Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον ο εξοπλισμος που χρησιμοποιησα ειναι :-({|=

κατοπτρικος σωληνας SW 200μμ με 1000μμ εστιακη

στηριξη eq5 goto

καμερα canon 550d

αυτα :D

εκθεση 12x32sec με iso 400 η 800 δεν θυμαμε

Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Τι εκθέσεις χρησιμοποίησες? Σκέψου ότι στον πυρήνα υπάρχουν 4 μικρά αστεράκια τα οποία "φωτίζουν" όλο το Νεφέλωμα! Είναι όλη η ουσία ουσιαστικά!!
  • 5 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Μία ερώτηση και από εμένα: Έχω τραβήξει μερικά frames της Σελήνης τα οποία με το Aladin εμφανίζονται κανονικά και όταν κάνω stacking εμφανίζεται μία μαύρη εικόνα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
το dss μπορει να κανει stacking σε φωτο με μορφη jpeg. η πανε για πεταμα η φωτο.
Που πας στον πόλεμο χωρις το Τουφέκι σου!! Ότι και αν κάνεις αυτή ΔΕΝ θα πάρεις ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ το αποτέλεσμα που θα έπαιρνες με την Raw.

Η φωτογραφίες σου είναι Άχρηστες (με το α κεφαλαίο) αλλά αν θες μπορείς να παίξεις να δεις το αποτέλεσμα και μόνος σου και να το συγκρίνεις με το Raw κάποια άλλη στιγμή.

Σκέψου έναν παραγωγό μουσικής να κάνει ηχογράφηση σε Mp3 τι αποτέλεσμα θα είχε =;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Κι εγω την έχω κάνει αρκετές φορές... και να ταν μόνο αυτό :lol: :lol:

Όπως το είπες άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε :wink:

Δεν πειράζει την επόμενη φορά να είμαστε καλά θα την βγάλουμε καλύτερη :P

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Να κάνω κι εγώ ερώτηση:

Όταν τραβάμε βίντεο με webcam (σε raw mode), πώς παίρνουμε τα καρέ; Εγώ κάνω το εξής :

- Με το aviraw μετατρέπω το raw αρχείο σε κανονικό avi.

- Με το virtualdub παίρνω τα καρέ σε bmp (file/export/image seqence).

- Τέλος ανοίγω τα καρέ με το dss.

Είναι σωστή η διαδικασία ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Γιώργος Αλεξίου
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

ενω με το dss καταφερα να βγαλω(επιτελους) ενα καλο αποτελεσμα, μολις ανοιξω την εικονα στο photoshop βγαινει παρα πολυ σκοτεινη (τοσο που δεν μπορω να την επεξεργαστω καθολου!!).

δοκιμασα να αποθηκευσω την ιδια εικονα στο dss αλλα με το luminance πολυ ανεβασμενο για να δω πως θα την ανοιξει το photoshop αλλα μου εβγαλε ακριβως την ιδια σκοτεινη εικονα....

καμια ιδεα??? [-o<

Δημοσιεύτηκε
Ναι, είναι κλασικό αυτό που κάνει. Χαμηλώνει πολύ τα levels (μάλλον γιατί τη σώζει σε fit/tiff 32bit- άν ήταν 16bit θα εμφανιζόταν οκ) και πρέπει να κάνεις scrren transfer ή να πειράξεις τα levels για να εμφανίσεις τη πληροφορία. Εγώ το κάνω με το pixinsight αλλά όλο και κάποιο άλλο freeware θα υπάρχει.
Δημοσιεύτηκε
Ναι, είναι κλασικό αυτό που κάνει. Χαμηλώνει πολύ τα levels (μάλλον γιατί τη σώζει σε fit/tiff 32bit- άν ήταν 16bit θα εμφανιζόταν οκ) και πρέπει να κάνεις scrren transfer ή να πειράξεις τα levels για να εμφανίσεις τη πληροφορία. Εγώ το κάνω με το pixinsight αλλά όλο και κάποιο άλλο freeware θα υπάρχει.

οχι, το αποθηκευει σε 16bit

Δημοσιεύτηκε
Και εμενα μου το κανει αυτο οταν το αποθηκευω σε 16 bit. Αποθηκευστε την σε 32 bit rational tiff και μετα στο PS πατε Image-->mode-->και απο 32 bit πατας να γινει 16bit. Αφου το πατησετε αυτο θα σας βγαλει ενα παραθυρο που θα λεει HDR Toning σε καποιο σημειο λεει Local Adaptation, πατηστε εκει και μετα θα σας βγαλει ενα καταλογο, εκει πατηστε exposure and gamma. Αυτα! :wink:
Καθρεφτες ρεεεεε!! :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης