terring Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2011 Γράφω μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, με θέμα τον αποικισμό του Άρη και θέλω την βοήθεια σας. Αν υποθέσουμε ότι είμαστε στο 2060 και θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα δρομολόγιο Γη-Άρης, τι είδους σκάφους θα επιλέξουμε; Υπάρχουν διάφορες ιδέες και θέλω να ξέρω ποια είναι η γρηγορότερη, καθώς και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί μέχρι το 2060. Π.χ. τα πυρηνοκίνητα σκάφη είναι τα καλύτερα; Μήπως με κινητήρες ιόντων; Τι λέτε για τα ηλιακά ιστία; Μήπως υπάρχουν κι άλλες, λιγότερο γνωστές, τεχνολογίες που θα μας στέλνουν στον Άρη το τάχιστο δυνατό; "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2011 μια ιδεα. μιας και μπαινουν στον αγωνα και ιδιωτες για αποικισμο σεληνης-αρη δεν θα ηταν πιθανο να αναπτυχθουν ολες οι τεχνολογιες που ανεφερες; επισης γιτι δεν σκεφτεσαι βαρυντικες μηχανες. δηλαδη την χρηση ενος βαρυντικου σημειου και το διαστημοπλοιο να πηγαινει προς το σημειο αυτο (κατι σαν μαυρη τρυπα βρε αδερε) παντως κατα την αποψη μου θα θεωρουσα πιο πιθανη μια πυρινοκινητη μηχανη αφου αρθει απο τον ΟΗΕ η απαγορεσυση χρησης πυρνικων εκρηξεων στο διαστημα υ.γ. πριν τρολαριστει και αυτο το τοπικ μιας και ο φιλος θελει βοηθεια μιλαμε για επιστημονικη φαντασια και ολα ειναι πιθανα Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
terring Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2011 μια ιδεα. μιας και μπαινουν στον αγωνα και ιδιωτες για αποικισμο σεληνης-αρη δεν θα ηταν πιθανο να αναπτυχθουν ολες οι τεχνολογιες που ανεφερες; Αυτό είναι αλήθεια, αλλά και πάλι θα υπάρχουν τεχνολογίες καταλληλότερες για ταξίδια στον Άρη και άλλες καταλληλότερες για διαστρικά ταξίδια. επισης γιτι δεν σκεφτεσαι βαρυντικες μηχανες. δηλαδη την χρηση ενος βαρυντικου σημειου και το διαστημοπλοιο να πηγαινει προς το σημειο αυτο (κατι σαν μαυρη τρυπα βρε αδερε) Στον Άρη με σκουλικότρυπα; Στο 2060; Πολύ νωρίς, εκτός κι αν κάποιος μας ψιθυρίζει το μυστικό να τιθασεύσουμε τον χωροχρόνο. Εκτός κι αν εννοείς βαρυτικές σφεντόνες, να χρησιμοποιήσουμε π.χ. την βαρύτητα της Σελήνης για να ανακτήσουμε μεγαλύτερες ταχύτητες. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. [code:1]παντως κατα την αποψη μου θα θεωρουσα πιο πιθανη μια πυρινοκινητη μηχανη αφου αρθει απο τον ΟΗΕ η απαγορεσυση χρησης πυρνικων εκρηξεων στο διαστημα [/code:1] Λες για τον Ωρίωνα, ένα σκάφος που πετούσε πυρηνικές βόμβες πίσω του και ανακτούσε ταχύτητα από το ωστικό τους κύμα. Πολύ φοβάμαι ότι αν αρθεί η απόφαση αυτή, θα γίνει τις κακομοίρας στο Διάστημα. Αν και με τόσο χώρο που θα έχουμε, δεν θα υπάρχει λόγος πλέον. "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα