sportikus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 Προς κατόχους LVI smartguider:Επειδή λόγω πίεσης στο προσοφθάλμιο έχει αλλάξει η θέση απο το parfocal ring και δεν εστιάζει η κάμερα,αν μπορεί κάποιος να μετρήσει/φωτογραφίσει το προσοφθάλμιο του με την ακριβή θέση του ring θα ήταν πολύ χρήσιμο.O Λαζαρώτης μου λέει οτι έχουν πολλά διαθέσιμα να επικοινωνήσω με τον αντιπρόσωπο για να αγοράσω ένα ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Καλημέρα, Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες που ελπίζω να σε βοηθήσουν. Φιλικά Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
sportikus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Καλημέρα Δημήτρηκαταρχήν ευχαριστώ για τον χρόνο σου.Τώρα μόλις μου έστειλε μήνυμα ο Λαζαρώτης και μου λέει τα έξης(φοβερό taming).Believe it or not, all the eyepieces do NOT share the same backfocus although coming by the same manufacturer!Nonetheless, you may want to FIRMLY place the black ring 4,5mm below the eyepiece head as pictured in the image attached.This is the average optimal distance for that eyepiece.Let me know how this works. Αυτό το 4,5mm με μπέρδεψε παραπάνω τώρα...τι εννοεί ο ποιητής?Με τη πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω τον δικό σου χάρακα...γιατί ο Ιταλός μετράει με στάδια ακόμη. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Makis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Μήπως γνωρίζετε τι σημαίνουν τα αρχικά LVI???? Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Τώρα που το μέτρησα μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο. "Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω" 1,25 Vs 1,65? ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Hello, That's easy to explain - not all the eyepieces are perfectly the same, expecially if they are made in China and are priced just 10€!Is some of you experiencing some problem in locating suitable stars with Smartguider? Όχι δεν είχα τι να κάνω και άρχισα να στέλνω e-mail.Η πλάκα με κάνει ο Λαζαρώτης ή πιάνει πουλιά στον αέρα. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2011 Μια που ανοιχτηκε αυτο το θεμα να κανω και εγω μια ερωτηση: Πως ξερουμε αν η camera του LVI ειναι in / out focus? Υπάρχει τροπος ελεγχου? (ρωταω πριν αρχισω να κουναω το δαχτυλιδι) Ειχα / εχω και εγω προβληματα με το LVI και είχα κανει καποια ερωτηση - πηρα καποιες ιδεες αλλα μεχρι σημερα δεν βρηκα τον χρονο και τον ουρανο να τις εφαρμόσω. Φιλικά Μιχάλης CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Ο έλεγχος γίνετε με το προσοφθάλμιο...και εκεί βρίσκετε το πρόβλημα.Από την άλλη μάλλον θέλει σκοτεινό ουρανό μακριά από τα φώτα τις πόλης για να βρίσκει ποιο εύκολα αστέρι οδηγό. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2011 Εστειλα ενα μήνυμα στον Lazzaroti θετωντας του το ιδιο ερωτημα, δηλαδη ποσο προς τα κάτω πρεπει να μετακινηθει το δαχτυλιδι. Μου ζητησε να δει φωτογραφιες απο το προσοφθαλμιο, τις περασα και πηρα την παρακατω απάντηση που νο,ιζω πως ειναι αρκετα κατατοπιστική =====You should rise the plastic ring by 1-2mm.The perfect distance is found when the camera is able to locate weak stars with pinpoint size (3-4 pixels wide) through your guiding scope.When the ring is perfectly tuned, I suggest to fix it in place with some strong glue drops. This operation might take a lot of minutes, but it will surely work fine for you. ======Παραθετω και τις φωτογραφιες που του έστειλα ΦιλικάΜιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα