Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα! Είμαι κάτοχος ενός Dob 8" και αυτο το καιρό έχω τη δυνατότητα να αγοράσω δυο προσοφθάλμια hyperion. Θα ήθελα να μου προτείνετε ποια δύο απο όλη τη σειρα των 24mm, 21mm, 17mm, 13m,10mm,8mm,5mm,3.5mm να διαλέξω. Περισσότερο με αφορά μια αξιοπρεπής deep sky παρατήρηση και όχι τοσο η πλανητικη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημοσιεύτηκε
Εγώ έχω το 13αρι , το 8αρι και το 21 ενός φίλου. Το 21 και 13 είναι τα πιο χρηστικά. Απ' το 13 είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτό που δε μου αρέσει ιδιαίτερα είναι το 8αρι. Να προσθέσω πως έχω κι εγώ dob 10' με μικρό εστιακό λόγο.[/u]
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Αποκτησαμε εναν ακομη fan οπως φενεται :cheesy: welcome =D>

Υπαρχουν πολλες εναλλακτικες προτασεις στο ερωτημα σου...αυτο που προτεινω για τετοιο συνδιασμο

ειναι ο 17 και ο 10 σε συνδιασμο με τα fine tune rings της baader.Ειναι 2 δαχτυλιδια 14mm k 28mm τα οποια ξεβηδωνοντας το κατω βαρελακι απο τα προσοφθαλμια,βηδωνεις ενα η και τα δυο δαχτυλιδια και ξαναβηδωνεις το βαρελακι!

Το αποτελεσμα ειναι οτι αλλαζεις την αστιακη αποσταση και εχεις προσθετες μεγενθησεις,αναλογος παντα τι χρειαζεται για το αντεικιμενο που παρατηρεις!Ο 17 γηνεται ως 13 περιπου και ο 10 ως 7 περιπου.Για deep sky εισαι καλυμενος και ποληδιαστατος! :mrgreen:

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Δημοσιεύτηκε
Scott ήσουν αρκετά κατατοπιστικος. Φίλε μ Φιλιατρά εννοειται ότι αν βρω κάτι καλύτερο περίπου στα ίδια λεφτά θα το επιλέξω. Ποια είναι η πρόταση σου; Ευχαριστώ και τους δυο σας για τις απαντησεις
Δημοσιεύτηκε
Αν είσαι διατεθειμένος να αγοράσεις από το εξωτερικό ειδικά αυτή την περίοδο υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω τη σειρά Explore scientific 82. Έχω δοκιμάσει τον 14άρη και είναι εξαιρετικός. Στα $100 (περίπου 72 ευρώ) μέχρι το τέλος του μηνός δεν σου αφήνει περιθώρια να κάνεις λάθος επιλογή. Ακόμα και αν προσθέσεις τα μεταφορικά πάλι θα σου έλθει φθηνότερα σε σχέση με τους hyperion...
Δημοσιεύτηκε

Εγώ στην θέση σου θα άφηνα τους Hyperion στην άκρη, έχω δει από μέσα τους και δεν είναι ότι καλύτερο στο συγκεκριμένο τηλεσκόπιο λόγω αυξημένης κόμης!

Ακολούθησε αυτό που σου λέει ο Ηλίας, ή πήγαινε με κλειστά τα μάτια για κάποιον Vixen LVW, οι οποίοι έχουν τον κορυφαίο λόγο τιμής προς απόδοση και πολύ καλά διορθωμένα άκρα! Μπορείς να βρεις όλη τη σειρά και στο Πλανητάριο.

Αν επιλέξεις Vixen LVW το σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσεις, είναι καταπληκτική όλη η σειρά, ειδικά ο 22mm! Επίσης έχουν και πολύ προσιτές τιμές... :wink: \:D/

Αν είχες κάποιο τηλεσκόπιο με εστιακό λόγο f10, τότε οι Hyperion θα ήταν μια χαρά...

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Αν είσαι διατεθειμένος να αγοράσεις από το εξωτερικό ειδικά αυτή την περίοδο υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω τη σειρά Explore scientific 82. Έχω δοκιμάσει τον 14άρη και είναι εξαιρετικός. Στα $100 (περίπου 72 ευρώ) μέχρι το τέλος του μηνός δεν σου αφήνει περιθώρια να κάνεις λάθος επιλογή. Ακόμα και αν προσθέσεις τα μεταφορικά πάλι θα σου έλθει φθηνότερα σε σχέση με τους hyperion...

μιας και ειμαι και εγω σε φαση να παρω κανενα προσοφθαλμιο, θα ηθελα λιγη βοηθεια.

εχω και εγω το dob' με τα μανισια προσοφθαλμια και εναν hyperion zomm (ξερεις εσυ που τον βρηκα :cheesy: )

παρατηρω συνηθως απο το μπαλκονι του σπιτιου μου με αρκετα καλες συνθηκες και το καλοκαιρι απο περιοχη με πολυ σκοτεινο ουρανο. \:D/

με ενδιαφερει και η πλανητικη παρατηρηση και το deep sky οπου ακομα εχω καταφερει να δω πολυ λιγα πραγματα.

βλεπω οτι στη σειρα Explore scientific 82 οι 4,7 mm , 6.7 mm 11mm και 14mm εχουν ολοι 100$. :shock:

πως γινεται αυτο? θελω να πω δεν θα επρεπε ο 4,7 να ειναι πολυ πιο ακριβος απο τον 14? :?

τι διαφορες εχουν και ποιον μου προτεινετε για πλανητικη και ποιον για deep sky?

η σειρα των 70 μοιρων μηπως ειναι προτιμοτερη σε καποια περιπτωση, ανεξαρτητα απο την τιμη εννοω.

sorry για τις πολλες αποριες αλλα δεν εχω καθολου πειρα με τα προσοφθαλμια και δεν ξερω τι να διαλεξω...

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Κ εγώ Vixen LVW θα σου προτείνω αλλά από Aktis γιατί τους έχει πολύ φθηνότερα.Τους Explore scientific 82 που σου πρότεινε ο Ηλίας δεν τους έχω δοκιμάσει αλλά σέβομαι πολύ την κρίση του οπότε θα είναι μία καλή επιλογή.Ειδικά στα χρήματα που τον έχουν.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

βλεπω οτι στη σειρα Explore scientific 82 οι 4,7 mm , 6.7 mm 11mm και 14mm εχουν ολοι 100$. :shock:

πως γινεται αυτο? θελω να πω δεν θα επρεπε ο 4,7 να ειναι πολυ πιο ακριβος απο τον 14? :?

Το γυαλι που χρεισημοποιουν οι κατασκευαστες σ'αυτες τις διαμετρους ειναι στα κοντα ολοι τους,απο 17mm και πανω,αρχηζουν να ανεβενουν συνηθως οι τιμες διοτη απετει περισσοτερο γυαλι.

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Δημοσιεύτηκε

Για τους ES: από ότι λέγεται είναι το ίδιο πράγμα με τους αντίστοιχους 82άρηδες της Meade με αρκετές βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα (πιο εργονομική σχεδίαση και χωρίς εσωτερικές αντανακλάσεις). Από εκεί και πέρα στην απόδοση είναι πολύ κοντά στους nagler Τ6 όσον αφορά στη διόρθωση του πεδίου (από μνήμης, δεν έκανα τέστ δίπλα-δίπλα), έχουν ελαφρώς πιο άνετο eye relief, αλλά σαφέστατα κατώτερες επιστρώσεις. Η ποιότητα κατασκευής τους είναι πολύ καλή, σίγουρα καλύτερη από ότι μας έχουν συνηθήσει οι κινέζοι. Θα προσπαθήσω το απόγευμα να ανεβάσω και κάποιες φωτογραφίες από τον δικό μου 14άρη.

Η κανονική τους τιμή αν δεν κάνω λάθος είναι $170. Προσωπικά αν ήταν να δώσω αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα έναν nagler T6 μεταχειρισμένο στα $200-$220, αλλά στα $100 πιστεύω ότι είναι καλή ευκαιρία.

Παναγιώτη κι εγώ κανονικά για vixen θα έλεγα, και πιθανοτατα τον άλλο μήνα όταν θα έχει λήξει η συγκεκριμένη προσφορά πάλι vixen θα προτείνω :mrgreen:

Αφροδίτη, δεν πάει έτσι, συνήθως τα προσοφθάλμια με μικρή εστιακή είναι φθηνότερα :)

Τώρα, αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η πλανητική και στο τηλεσκόπιό σου έχεις tracking ίσως ένας 6άρης ορθοσκοπικός να ήταν καλύτερη επιλογή. Από την άλλη ένας υπερ-ευρυγώνιος προσοφθάλμιος στα 4.7 ή 6.ΧΧμμ - πάντα με δεδομένο αυτή την τιμή - θα είναι χρήσιμος δεδομένου ότι έχεις διαθέσιμο μόνο το zoom. Για τους 70άρηδες δεν γνωρίζω τι γίνεται, αλλά γενικά δεν ακούγονται ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθάνε!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης