cptfurz Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2011 Καλημερα Βρηκα το χρονο μετα απο καποιο διαστημα να τεσταρω το LVI μου για πρωτη φορα.Συνθηκες: Πολη (κακό seing)Guide star: SiriusΤηλεσκόπιο: IN ED 70/420Στήριξη: Celestron Nexstar - tracking με 1 star alignement Χρειάστηκα extender για να μπορεσω να εστιάσω το parfocal προσοφθαλμο. Αποτέλεσμα: αλλοτε βρισκει το αστερι και άλλοτε οχι. Μεχρι να κανει calibration στους αξονες το χανει. Μπορει καποιος να μου πει τι κανω στραβα η τι πρεπει να αλλαξω στο παραπανω σεταρισμα? Φιλικά Μιχάλης Cptfurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
ziorange Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2011 Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος αλλα πιστεύω πως ο Σείριος δεν είναι και το ιδανικό αστέρι για οδήγηση μιας και είναι πολύ φωτεινό και μεγάλο!! Όταν λογικά πάει να κάνει calibration μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την κίνηση!! Επίσης επειδή λες πως τον χάνει μέχρι να τελειώσει το calibration να φανταστώ πως έχεις βάλει siderail στο χειριστήριο ε?? Κάτι τελευταίο που τώρα πρόσεξα!! Δεν εχεις ισημερινή στήριξη ε...? http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
cptfurz Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2011 Φίλε μου καλημερσ και ευχαριστω για το χρονο σου. Οι ρυθμίσεις στο χειριστηριο ειναι σε πλατος / μηκος / χρονο. Οντως δεν εχω χρησιμοποιησει ισημερινη στηριξη - στο μπαλκονι μου δεν γινεται πολικη ευθυγράμιση - κανονικα όμως το LVI πρεπει να οδηγήσει και την βαση της celestron. Φιλικά Μιχάλης Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
cptfurz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Καμιά άλλη ιδεα κανείς ? (μπας και γλυτωσω το ξεπαγιασμα στο μπαλκονι) Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 θα προτεινα να κανεις και μια δοκιμη απο ταρατσα - ανοικτο χωρο για να εξαλειψεις το προβλημα κακης πολικη ευθυγραμμισης γιατι το πιο πιθανο σου προβλημα ειναι αυτο. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
sportikus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Με τη φωτογραφίζεις με dsrl ,ccd?http://www.astrovox.gr/avat/driftalignccd.php ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Αν η στήριξή σου είναι αλταζιμουθιακή σε σφήνα έχεις επιλέξει στο χειριστήριο EQ mode; Η καλή πολική ευθυγράμμιση είναι απαραίτητη, κάνε πρώτα αυτό σωστά και αν έχεις προβλήματα άρχισε να ψάχνεις οτιδήποτε άλλο. Αν δεν έχεις πεδίο προς βορά, δοκίμασε να κάνεις πρώτα μια πρόχειρη πολική με τη βοήθεια μιας πυξίδας και στη συνέχεια διορθώνεις με διολίσθηση (ψάξε και το σχετικό νήμα - πολική με διολίσθηση- στο φόρουμ). Αν δεν είσαι σε σφήνα δεν έχει νόημα η χρήση του LVI μια και η περιστροφή πεδίου δεν θα σου επιτρέψει να κάνεις μεγάλες εκθέσεις. Καλή συνέχεια!
cptfurz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Ευχαριστω - Θα κανω μια δοκιμη με την HEQ5 απο Αλεποχωρι που και οριζοντα εχω αλλα και πολυ καλο seeing. Πηρα το LVI αποκλειστικά για φωτογραφηση με DSLR προκειμένου να αποφυγω το laptop και τα παρελκόμενα του. Φιλικά Μιχάλης - Cptfurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
cptfurz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Ηλια καλημερα Δεν ειδα το μηνυμα σου - απαντουσα το post του sporticus. Νομιζω οτι δεν εχω και πολλες επιλογες απο το να φαω κρυο στο βουνο με την ισημερινή... Ελπιζω τουλαχιστον να εχει συντομα κανενα σ-κ χωρις συνεφα. Ευχαριστω για τα σχόλια σου. Μιχάλης Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα