Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μιας και είναι χειμώνας, με τα σύννεφα και το κρύο τις πιο πολλές φορές να καταστρέφουν τις προγραμματισμένες μας παρατηρήσεις-φωτογραφίσεις οι πιο πολλοί από εμάς (πιστεύω) καταφεύγουν στον ελεύθερο τους χρόνο στην χρήση της πατέντας και της ιδιοκατασκευής. Έτσι λοιπόν ανοίγω αυτό το θέμα με σκοπό όποιος θέλει από εδώ μέσα να μας πει τι σχεδιάζει αυτό τον καιρό και για πιο λόγο..πιο πολύ για να γίνει κουβέντα ευχάριστη και εποικοδομητική! Εγώ ας πούμε σκέφτομαι να φτιάξω κάποιο dew-heater μαζί με controller! Δεν ξέρω αν το χρειάζομαι στην παρούσα φάση με το συγκεκριμένο εξοπλισμό που διαθέτω αλλά λόγο σχολής και μόνο καλό θα μου κάνει…Εσείς???
Δημοσιεύτηκε
την καλητερη κατασκευη που σκεφτομαι αυτην την εποχη ειναι ενα τεραστιο κανονι διασπασης συννεφων ](*,) ](*,) (σαν και αφτο που εχουν οι αμπελουργοι) μπας και εχουμε κανενα βραδυ που να βολεβει και εμας..ανεφελο!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:
JUST FOR FUN...... :-note
Δημοσιεύτηκε
Ηρέμισε.Λίγο χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.Για ρίξε μια ματιά στο thread με το Bing bang να δείς τι τσακωμός γίνεται εκεί!

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε

Νίκο δεν είναι αυτό...δεν με πείραξε το χιουμορ, απλά σκέψου τώρα ο άλλος να βάλει..(θα κάνω αναβάθμιση στο pc , ο άλλος θα βάλω ποτενσιόμετρο στο θερμοσίφωνο (όχι στο dob) κοκ) πάει το θέμα..και είναι κρίμα γιατί μπορεί να βγουν ωραία πράγματα μέσα από αυτό!!

Φιλικά! :)

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη εγώ προσπαθώ να αλλάξω την βάση στον Stellarvue F50M 9x50 RACI ερευνητή, γιατί τα δαχτυλίδια που δίνει μαζί καθιστούν την ευθυγράμμιση με το τηλεσκόπιο πολύ σπαστική και χρονοβόρα.

Πήρα μια μεταχειρισμένη βάση σαν την original που δίνει η SW και που έχει 2 βιδες και μια κόντρα και την λιμάρω συνέχεια για να χωρέσει ο ερευνητής!

Δεν μπαίνει με τη μια, γιατί η βάση ερευνητή της SW είναι κάπως κωνική και πρέπει να την φάω λίγο για να χωρέσει ο σωλήνας του Stellarvue.

Γενικά πάντως, το σύστημα των ερευνητών με τα μπρος-πίσω δαχτυλίδια στήριξης είναι ότι χειρότερο και σου σπάει τα νεύρα μέχρι να τον ευθυγραμμίσεις τον ερευνητή!! ](*,) ](*,) #-o :evil:

Μακριά!!! [-(

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Έχεις απόλυτο δίκιο αλλα να ξέρεις οτι χρειάζεσαι ένα λάστιχο στο μροστινό μέρος του ερευνητή.

Όσο για την λείανση θα ήταν καλύτερο να πάς στον τόρνο.

Δημήτρη θα βάλω το λάστιχο που είχε ο original 8x50 ερευνητής που ήρθε μαζί με το 12άρι.

Μάλλον δε θα χρειαστεί ο τόρνος, είμαι σε καλό δρόμο και η λίμα έχει κάνει καλή δουλειά. Είναι αλουμίνιο και τρώγεται σχετικά εύκολα. Θέλει όμως κάποια δουλειά ακόμη για να τελειώσει.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Η δικη μου κατασκευη εχει να κανει με το τριποδο την στηριξης.

Αγοραζοντας την στηριξη μαζι ειχε ενα base plate για να βιδωθει ειτε σε καποιο τριποδο ειτε σε πυλωνα.

Εγω πηρα 2 ωστε να μπορει η κεφαλη να μπαινει και στον πυλωνα αλλα και σε τριποδο

asa017.JPG

Αυτη την στιγμη εχω 3 ποδια απο eq6 και θελω να φτιαξω απο αλουμινιο κατι σαν το μαμισιο ανταπτορα που κραταει τα ποδια -->azimuth-stop-350w.jpg

αλλα με μεγαλυτερη πατουρα ωστε να βιδωθει το παραπανω base plate των 250mm.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης