Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια και οι δυο μειωτες φαινονται πανομοιοτυποι και η διαφορα τιμης στην Ελλαδα υπερ του meade ειναι τεραστια ...

Τι γινεται, δεν καταλαβαινω-ξερω κατι ή μας δουλευουνε κανονικα ?

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

Κάποτε είχαν πολύ μικρή διαφορά στην τιμή. Βέβαια τότε και οι δύο F/R ήταν made in Japan. Σήμερα μόνο ο Celestron είναι γιαπωνέζικος. Φαντάζομαι γι αυτό και η διαφορά τιμής.

Τον 6.3 της Meade δεν τον ξέρω, αλλά έχει περάσει από τα χέρια μου ο κινέζικος 3.3 της Meade και μπορώ να πω ότι η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής με τον γιαπωνέζικο Celestron 6.3 που έχω στην κατοχή μου ήταν εμφανής. Από την άλλη βέβαια και ο 3.3 μια χαρά δούλευε..

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω για την απαντηση Ηλια , αλλα η απαντηση σου μου γεννησε ενα αλλο ερωτημα ...

Ο μειωτης της meade f3,3 ταιριαζει στο 9,25 celestron που εχω ετσι ωστε να πετυχω μεγαλο πεδιο με μια ccd σαν την hqy6 ?

Δημοσιεύτηκε

Αν μπορείς να επιτύχεις τις σωστές αποστάσεις, ναι. Η QHY6 έχει μικρό αισθητήρα και δεν θα έχεις προβλήματα βινιεταρίσματος. Κάποια στιγμή είχα χρησιμοποιήσει τον 3.3 με ένα DSI III pro και manual τροχό και δούλεψε μια χαρά. Aυτό όμως είναι και το μεγαλύτερο τσιπ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος F/R με ανεκτό και διαχειρίσημο βινιετάρισμα.

Aν όμως χρησιμοποιείς off axis (ακόμα και αυτόν με το λεπτό φιλέτο των 9μμ) και τροχό δεν υπάρχει τρόπος να πετύχεις την σωστή απόσταση αισθητήρα - F/R. Κάπου πρέπει να έχω σε pdf το δισέλιδο με τις οδηγίες της Meade για τον 3.3. Θα ψάξω και αν το βρώ θα το ανεβάσω. Από όσο θυμάμαι όμως έπαιζε με αποστάσεις 15-30mm: δύσκολο να πετύχεις αυτές τις αποστάσεις με όλα αυτά τα αξεσουάρ στο ενδιάμεσο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Φιλε 50mm, ο Celestron f/6.3 με τον Meade f/6.3 δεν ειναι ιδιοι.

Aντιθετα ο Antares με τον Celestron μοιαζουν παρα πολυ στην μειωση του εστιακου μηκους και σε ποιοτητα.

Υπαρχουν report για τον Meade που δειχνουν οτι μειωνει παραπανω απ'οσο δηλωνει ,καθως και ενα τεστακι με τον Antares f/6.3.

Επισης δειχνει μια αδυναμια να εστιασει με τον Meade και καποια εξαρτηματα 2".

Aν σε ενδιαφερει εδω μπορεις να ριξεις μια ματιά>

,http://www.weasner.com/lx90/accessory_reviews/focal_reducers.html

Προσωπικά εχω τον Celestron και μπορω να πω οτι ειμαι κατευχαριστημενος.

Δεν ειναι στα επιπεδα του Optec ή του Allan Gee αλλα δουλευει καλα.

Για τον Meade f/3.3 πιστευω οπως σου απαντησαν οι φιλοι οτι θα δουλεψει καλα μονο πε μικρο CCD chip.

Ευχομαι να σου φανει χρησιμη η πληροφορια,

Περνω την ευκαιρια να χαιρετισω ολο το forum,

Clear Skies,

Mike

Δημοσιεύτηκε
Φιλε Μιχαλη ευχαριστω για τις πληροφοριες , τις βρηκα πολυ χρησιμες οπως και το τεστ στο λινκ που μας εδωσες . Εχω τον μειωτη της celestron αλλα κοιτωντας και αυτον της meade μου γεννηθηκε η απορια μπας και γλιτωσει κανενας λεφτα λογω διαφορας τιμης και παλι ευχαριστω .
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστηση μου ,οταν κοιταζα για μειωτές εστιακού λόγου μου ειχε γεννηθεί κι εμένα η ίδια απορία.

Η αληθεια ειναι, κατα τη γνωμη μου, οτι ο Celestron ειναι λιγο overated στην τιμη σε σχεση με καινουριους μειωτες εστιακου λογου που ειναι σχεδιασμενοι για να δουλευουν με CMOS che CCD chip.Κυκλοφορει εδω και καμια 20ρια χρονια αν δεν κανω λαθος.

Tωρα οσον αφορά τον Μeade f/6.3 ειχαμε και μια δυο εμπειριες με 2 φιλους που τον δοκιμασανε και δεν μπορουσαν να εστιασουν σωστα και αυτοι.Την μια θα φαινοταν λιγο η σκια του δευτερεοντος στο κεντρο , την αλλη με μερικα προσοφθαλμια 2" δεν εφταναν καν σε εστιαση... τα παιδιά ειχαν ενα Celestron C8.

Ευχομαι να ηταν καποια παρτιδα μονο της Meade, αλλα καλου κακου... :wink:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης