Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καθως μαθαινω σιγα σιγα το νεο setup εχθες καθως εβγαζα φωτο παρατηρησα οτι εχω μια μονιμη πρασινιλα στις φωτο. προσπαθησα να τις επεξεργαστω οσο καλυτερα μπορουσα αλλα το προβλημα παραμενει. μπορει κανεις να βοηθησει; η καμερα που χρησιμποποιηω ειναι η canon eos450d unmod και τις φωτο τις εβγαλα με το nebulοsity 2.2.1.οι ρυθμισεις που ειχα ηταν για RAW acquisition, το white balance ηταν για canon eos350d (αναβαθμισα το προγραμμα στο 2.3.0 αλλα και παλι δεν εχει την 450d) και αποθηκευα τις φωτο σε fits για maximdl. εκανα στακαρισμα σε nebulosity, deepskystacker και maximdl και εχω το ιδιο αποτελεσμα. παραθετω μια φωτο του μ81 με δυο dark frames απο εχθες στακαρισμενα στο Maximdl.

μηπως το οτι εχει IR φιλτρο η καμερα να επηρεαζει τοσο πολυ το αποτελεσμα; εχω δει και αλλες φωτο αλλων μελων απο εδω χωρις κανενα προβλημα ή μηπως πρεπει να τραβαω τις φωτο με αλλο τροπο σε περιπτωση που οι ρυθμισεις του Nebulosity δεν ειναι καλες;

Υ.Γ. ανεβαζω και την χθεσινη φωτο απο το μ105 9x600sec iso 1600, 2 dark frames (η οδηγηση εγινε με τον OAG :cheesy: ) και στακαρισμα στο DSS

Υ.Γ. 2 μειωσα το μεγεθος των εικονων για να χωρεσουν στο ανεβασμα και ειναι ανεπεξεργαστες

m105_2.tif

Group3_2.tif

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
τελικα βρεθηκε λυση. εαν απο το φωτομαγαζο πατησω στα levels, contrast, color, curves auto τοτε το χρωμα φτιαχνει κανονικα. ειχα δοκιμασει τα color balance στο DSS αλλα χωρις επιτυχια. εαν δεν τα πειραξω και αμεσως μετα το στακαρισμα κανω αυτη τη διαδικασια το χρωμα ειναι οπος πρεπει. πρεπει να δωδω ομως και περισσοτερο χρονο στις συνολικες εκθεσεις ωστε να καταγραφει περισσοτερη πληροφορια

m105.thumb.png.e11ed63ff0bd63dfb79fd91bb7b00593.png

m81.thumb.png.8e88cdff4dd981bb3b96c90311322a69.png

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης