blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Φιλε Νικο σε ευχαρστω πολυ ! Θα κανω μια δοκιμη ακομη με παστα και αν δεν ειναι τοτε θα σε παρω τηλεφωνο. Σε ευχαριστω και παλι!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου και ήταν θέμα μνήμης. Ευτυχώς συνέβει δέκα μέρες πριν λήξει η εγγύηση. Αλλάχτηκε η μνήμη δωρεάν και 4 σχεδόν χρόνια τώρα δεν παρουσίασε άλλο πρόβλημα. Πέρυσι έκανα φορμάτ για να φρεσκαριστεί και έβαλα τα αγγλικά windows επί τη ευκαιρία. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου και ήταν θέμα μνήμης. Ευτυχώς συνέβει δέκα μέρες πριν λήξει η εγγύηση. Αλλάχτηκε η μνήμη δωρεάν και 4 σχεδόν χρόνια τώρα δεν παρουσίασε άλλο πρόβλημα. Πέρυσι έκανα φορμάτ για να φρεσκαριστεί και έβαλα τα αγγλικά windows επί τη ευκαιρία.Κι εγω είχα το ίδιο προβλημα με την μνημη αλλά όταν είναι η μνήμη πετάει BSOD (μπλε οθόνη) με ένα τυχαίο εξαδικο αριθμό.Αλλα επιδη ποτε δεν ξερεις πως συμπεριφερεται η κάθε μητρικη ας κανει μια δοκιμη με μια modula (εαν εχει δυο) αλλιώς αν μπορεις Σωτηρη δανείσου μια modula απο καποιον φιλο (εαν εχει ιδιες ταχυτητες και χαρακτηριστικά) (σορρυ για το off-topic)Γιωργο (giorgosgr) νομίζω θα ήταν καλύτερο ετσι:Από τον Πάρνωνα πέρασαν αρματωλοί και κλέφτες, αντάρτες του ΕΛΑΣ, και Αστρονόμοι Ερασιτέχνες! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Παιδία, Μην παλαβώνουμε, δεν είναι θέμα υπερθέμανσης με 2-3 λεπτά χρήσης. Για software και εμένα δεν μου κάνει οπότε να προετείνω: Εμένα μου έκανε τα ίδια στον πύργο μου κα ανακάλυψα ότι η μπαταρία που κράταγε τον χρονισμό του CMOS (στρογγυλή πλακέ) τα είχε παίξει και δεν το άφηνε να ξεκινήσει. Μου έκανε εκριβώς ότι σου κάνει και εσένα , οπότε ουτε safe mode ούτε τίποτα δεν το έπιανε.Οπότε, έβγαλα την μπαταρία το άφησα ένα-δύο λεπτα και μετά το έβαλα πάλι εμπρός ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. Το έβαλα σε safe mode (f8), έβαλα ξανα τη μπαταρία στη θέση της (είναι λιθίου επαναφορτιζόμενη) και το άφησα έτσι να τρέξει χωρίς να του κάνω τίποτα για κανένα 2ωρο να φορτίσει η λιθίου. Μετά του έκανα shutdown κανονικά και απο τότε είμαι ΟΚ.Τώρα όπως προείπα, αυτό πέτυχε σε πυργο. Για laptop...... Δημήτρης
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2011 Παιδία, Μην παλαβώνουμε, δεν είναι θέμα υπερθέμανσης με 2-3 λεπτά χρήσης. Για software και εμένα δεν μου κάνει οπότε να προετείνω: Εμένα μου έκανε τα ίδια στον πύργο μου κα ανακάλυψα ότι η μπαταρία που κράταγε τον χρονισμό του CMOS (στρογγυλή πλακέ) τα είχε παίξει και δεν το άφηνε να ξεκινήσει. Μου έκανε εκριβώς ότι σου κάνει και εσένα , οπότε ουτε safe mode ούτε τίποτα δεν το έπιανε.Οπότε, έβγαλα την μπαταρία το άφησα ένα-δύο λεπτα και μετά το έβαλα πάλι εμπρός ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. Το έβαλα σε safe mode (f8), έβαλα ξανα τη μπαταρία στη θέση της (είναι λιθίου επαναφορτιζόμενη) και το άφησα έτσι να τρέξει χωρίς να του κάνω τίποτα για κανένα 2ωρο να φορτίσει η λιθίου. Μετά του έκανα shutdown κανονικά και απο τότε είμαι ΟΚ.Τώρα όπως προείπα, αυτό πέτυχε σε πυργο. Για laptop......Δημητρη για προσπαθησε να τρεξεις ενα PC χωρις ανεμιστήρα ή χωρις να παταει σωστα η ψυκτρα να δεις ποτε θα κλεισει και πως θα κλεισει (χωρις BSOD χωρις τιποτα, απλα θα σβησει). Αυτο που σου εκανε εσενα με την μπαταρια πρεπει να ηταν καποιο κόλλημα στο Bios (συμβαινει συχνα, ιδικα τα τελευταια χρονια όλα προβληματικα βγταινουν λόγο του ιδιου του Chipset) και αφου εβγαλες την μπαταρια (και το ρευμα) επανήλθε το Bios στην αρχική κατάσταση. (συνήθως μπορει το Bios οταν είναι ολα στο AUTO να μην βαλει τις σωστες ρυθμίσεις/ταχυτητες στην CPU και με αυτο τον τρόπο να κάνει Overclock και να ζεσταθεί μετα απο λίγο και να σβήσει το PC, όπως περιπου και αν δεν δουλευει ο ανεμιστηρας αλλα σε μεγαλυτερο χρονικό διαστημα) Ενα PC εαν παραμείνει στο ρευμα μπορει να τρεξει και χωρις την μπαταρια του Bios, η οποία πολυ απλα είναι για κρατάει τις τυθμισεις και την ωρα - ημερομηνία. (ακόμα αν καποια εξωτερικη συσκευη π.χ USB συσκευη έχει εξωτερικη τροφοδοσια τότε και το ρευμα να βγαλεις και την μπαταρία το bios δεν πεφτει) Αληθεια πως κρατάμε μακριά την υγρασία απο τον Αστεροσκοπείο, ιδικα όταν αυτό ανοιγει συχνά;;Μόνο με αφυγραντήρες;; και αν ναι πόσους χρειάζεται κανείς;; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Εγω πιστευω οτι οι λογοι ειναι - 1 η επειδη δεν εχω βαλει παστα μεταξι κουλερ και επεξεργαστη 2 η εχει χασει τις στροφες του το κουλερ λογο παλαιοτητας 3 εχει καταστραφει η μητρικη 4 η απλα η μια και μοναδικη μνημη ειναι νεκρη! Μια ερωτηση προς τους hot hardware users ! Ρε παιδα επειδη το εχω ξανα ανοιξει αυτη την στιγμη, και επειδη δεν μου βρισκετε παστουλα, μπορω να βαλω κατι αλλο ωστε να κανει λιγο μονωση ωστε να κανω ενα προχειρο τεστακι ?
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 η ασπρη παστα δεν κανει μονωση αλλα κανει καλυτερη μεταφορα της θερμοτητας αναμεσα σε δυο επιφανειες. μπορεις να κανεςι δοκιμη και χωρις να βαλεις την παστα (μπορεις να αγορασεις σε καταστηματα με ηλεκτρονικα εξαρτηματα, δες στον φανο πισω απο το παπασωτηριου στην στουρναρα) Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 μα εχω κανει δοκιμη χωρις παστα και λεω να βαλω παστα γιατι σε περιπτωση που εχουν πεσει και οι στροφες απο το κουλερ κλαφτα! λες να βαλω καμια κρεμα της αδερφης μου ? θα πιασει ?
ziorange Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Σωτήρη παστα έχει παντού , στο πλαίσιο 3 euro!! Δεν πιστεύω πως είναι η μνήμη αφού δεν θα μπορούσε καν να ανοίξει...αφου λες ότι ανοίγει και μόλις πάει να φορτώσει windows κλείνει εμένα μου βρομάει ο σκληρός, απ'ότι φαίνεται δεν μπορεί απο εκεί η μνήμη να φορτώσει δεδομένα!! Δεν ξέρω πόσο παλιό είναι αλλά αν θες κάνε το εξής!! Αν μπορείς να μπεις στα bios βάλε first boot device το flashaki!! Βρες κάποια ελαφρυά διανομή linux η οποία να είναι εγκαταστημένη στο flashaki!! αν τρέξει είμαστε σε καλό δρόμο και αποκλείουμε πολλούς παράγοντες!! αν το laptop είναι τόσο παλίο που δεν υποστηρίζει boot από flash κάνε boot από το cd/dvd με την ίδια ιστορία!! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Συνδητοποιησα οτι αν το αφησω ακομη και στο dos χωρις να κανει εκινηση windows παλι κλεινει, απλα κανει λιγο παραπανω παραταση. Οποτε καρτα γραφικων δεν ειναι! σκληρος δεν ειναι 100% Οποτε να υποθεσω μνημη η κουλερ? και αν ειναι κουλερ μηπως φταιει που δεν εβαλα αντιψυκτικη αλοιφη μεταξι κουλερ και επεξεργαστη ? Οταν λες στο DOS τι ενοεις; Αν θυμασαι αρχικα σου ειχα προτεινει κατι παρομοιο, να πατησεις pause στο BIOS, οποτε ο υπολογιστης δεν θα τρεχει τιποτα, και σιγουρα τιποτα απο λειτουργικο απο δισκο, και να δεις αν θα κλεισει. Υποθετω οτι εκανες κατι τετοιο και σου εκλεισε και παλι απλα λιγο ποιο αργα ; τοτε ειναι 100% thermal shutdown , ουτε μνημες ουτε δισκος ουτε λειτουργικο. Βαλε παστα, αλλαξε και το ανεμηστηρακι και ξαναδοκιμασε. Αν και παλι σου κλεινει
blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Ακριβως αυτο ετσι λεω και εγω, αφου μου εκανε παραταση παραπανω στο dos παει να πει - λιγοτερα δεδομενα - πιο ελαφρυ φορτωμα στον επεξεργαστη αρα μεγαλυτερη διαρκεια ΟΝ οποτε επεξεργαστης πρεπει να ειναι! Ρε παιδια ας κανει και 100 ευρω η παστα δεν με νοιαζει, ειμαι πλουσιος εξαλου! Απλα το εχω ανοιξει τωρα στο σπιτι μου (με τρωει) και ελεγα μπας και του βαλω κατι αλλο και κανει σωμα!Αν βαλω μια πηχτη αλοιφη αλλη για παραδειγμα κανει ?
Nikos Bovos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Εγω πιστευω οτι οι λογοι ειναι -1 η επειδη δεν εχω βαλει παστα μεταξι κουλερ και επεξεργαστη2 η εχει χασει τις στροφες του το κουλερ λογο παλαιοτητας 3 εχει καταστραφει η μητρικη4 η απλα η μια και μοναδικη μνημη ειναι νεκρη!Μια ερωτηση προς τους hot hardware users ! Ρε παιδα επειδη το εχω ξανα ανοιξει αυτη την στιγμη, και επειδη δεν μου βρισκετε παστουλα, μπορω να βαλω κατι αλλο ωστε να κανει λιγο μονωση ωστε να κανω ενα προχειρο τεστακι ? Η πάστα είναι "θερμοαγώγιμη", δηλαδή βοηθά τη γρηγορότερη μεταφορά θερμότηταςαπό τον επεξεργαστή (που εντός των πρώτων 5 sec πιάνει εσωτερικά 125oC) προς την ψύκτρα/ανεμιστήρα.Αν και όλα τα "προηγμένα" συστήματα έχουν θερμική αποκοπή (thermal shutdown) καλό είναινα μην το ζορίζεις με πολλά άνοιξε-σβύσε.Αν θέλεις γράψε το μοντέλο του laptop (δεν θυμάμαι να το είδα στα μηνύματα) να δω αν έχω τίποτα μνήμες και κάνε τον κόπο να ανέβεις να το δούμε μαζί. Sky-Watcher 200mm f/6 Newtonian Telescope Auto-Tracking = [-X Go-to controls = [-X Κάτι ψήνεται...Ακόμα το ](*,) ](*,) ](*,) ...to be continued
Nikos Bovos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Ακριβως αυτο ετσι λεω και εγω, αφου μου εκανε παραταση παραπανω στο dos παει να πει - λιγοτερα δεδομενα - πιο ελαφρυ φορτωμα στον επεξεργαστη αρα μεγαλυτερη διαρκεια ΟΝ οποτε επεξεργαστης πρεπει να ειναι! Ρε παιδια ας κανει και 100 ευρω η παστα δεν με νοιαζει, ειμαι πλουσιος εξαλου! Απλα το εχω ανοιξει τωρα στο σπιτι μου (με τρωει) και ελεγα μπας και του βαλω κατι αλλο και κανει σωμα!Αν βαλω μια πηχτη αλοιφη αλλη για παραδειγμα κανει ? οοοοχιιι!!!... 1000 φορές χωρίς πάστα παρά με κάτι άλλο (το οποίο κατά πάσα πιθανότηταθα χυθεί απ'έξω και θα σου βραχυκυκλώσειτη μητρική και bye-bye. Sky-Watcher 200mm f/6 Newtonian Telescope Auto-Tracking = [-X Go-to controls = [-X Κάτι ψήνεται...Ακόμα το ](*,) ](*,) ](*,) ...to be continued
blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 ΟΚ ΟΚ i got it Εσυ φιλε Νικο πως τα βλεπεις τα πραγματα ?
Nikos Bovos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 ΟΚ ΟΚ i got it Εσυ φιλε Νικο πως τα βλεπεις τα πραγματα ? Όλα συνηγορούν για θερμική αποκοπή.Πάντως μην παραξενευτείς αν αυτός που "βράζει και ζέει" δεν είναιο επεξεργαστής αλλά το ολοκληρωμένο της κάρτας γραφικών(βάλτου κανένα δαχτυλάκι - αφού σβύσει φυσικά και βγάλε καιτην τροφοδοσία - και γειώσου πρώτα καλού - κακού). Άντε το astroforum το κάναμε computero-forum Sky-Watcher 200mm f/6 Newtonian Telescope Auto-Tracking = [-X Go-to controls = [-X Κάτι ψήνεται...Ακόμα το ](*,) ](*,) ](*,) ...to be continued
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 (σορρυ για το off-topic) Γιωργο (giorgosgr) νομίζω θα ήταν καλύτερο ετσι: Από τον Πάρνωνα πέρασαν αρματωλοί και κλέφτες, αντάρτες του ΕΛΑΣ, και Αστρονόμοι Ερασιτέχνες! Και του ΔΣΕ πέρασαν άρα σωστή είναι η υπογραφή μου Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα