Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Προς κατόχους LVI smartguider:

Επειδή λόγω πίεσης στο προσοφθάλμιο έχει αλλάξει η θέση απο το parfocal ring και δεν εστιάζει η κάμερα,αν μπορεί κάποιος να μετρήσει/φωτογραφίσει το προσοφθάλμιο του με την ακριβή θέση του ring θα ήταν πολύ χρήσιμο.

O Λαζαρώτης μου λέει οτι έχουν πολλά διαθέσιμα να επικοινωνήσω με τον αντιπρόσωπο για να αγοράσω ένα :-k =; :shock: :lol:

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Δημήτρη

καταρχήν ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Τώρα μόλις μου έστειλε μήνυμα ο Λαζαρώτης και μου λέει τα έξης(φοβερό taming).

Believe it or not, all the eyepieces do NOT share the same backfocus although coming by the same manufacturer!

Nonetheless, you may want to FIRMLY place the black ring 4,5mm below the eyepiece head as pictured in the image attached.

This is the average optimal distance for that eyepiece.

Let me know how this works.

Αυτό το 4,5mm με μπέρδεψε παραπάνω τώρα...τι εννοεί ο ποιητής?

Με τη πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω τον δικό σου χάρακα...γιατί ο Ιταλός μετράει με στάδια ακόμη.:D

SDC15708.thumb.JPG.5ee4d0f3427bf51b97c549397fec0e5b.JPG

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
Μήπως γνωρίζετε τι σημαίνουν τα αρχικά LVI????

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τώρα που το μέτρησα μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο. :-k

"Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω"

SDC15723.thumb.JPG.e1300899a660ac43047cc0cc637fcf62.JPG

1,25 Vs 1,65?

Δημοσιεύτηκε
Hello,

That's easy to explain - not all the eyepieces are perfectly the same, expecially if they are made in China and are priced just 10€!

Is some of you experiencing some problem in locating suitable stars with Smartguider?

Όχι δεν είχα τι να κάνω και άρχισα να στέλνω e-mail.

Η πλάκα με κάνει ο Λαζαρώτης ή πιάνει πουλιά στον αέρα.

Δημοσιεύτηκε

Μια που ανοιχτηκε αυτο το θεμα να κανω και εγω μια ερωτηση: Πως ξερουμε αν η camera του LVI ειναι in / out focus? Υπάρχει τροπος ελεγχου? (ρωταω πριν αρχισω να κουναω το δαχτυλιδι)

Ειχα / εχω και εγω προβληματα με το LVI και είχα κανει καποια ερωτηση - πηρα καποιες ιδεες αλλα μεχρι σημερα δεν βρηκα τον χρονο και τον ουρανο να τις εφαρμόσω.

Φιλικά

Μιχάλης CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
Ο έλεγχος γίνετε με το προσοφθάλμιο...και εκεί βρίσκετε το πρόβλημα.Από την άλλη μάλλον θέλει σκοτεινό ουρανό μακριά από τα φώτα τις πόλης για να βρίσκει ποιο εύκολα αστέρι οδηγό.

Δημοσιεύτηκε

Εστειλα ενα μήνυμα στον Lazzaroti θετωντας του το ιδιο ερωτημα, δηλαδη ποσο προς τα κάτω πρεπει να μετακινηθει το δαχτυλιδι.

Μου ζητησε να δει φωτογραφιες απο το προσοφθαλμιο, τις περασα και πηρα την παρακατω απάντηση που νο,ιζω πως ειναι αρκετα κατατοπιστική

=====

You should rise the plastic ring by 1-2mm.

The perfect distance is found when the camera is able to locate weak stars with pinpoint size (3-4 pixels wide) through your guiding scope.

When the ring is perfectly tuned, I suggest to fix it in place with some strong glue drops.

This operation might take a lot of minutes, but it will surely work fine for you.

======

Παραθετω και τις φωτογραφιες που του έστειλα

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης