που ακολουθούν. "Φιλοξενεί" ένα ΕD 100 και το γνωστό σε όλους Bresseraki. Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
ziorange Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Δεν ξέρω αν είνα καλό υλικό το κόντρα πλακέ θαλάσσης για αυτή την δουλειά!! Πιστεύω πως θα έχει κάποιες μικροταλαντώσεις που θα χαλάνε την οδήγηση!! Γιατί δεν χρησιμοποιείς τον ερευνητή καλύτερα?? Λιγότερο και το βάρος!! Όπως και να έχει ωραία η ιδέα σου και μένει να δούμε τα αποτελέσματα... http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
50mm Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Μου αρεσει πολυ σαν ιδεα αλλα οσον αφορα το βαρος ? Αντεχει το ξυλο πχ 15 κιλα ? Ποσο ζυγιζει το ed 100? Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Mich Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Παναγιώτη το οδηγητικό της TS το πήρα για τον 8ιντσο σωλήνα κυρίως προκειμένου να μην ζοριστεί η βάση και έρθει στα όρια της, εκ δευτέρου στις διακοπές των Χριστουγέννων αποφάσισα να κάνω κάτι για να γεμίσω το χρόνο μου και να βρει και λίγη χρήση και το Bresser που κάθεται χρόνια στο κουτί. Αναφορικά με το υλικό μου το πρότεινε ο ξυλουργός ως πολύ ανθεκτικό, και είδα να το χρησιμοποιούν και άλλοι φίλοι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Στις δοκιμές που έκανα δεν διαπίστωσα ιδιαίτερα έντονα προβλήματα. Για φωτογράφιση το βλέπω την Άνοιξη λόγω του ψύχους (αν και υπάρχουν θερμαντικά στοιχεία κλπ). Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
Mich Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 50mm, σχετικά με το βάρος το ED το πολύ να ζυγίζει 4 κιλά δεν ξέρω ακριβώς, ο ξυλουργός μου είπε ότι το ξύλο μπορεί να σηκώσει και εσένα πάνω, εξηγώντας μου ότι είναι πολύ ανθεκτικό. Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
50mm Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Ok Ευχαριστω για την απαντηση , ακολουθησες καποιο σχεδιο για τις τρυπες ή οπως σε βολευε?Τωρα οσον αφορα εμενα μαλλον δεν θα με αντεξει γιατι ειμαι μικρουλης...μονο 130 κιλα Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Mich Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 O Παναγιώτης εδώ χρησιμοποίησε ακριβώς το ίδιο υλικό πριν από χρόνια (κόντρα πλακέ θαλάσσης) : http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4916&highlight=%CA%E1%F4%E1%F3%EA%E5%F5%DE+guiding+plate Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
Mich Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Σχετικά με τις τρύπες ανοίχτηκαν αρχικά αυτές για να προσαρμοστεί η ράβδος στήριξης, εδώ δεν χρειάζεται μέτρημα αφού απλά τοποθετείς τη ράβδο πάνω στο ξύλο σημειώνεις με ένα μολύβι μέσα από τη τρύπα της ράβδου και τελειώνεις. Οι άλλες τρύπες έγιναν σαφώς με μέτρημα αλλά με το μάτι. Μπορώ να σου πω ότι έκανα ας πούμε σε μια ευθεία τρύπες ανά 5 εκατοστά και τα δαχτυλίδια μπήκαν εκεί που θεωρητικά πίστευα ότι είναι καλύτερα τοποθετημένα και για το ένα τηλεσκόπιο και για το άλλο. Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 και τα δαχτυλιδια πως βιδωθηκαν?θελω να πω οτι οι τρυπες με το βαρος θα ''παρουν'' και μετα ολο το συστημα θα τρεμει,εκτος και τα δαχτυλιδια στηριζονται με καποιον τροπο που δεν επιτρεπει κατι τετοιο. stargazeshots.com
Mich Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 Μιχάλη, δες εδώ : http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4916&highlight=%CA%E1%F4%E1%F3%EA%E5%F5%DE+guiding+plateτη πρώτη φωτογραφία (έχουν μπει ροδελάκια σε όλες τις βίδες και από πάνω και από κάτω). Μόλις δε τοποθετήθηκαν τα πάντα πάνω (πλην των CCD) διαπίστωσα μετακινώντας το προκειμένου να δω την ευστάθια, ότι λειτουργεί ακριβώς όπως πριν τοποθετήσω τη πλάκα οδήγησης. Ενημερωτικά στα καταστήματα πουλούσαν παλαιότερα εκτός των μεταλλικών και ξύλινες πλάκες (guiding plate). Τα δαχτυλίδια εκτός από βίδες και ροδέλες δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα τοποθετήσεις στη πλάκα εκτός αν στις μεταλλικές το κάνεις με οξυγονοκόλληση που δεν το έχω δει πουθενά. Ελπίζω να βοήθησα. Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 oi ροδελες πρακτικα χρησιμευουν για να διαμοιραζετα σε μεγαλυτερη επιφανεια η πιεση που ασκει η κεφαλη του κοχλια. παντως κοιτα το αυτο το θεμα διοτι πιστευω οτι μετα απο καποιες χρησεις μπορει να υπαρξει προβλημα ευσταθειας. παντως σαν ιδεα φαινεται καλη,κυριως λογω εξοικονομησης χρηματων και βαρους stargazeshots.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα