Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μια παροιμία λέει των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...

Και μιας και σκέφτομαι να βάλω τσουκάλι.... θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά τα 2 μοντέλα.

Το τσουκάλι έχει μπεί στη φωτιά.... για να δούμε τί θα φάμε ;

Οι τιμές τους είναι κοντινές (ελαφρά φθηνότερη η ΑΤΙΚ) αλλά αν έχω καταλάβει καλά έχουν και τον ίδιο αισθητήρα.

Υπάρχουν κάποιες άλλες διαφορές στα συγκεκριμένα μοντέλα;

QHY IMG2 PRO

Active pixels: 1392 x 1040

Effective Area: 10.2mm*8.3mm

Pixel Size: 6.45um x 6.45um square

Sony EXView HAD CCD sensor

Readout noise: 6 e- @600 Kpixel/s

System Gain: 0.4e-/ADU

Fullwell:28ke-

Dynamic Range: 72dB

Support Binning: 1*1,2*2,4*4

Download speed: 3sec/0.5sec for full image

Preview speed: 0.2sec for 4*4binning image

Microlensing on chip

ABG: -110dB

16bit ADC with CDS and Preamp

USB2.0 High Speed interface

Two Stage TEC, Low power consumption

Build in Active Fan

Max Delta T=45 degree below ambient

Center and Tilt Adjustable construction

Build in temperature sensor

DC201 with TEC controller/Regular

Ultra small size suitable for primary focus imaging and Hyperstar

Weight: 400g

Atik314L+

Sensor Type: CCD - Sony ICX-285AL (datasheet)

Horizontal Resolution: 1392 pixels

Vertical Resolution: 1040 pixels

Pixel Size: 6.45 µM x 6.45 µM

ADC: 16 bit

Readout Noise: 4 e- typical value

Interface: USB 2.0 High Speed

Power: 12v DC 0.8A

Maximum Exposure Length: Unlimited

Minimum Exposure Length: 1/1000 s

Guide Port: ST-4 compatible

Cooling: Termoelectric set point with max ΔT=-27°C

Weight : approx. 400 gr

Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8

1089626400_27_1_EUR_3_default.png

Δημοσιεύτηκε

Ρε συ, σσσττ......Να περασει το βραδυ αποψε χωρις συννεφα και θα σου πω σιγουρα αυριο [-o< [-o< [-o< :mrgreen:

Με το τουφεκι περιμενω να ανοιξει για να δοκιμασω την IMG2Pro,

θελεις να μας παρει χαμπαρι και να αρχισει να ριχνει καρεκλες ; :lol: [-o< [-o< [-o<

Δεν εχω ιδία γνωμη για την 314, το μονο που ξερω ειναι απο 2ο χερι, ολοι λενε τα καλυτερα λογια για αυτην.

Λοιποον, απο οσα εχω δει μεχρι τωρα για την IMG2Pro:

Pros:

1) -45 θαθμους κατω απο το περιβαλλον σε 15 λεπτα και χωρις ιχνος υγρασιας \:D/ \:D/ .

Εβλεπα το Maxim να μου λεει οτι ειναι στους -40 και δεν πιστευα στα ματια μου :shock: .

Nice touch και το desicant plug για εμας που ζουμε στον βυθο του Μπικινι :)

2) Στιβαρη κατασκευη, ωραια αισθηση, πρεπει να κουμπωνει ωραια σε hyperstar (για οσους ασχολουνται με το αθλημα)

3) Drivers μονο μεσω ascom αλλα "πετανε", κανενα απο τα προβληματα που ειχα παλιοτερα με την Q285M, ποτε να παιζουν και ποτε οχι.

Και γρηγορο download. Εχουν υλοποιηθει μονο τα bin 1X1 και 2Χ2 , περιμενω τα υπολοιπα.

4) Το δακτυλιδι ευθυγραμμισης πολύ καλή σκεψη

5) Εχεις προσβαση στο CCD αν χρειαστει (δεν ξερω ομως πως) για να το καθαρισεις (στην Q285Μ δεν ειχα)

6) Τα bias/dark ειναι απιστευτα!!!.

Το FFT τους δειχνουν μια πολύ καθαρη καμερα με ελαχιστοτατα (εως καθολου) fixed patterns,

κατι που το εχω ξαναδει μονο σε πολύ ακριβοτερες καμερες. :shock: =D>

Καμια σχεση με την παλια (που ητανε γεματη με τετοια μικρο-προβληματα).

Cons:

1) Ακομη χρησιμοποιει το D-shell καλωδιο για την τροφοδοσια, κατι που μου προκαλεσε προβληματα με την προϋγουμενη

(και στο τελος μου την εκαψε γιατι δεν προσεξα που στραβωσε ενα λεπτο ποδαρακι και την εβαλα μπρος και βραχυκυκλωσε).

Θελει λιγο προσοχη στο χειρισμο στα σκοτεινα. Επεισης θα προτιμουσα κατι που να σφυγκει πανω στην καμερα και να μην βγαινει τοσο ευκολα.

Το ιδιο και στο USB, εκει μαλλον θα αγορασω μερικα με γωνιες.

2) Ενω μου αρεσει που εχει το τροφοδοτικο της QHY9 (και οχι το παλιο), δεν θα με χαλαγε να κρατουσε τα LED που λεγανε την θερμοκρασια,

αλλιως πρεπει να βλεπεις θερμοκρασια μονο απο προγραμμα.

3) Κατι σχετικο φανταζομαι μονο με εμενα που την πηρα απευθειας απο τον κατασκευαστη: δεν ειχε manual.

Ξερω να την δουλευω αλλα δεν θα με χαλαγε να ειχα κατι να βλεπω λεπτομερειες που πιθανων θα μου διαφυγουν (πχ πως καθαριζεις το chamber).

Φανταζομαι ο τοπικος αντιπροσωπος θα παρεχει την απαιτουμενη υποστηριξη στους πελατες του.

4) Το nebulosity crash-αρει οποτε εχω "περιοριστει" για την ωρα στο MaximDL.

Τωρα θα μου πεις αυτο ειναι cons της καμερας ; Οχι.

Και οσο μαθαινω το Maxim μαλλον τεινω να δινω δικιο σε οσους υποστηριζουν το Maxim σαν ολοκληρωμενο προγραμμα για acquisition

5) Το ανεμηστηρακι ακουγεται, ενω παλια δεν ακουγοταν. Λογικο γιατι ειναι ποιο μικρο.

Οχι κατι που να ειναι ενοχλητικο ομως, ισα ισα που ισως ειναι και θετικο το οτι ακους να δουλευει.

Και ενα τελευταιο, το support απο τον QHY ειναι πολύ καλο, θεωρω οτι αυτην την στιγμη ειναι μια απο τις καλυτερες εταιρειες στο χωρο που σεβεται τους πελατες της.

Αργουν αλλα μαθαινουν και στο τελος θα κυριαρχισουν τον κοσμο :mrgreen:

Αυτα ξερω και αυτα καταθετω (για την ωρα).

Εις αυριον (ελπιζω) τα υπολοιπα (και ας εχει φεγγαρι, ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ [-X )

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη μην ανησυχείς για βροχές... δεν είπα ότι θα αγοράσω και αύριο!!!

Σε ευχαριστώ για το review που έκανες για την IMG2 Pro.

Ελπίζω να υπάρχουν στο forum και άλλοι φίλοι που να έχουν μια από τις δύο ή γιατί όχι και τις δύο και να πουν τη γνώμη τους έτσι ώστε να έχω πλήρη εικόνα.

Εντάξει υπόσχομαι να μην κάνω αγορά τουλάχιστον για δύο εβδομάδες για αποφυγή βροχών, κατακλυσμών ! :D

Δημοσιεύτηκε
Δεν ενοουσα οτι θα πλακωσουν συννεφα γιατι θα αγορασεις εσυ, αλλα γιατι θα με επερνε χαμπαρι ο καιρος οτι αγορασα εγω :lol: Τελος παντων, δεν εχω δυστηχως να προσθεσω κατι παραπανω για την ωρα, γιατι μια το φεγγαρι, μια προβληματα με το λογισμικο, δεν μου επιτρεψανε να την δοκιμασω σωστα. Την επομενη φορα που θα εχει ανοιγμα.
Δημοσιεύτηκε

Έχω την Ατικ 314L και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω πάει μέχρι 15λεπτες εκθέσεις και τολμώ να πω ότι δεν έχει χρειαστεί να τραβήξω dark ούτε μια βραδιά - το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις QHY. Έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής (κατά τη γνώμη μου ανώτερη από την QHY) και είναι πολύ ελαφριά. Η έδρα του κατασκευαστή είναι στην Πορτογαλία και *θεωρητικά* είναι πιο εύκολη η αποστολή και επιδιόρθωση κάποιου τυχόν προβλήματος. Από την άλλη όμως η Ατικ είναι μικρή επιχείρηση και το service τους ειναι εκνευριστικά αργό και δυσκίνητο.

Ο Κινέζος είναι πιο μακριά και σε κάθε πήγαινε-έλα παρεμβάλεται το τελωνείο αλλά η υποστήριξη που παρέχει είναι εξαιρετική. Αν έχεις γνώση ηλεκτρονικών μπορεί να σου στείλει parts και να σε καθοδηγήσει βήμα-βήμα, αν όχι μπορεί να αναλάβει πλήρως την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της κάμερας. Αν παρουσιαστεί πρόβλημα ξέρεις ότι θα ταλαιπωρηθείς αλλά σε βάθος χρόνου είναι σίγουρο ότι θα βρεις λύση.

Στη θέση σου πολύ απλά θα έπαιρνα τη φθηνότερη από τις δύο. Είναι σίγουρο ότι θα μείνεις ευχαριστημένος ότι και να επιλέξεις.

Δημοσιεύτηκε

Ηλία σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Από αυτά που μου γράφετε είναι σίγουρο ότι και οι 2 είναι ισάξιες.

Το θέμα τώρα είναι να αρχίσω να ψάχνω να βρω την καλύτερη τιμή της αγοράς (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό).

Αυτό που δεν ξέρω είναι ότι σε περίπτωση που αγοράσω από την Ελλάδα ποιά είνια η υποστήριξη που θα έχω σε περίπτωση βλάβης γιατί τότε έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη για υποστήριξη.

Μήπως τελικά θα πρέπει να κάνω ότι θα έκανα και αν αγόραζα από το εξωτερικό; Δηλαδή να το πάρω πάνω μου και να αρχίσω τα e-mail με τον κατασκευαστή.

Τι εγγύηση υπάρχει; Δεν έχω δει να αναγράφουν κάτι.

Παραυσιάζονται συχνά βάβες στις CCD κάμερες και αν ναι τότε ποιές μπορεί να είναι οι πιο συχνές;

Δημοσιεύτηκε

Αν περάσεις τον πρώτο μήνα λειτουργίας οι πιθανότητες βλάβης είναι σχετικά μικρές, ωστόσο σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι θα σε καλύψουν οι τοπικοί αντιπρόσωποι. Από όσο ξέρω κανένας τους δεν έχει την υποδομή να κάνει επιδιορθώσεις ή να αντικαταστήσει ηλεκτρονικά ή μηχανικά μέρη, αλλά θα αναλάβουν να προωθήσουν την κάμερα στον κατασκευαστή ή ακόμα και να στην αντικαταστήσουν με καινούργια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα έχεις εσύ την ευθύνη και την αγωνία της επικοινωνίας με τον κατασκευαστή ούτε θα επιβαρυνθείς με έξοδα αποστολής.

Αν η διαφορά τιμής από το να αγοράσεις από το εξωτερικό σε σχέση με να αγοράσεις από Ελλάδα είναι μικρή προτίμησε ανεπιφύλακτα τους τοπικούς αντιπρόσωπους για να έχεις μέχρις ενός σημείου το κεφάλι σου ήσυχο...

Η 314 που χρησιμοποιώ έχει αγοραστεί μεταχειρισμένη από το εξωτερικό. Την εποχή που έκανα την αγορά θεώρησα ότι η διαφορά τιμής δικαιολογούσε το ρίσκο ακόμα και αν χρειαζόταν να την στείλω Πορτογαλία με δικά μου έξοδα.

Δημοσιεύτηκε

Έχω την QHY2pro αλλά πίστεψε με είμαι της άποψης ότι ΟΠΟΙΑ και αν από τις 2 διαλέξεις θα μείνεις ΠΛΗΡΩΣ ικανοποιημένος. :D Από εκεί και πέρα είναι ποια σου κάθεται ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ καλύτερα στο μάτι.

Γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. :lol: :lol: :lol:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης