kounoupi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2011 Πριν απο 12 μερες πηρα το πρωτο μου τηλεσκοπιο ενα Skywatcher 80ED.Απο τοτε λες και το κανει επιτιδες η Αθηνα εχει 12 μερες σερι συννεφα(δεν το θυμαμαι αυτο ποτε ξανα).Εχω αγορασει ενα Celestron Zoom 24-8mm,εχω και ενα 28mm που ηταν μεσα στο βαλιτσακι αγορας του τηλεσκοπιου.Πριν απο 6 μερες μετα απο διαβασμα του φορουμ αποφασησα και πηρα και τον Televue Powermate 2.5x.Μεσω ιντερνετ απο Αμερικη παραγγειλα και την καμερουλα την NexImage και το παπαρακι που σου διπλασιαζει το πεδιο της καμερας.(ξερω ειναι αρχη και με εχει πιασει η μανια της αγορας και ακομα δεν εχω καν δει αστερι εκτος απο λιγο την δευτερη μερα απο αναμεσα απο συννεφα και μεσα απο το σαλονι λιγο τον κρονο που δεν ειδα τιποτα στην ουσια).Τωρα ψηνομαι πολυ για το διοφθαλμιο και συνγκεκριμενα τον MAXBRIGHT τον απλο.Στο πλανηταριο βλεπω οτι κανει 209 μονος του και 267 με καποια αξεσουαρ.Η ερωτηση μου λοιπον(και τωρα θα εχετε δικιο να μου πειτε αυτο ηθελες να ρωτησεις γιατι μας πριζεις με ολα τα προηγουμενα,απλα ηθελα να δειτε τι εχω πανω κατω) ειναι η εξης:Χρειαζετε να παρω το πακετακι των 267?η με το powermate που εχω ειμαι οκ?Διαβασα τις δοκιμες που εκανεο Στεφανος αλλα ειναι παλιες ημερομημιες και το καλο μοντελο.Αυτο που θελω να παρω εγω ειναι καλο?Να προχωρησω?Ξερω οτι θα χρειαστει να αγορασω και σετακια προσοφθαλμιων και θα αγορασω αλλον εναν ιδιο ζουμ απο Αμερικη στην μιση τιμη.Απο εκει και περα και παλι απο Αμερικη σκεφτομαι να αγορασω και 2 Televue Nagler μιας και ειναι πολυ φτηνα και εχουν και την εκπτωση του 20% εωσ τα μεσα του Απλριλη(τελικα ακυρο αυτο δεν ισχυει για τους Nagler).Εδω ερχετε η αλλη ερωτηση μου...Ποια mm να παρω με αυτο το τηλεσκοπιο που εχω?Ακομα δεν ειδες αστρο και θες τοσα πολλα θα μου πειte.Απλα ξερω οτι οτι παρω θα μου μεινει οποτε δεν θελω να παρω ασχετα μονο και μονο επειδει ειναι πιο κοντα στην τσεπη μου.Σκεφτομαι αφου θα αγορασω 5-6 πσοσοφθαλμια ολα και ολα(για αρχη τουλαχιστον,ισως μετα απο χρονια παρω και αλλα) να αγορασω καποια σχετικα καλα.Απο Αμερικη πανε σχεδον στα 180 ευρω ο καθενας.Θα σταλουν σε μια φιλη στην Αμερικη και αυτη αφου τα βγαλει απο το κουτακι τους και τα συσκευασει με μπιμπικωτο βεβοια ωστε να ειναι ασφαλης θα μου τα ταχυδρομησει ως μεταχειρησμενα.Οποτε αμα ειναι και φαω τελωνειο να μην ειναι πολυ ακριβο.Ουφ μεγαλο ποστ εκανα,ελπιζω να εχετε την ορεξη να το διαβασετε και να με βοηθησετε.Εαν οχι παλι τοτε κανενα προβλημα και σας ευχαριστω ουτος η αλλος.Και ετσι πληροφοριακα να αναφερω οτι εχω χαζεψει με το τηλεσκοπιο και εγω και ο αδελφος μου με την επιγεια παρατηρηση μεσα απο το σαλονι(χτες χαζευαμε σχεδον 3 ωρες μια κεραια γυρω στα 80 μετρα αποσταση στην οποια καθοντουσαν πουλια).Βλεπαμε τρομερες λεπτομεριες(ετσι νομιζουμε τουλαχιστον μιας και ειναι πρωτη φορα που κοιταμε μεσα απο τηλεσκοπιο) και ειμασταν ενθουσιασμενοι οτι ειχαμε τα πουλακια μεσα στην μουρη μας ενω με το ματι δεν διακριναμε καν εαν ηταν πουλια η οχι. Τελος παντον ηδη θα σας εχω κοιμησει με την παρλα μου αλλα ειναι αρχη και υπαρχει ενας ενθουσιασμος.Σας παρακαλω οπιαδηποτε γνωμη εχετε και λαθη που βλεπετε στις ιδεες μου μην διστασετε να μου τις πειτε.Σας ευχαριστω πολυ.Ξεχασα να αναφερω οτι μου αρεσει πολυ(3 ωρες χαζευα) και η επιγεια παρατηρηση οποτε σκεφτειτε και αυτο πριν μου προτεινετε τα προσοφθαλμια αν και με τα 2 ζουμ που θα εχω λογικα θα ειμαι καλυμενος σε αυτο τον τομεα. Μην βαράτε τα κουνούπια...άλλοι σας πίνουν το αίμα
ziorange Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2011 Δεν είμαι ο ειδικός για να σου απαντήσω αλλά φοβάμαι πως το είδωλο θα σκοτεινίαζει πολύ με την διάμετρο που έχεις!! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2011 Φίλε μου κουνούπι (Θοδωρή σε λένε τελικά; ) ΠΕΡΙΜΕΝΕ λίγο να πειραματιστείς και να πάρεις μια καλή ιδέα τι γίνεται με αυτά που ήδη έχεις ΚΑΙ ΜΕΤΑ πήγαινε για binoviewer!! Αυτό είναι αξεσουάρ που το παίρνει κάποιος που κατέχει και έχει σχεδόν εξαντλήσει πρώτα το θέμα της μονόφθαλμης παρατήρησης!! Μην βιάζεσαι τόσο και σκορπάς λεφτά χωρίς να ξέρεις ούτε τα βασικά ακόμη.. Δεν βοηθάει και ο καιρός, αλλά κάνε λίγο κράτει και διάβασε κάποιο βιβλίο ίσως για το χόμπυ και τον ουρανό, τόσα υπάρχουν και όταν βγεις έξω με όλα αυτά και τα εξαντλήσεις στη χρήση, τότε θα μπορείς να κρίνεις αν θέλεις π.χ. ένα δυοφθάλμιο.Εγώ που στα λέω αυτά, σου έχω απαντήσει ήδη κάποιες φορές σε πράγματα που ρωτούσες και θα μου άρεσε να έλεγες ότι κόλλησες με το χόμπυ. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει πρώτα να πειραματιστείς αρκετά και να καταλάβεις κάποια πράγματα και με τα δικά σου μάτια. Το να αγοράσεις ένα τσουβάλι εξοπλισμό και μετά να τα πουλήσεις όλα γιατί μπορεί να μην είναι όπως ίσως το φανταζόσουν, δεν σε ωφελεί σε κάτι...καλοπροαίρετα στα λέω αυτά. Κάνε λίγο υπομονή να ανοίξει ο καιρός και οι αγορές πάντα μπορούν να γίνουν. Να φανταστείς ότι προσωπικά δεν έχω ακόμη αποκτήσει δυοφθάλμιο, παρόλο που έχω δει μέσα από ένα και έχω εντυπωσιαστεί πολύ, με αυτό ακριβώς το μοντέλο που αναφέρεις. Θέλω όμως να εξαντλήσω την μονόφθαλμη παρατήρηση κι άλλο...άλλωστε δεν την αναιρεί η αγορά ενός δυοφθαλμίου...την περνάει σε άλλο επίπεδο θα έλεγα...δεν ξέρω όμως στο δικό σου τηλεσκόπιο πως θα έπαιζε και ο προβληματισμός του Παναγιώτη πιο πάνω, θεωρώ ότι είναι σωστός. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Nikos Bovos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2011 Φίλε μου κουνούπι (Θοδωρή σε λένε τελικά; ) ΠΕΡΙΜΕΝΕ λίγο να πειραματιστείς και να πάρεις μια καλή ιδέα τι γίνεται με αυτά που ήδη έχεις ΚΑΙ ΜΕΤΑ πήγαινε για binoviewer!! Αυτό είναι αξεσουάρ που το παίρνει κάποιος που κατέχει και έχει σχεδόν εξαντλήσει πρώτα το θέμα της μονόφθαλμης παρατήρησης!! Μην βιάζεσαι τόσο και σκορπάς λεφτά χωρίς να ξέρεις ούτε τα βασικά ακόμη.. ..... Θα συνηγορήσω υπέρ όλων των προηγούμενων σχολίων.Ειδικά τώρα που ο καιρός είναι "κλειστός" οπότε δεν μπορείς να το απολαύσεις ακόμα.Περίμενε λίγο να ανοίξει ο καιρός, να δεις τι βλέπεις με τα υπάρχοντα αξεσουάρ καιμετά μπορεί να αποφασίσεις για το καταλληλότερο. Στην πραγματικότητα ο καιρός χάλασε αφού πήρα εγώ το δικό μου λίγο καιρό πριν από εσένα(φαντάζομαι το λένε και πολλοί άλλοι που αγόρασαν την ίδια εποχή - το γνωστό συννεφάκιπου βρέχει μόνο πάνω στο δικό μας κεφάλι). Χειμώνας γαρ, αναμενόμενα φαινόμενα.Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, έχω την υπομονή να περιμένω να ανοίξει ο καιρός και να βγει τοτηλεσκόπιο από το κουτί του (το έβγαλα, το χαιρέτησα και το έβαλα πάλι σε χειμερία νάρκη στο κουτί του). Υπομονή...Μεγάλη αρετή που πάντα ανταμείβει αυτόν που την έχει !Ούτως ή άλλως, οι αγορές που έκανες (και όλοι μας) είναι για μία ζωή και για τοχόμπυ (για εμένα) ή αγάπη - επάγγελμα κλπ που κάνει ο κάθε ένας από εμάς. Σου εύχομαι καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς(αν και από ότι είδα θα μας τα χαλάει για μερικές ημέρες ακόμα.....υπομονή) Sky-Watcher 200mm f/6 Newtonian Telescope Auto-Tracking = [-X Go-to controls = [-X Κάτι ψήνεται...Ακόμα το ](*,) ](*,) ](*,) ...to be continued
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα