boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 Για νέες ή παλιές κυκλοφορίες, για σπάνιες εκδόσεις, και διάφορες πηγές βιβλίων και για ότι έχει να κάνει με βιβλιογραφία σχετική με τα θέματα του forum ή και περισσότερα.Για αρχή να παραθέσω "Το μεγάλο, το μικρό και η ανθρώπινη νόηση" Roger Penrose, ISBN 960-7023-87-0Δεν το έχω τελειώσει ακομα... eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
sergios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 -Space (Michener)-Cosmos (Carl Sagan)- Stars (Kaler)- Inflationary Universe (Alan Guth) Περί Αστέρων και Συμπάντων Β.Ξανθόπουλου (σύντομο αλλά περιεκτικότατο, το καλύτερο που έχω διαβάσει μέχρι τώρα)και άλλα πολλά...
boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 Ισως θα ήταν καλύτερα να σημειώνονται οι χρονολογίες έκδοσης αλλά και ο εκδοτικός οίκος για πιό εύκολη εύρεση των βιβλίων. Συνεπώς 1998, Εκδόσεις Κάτοπτρο. eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2005 Ακόμη:"Η εξέλιξη των ιδεών στη φυσική" Albert Einstein - Leopold Infeld ISBN 960-248-485-3 Εκδόσεις:Δωδώνη 1978το οποίο αγόρασα πρόσφατα απο το Ευγενείδιο επηρεαζόμενος, ομολογώ απο το συγγραφέα του. eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2005 Το βιβλίο του Ξανθόπουλου έχει εξαντληθεί, παρά τις προσπάθειες μου σε κεντρικά μεγάλα βιβλιοπωλεία . Γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσε να το βρεί κανείς? eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2005 Στα βιβλιοθήκη του Ευγενίδειου Ιδρύματος:Κάνε search στη φράση "Περί αστέρων"http://www.eugenfound.edu.gr/opac/opaccat.htm Υπάρχει δυνατότητα δανεισμού, αλλά η βιβλιοθήκη είναι κλειστή τον Αύγουστο.Κατέβασα τα στοιχεία: 22724 Διαθέσιμο 2ος 523.8 Ξ Βιβλίο Τίτλος Περί αστέρων και συμπάντων / Βασίλη Κ. Ξανθόπουλου Έκδοση 3η έκδ. Δημοσίευση/Διάθεση Ηράκλειο : Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης , 1991 Περιγραφή 124 σ. ISBN 9607309111 Γλώσσα κειμένου Gre Σημειώσεις Βιβλιογραφία: σ. 123-124 Περιεχόμενα Ο ήλιος μας. Ο γαλαξίας μας. Από τι αποτελούνται τ' αστέρια. Πως σχηματίζονται τ΄αστέρια. Η περίοδος της ωριμότητας. Λαμπρότητα και χρώμα. Όλα τα άστρα έχουν την ίδια περίπου μάζα. Για πόσο ακόμη θα είναι ο ήλιος σταθερός; Η σχέση μάζας - μακροβιότητας. Ερυθροί γίγαντες. Ο θάνατος των αστεριών. Λευκοί νάνοι. Αστέρες νετρονίων. Σουπερνόβα. Μαύρες τρύπες. Κοσμολογία: Η διαστολή του σύμπαντος. Η μεγάλη έκρηξη. Η προϊστορία του σύμπαντος. Η ιστορία του σύμπαντος. Το μέλλον του σύμπαντος. Το πληθωριστικό σύμπαν. Το ανθρωπικό αξίωμα. Συγγραφείς Ξανθόπουλος, Βασίλης Κ.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2005 Κοίτα και: http://www.cup.gr/ Γίνεται και ταχυδρομική παραγγελία. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΠΕΡΙ ΑΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ Είδος βιβλίου: ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗ Χαρακτηριστικά: 14x21 εκ., σελ. 130 Πρώτη έκδοση: 1986 Τρέχουσα έκδοση: 2000 ISBN: 960-7309-11-1 Τιμή: 10€
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2005 Η ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ειναι 1 χρησιμο βιβλιο με εκτενεις αναφορες σε πολλα κοσμολογικα θεματα.Συγγραφεις οι γνωστοι κ.Δανεζης και Θεοδωσιου Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2005 Η ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ειναι 1 χρησιμο βιβλιο με εκτενεις αναφορες σε πολλα κοσμολογικα θεματα.Συγγραφεις οι γνωστοι κ.Δανεζης και Θεοδωσιου Ναι το αγόρασα (καί λόγω βραβείου) πρίν τις διακοπές μαζί με το "Η φυσική σήμερα" του Οικονόμου. eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2005 Και εγω απο τη περσινη απονομη το πηρα μαζι με την αλγεβρα του Και"ρη ωραιο και το ΧΩΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ του Ridley.Aπιθανο! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Ελενη Κοντου Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 Για κοσμολογια ωραία είναι και τα: Τα τελευταία 3 λεπτά, του Paul DaviesΗ απαρχή του σύμπαντος, του John Barrow απο το ΚατοπτροΓια πιο δυσκολο προτεινω το Cosmology, M.Robinson, Oxford University Press Boofy, η Εξελιξη των ιδεων στη φυσικη ειναι καταπληκτικό βιβλιο παροτι εχει γραφτει πριν απο περιπου 50 χρονια!Αλεξανδρε, το βιβλιο του Ridley απο ποιες εκδοσεις ειναί; Το ότι υπάρχει ένα σύμπαν αγγιζει τα όρια του αδυνάτου.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 κατοπτρο Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 Boofy, η Εξελιξη των ιδεων ... Θεμιστοκλής eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
peaceful Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2005 'ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ' του Dickinson του ίδιου συγγραφέα που έχει γράψει το ΄NIGHTWATCH' από τις εκδόσεις ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Κοντεύω να το τελειώσω και μάλλον θα το ξαναδιαβάσω και δεύτερη φορά. Γλαφυρό κείμενο κατανοητό και από μη ειδικούς όπως εγώ και εκπληκτικές φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο. Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2005 Μου το κανανε δωρο τα Χριστουγεννα!Πολυ ωραιο βιβλιο και με προσφατες ειδησεις απο τα αποτελεσματα των διαστημικων αποστολων.Ο συγκεκριμενος συγγραφεας εχει και αλλα ωραια βιβλια και στα ελληνικα Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Πράγματι το βιβλίο του Ξανθόπουλου είναι πολύ καλο. Σύντομο ,περιεκτικό, καλογραμμένο και επίσης ευκολονόητο ακόμη και για ανθρώπους οι οποίοι δε έχουν και μεγάλη σχέση με το αντικείμενο. eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
boofy Θ.Κ. Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Έπεσε στα χέρια μου "Το βέλος του χρόνου". Του έριξα μια γρήγορη ματιά και φαίνεται καλό. Είναι ογκώδες και περιλαμβάνει κεφάλαια φιλοσοφικού αλλά και φυσικού ενδιαφέροντος. Άν το έχει διαβάσει κανείς ας μας πεί την άποψή του. "Το βέλος του χρόνου" (The arrow of time)Peter Coveney & Roger HighfieldISBN 960-7023-23-4Ekdosh 1990 eL NiNo www.pandorawebdesign.co.uk
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2006 Το γνωριζω αλλα δε το εχω διαβασει.Αν το διαβασεις ισως να σε ενδιαφερει και ενα πιο παλιο βιβλιο του Νασιουτζικ το :Βιολογια του Χρονου.Προσωπικα εχω την τεταρτη εκδοση του 1984 και το βρηκα τυχαια σε εναν παγκο στο δρομο.ειναι απο τις εκδοσεις Κεδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα