Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
anoikse to parathyto kai mpam panw sto thleskopoio kai mpam to thleskopeio katw :shock: telika to thleskopoio eskase sto patoma me to baridio kai ayto eixe ws apotelesma na ksekolhsei to kentriko katoptro apo ton optiko solhna. "elysa" ton optiko solhna kai eida pws espase to ena "kolwnaki" poy sthrizei to main katoptro epishs to katoptro exei mia xaraksia apo thn pisw meria moiazei les kai exeis ksekolhsei ena komati toy katrepth dhl exei tholwsei. den kserw ti na kanw???? kserw pws einai apo xyto aloymio den kserw poios mporei na to ftiaksei??

3.jpg

\"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα...\"

Γ.Σεφέρης

Δημοσιεύτηκε

Νικο,

Επαθα και εγω κατι παρομοιο με το C14 τον Φεβ/2005 οπου ανεμοι μου εριξαν κατω το C14 + Losmandy G-11 + 63 lbs σε αντιβαρα. Τελικο αποτελεσμα: μου εσπασε ο προτευον.

Τι ιδως τηλεσκοπιο εχεις; Πιστευω η καλυτερη λυση ειναι να ερθεις σε επαφη με τον αντιπροσωπο (πχ. Meade/Celestron) για να δεις τι χρειαζεται και ποσο θα ειναι η "λυπητερη".

Μονο που διαβαζω τα γραπτα σου, μου σηκωνετε η τριχα! Ειναι κατι που το εχω ζησει και εγω απο πρωτο χερι!

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
ειναι ενα της skywathcer d=130mm kAI 900mm εστιακή αποσταση. θα επικοινωνησω με θεσσαλονική απο εκει που το αγορασα . αχ ποσεσ μερες λεσ να μου παρει?

3.jpg

Γ.Σεφέρης

Δημοσιεύτηκε

Νικο,

Ειμαι σιγουρος οτι ο κ. Ηλιοπουλος θα σε βοηθησει αμεσα και γρηγορα! Το θεμα ειναι να φτιακτει το τηλεσκοπιο ωστε να εισαι πισω σε ενεργο δραση!

Ηθελα να σε ρωτησω για το αβαταρ σου ... ειναι κατι που με ενδιαφερει ΠΑΡΑ πολυ. Αν δεν κανω λαθος, μιλαμε για τον Ορο Ολυμπο και πιο συγκεκριμενα τον "Θρονο του Δια". Ποσες ωρες σε πηρε να φθασεις στην κορυφη; Απο σκοταδι, υπαρχει φωτορυπανση; Εχω μια ιδεα για κατι συμπεριλαμβανοντας ακριβως το ιδιο σημειο και θα ημουν πολυ ευγνωμων για οτι πληροφορια και βοηθεια μπορεις να προσφερεις!

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Το καλοκαίρι προκαλούνται θερμικές καταιγίδες στο βουνό τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες από την απότομη άνοδο υδρατμών. Έτσι δεν ξέρεις τι σε περιμένει!!!

Βέβαια αν υπάρχει άνεμος δεν αφήνει τα σύννεφα να σχηματίσουν σωρειτομελανία (να "ωριμάσουν" σε καταιγίδα).

Πάντως η κορυφή του Ολύμπου θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα μέρη από πλευράς καιρικών συνθηκών.

Δημοσιεύτηκε
einai to oropedioa twn mouswn mprosta apo to stefani toy dia. h poreia einai metria apla einai poles wres. den kserw an exeis kanei pote pezoporia se boyno . h poreia diarkei gia ena arxario me ena sakidio to opoio na zygizei 8kila peripoy 8-9 wres. bebaia an thes mporeis na mineis sto katafygeio to opoio einaI sto oropedio h mera kostizei 10E kai ayto gia na mhn koybaliseis skhnh ypnosako kai ta loipa. twra, o kairos ekei einai poly perirgos dhladh sta kalakathoymena mporei na breksei h na balei dynato aera. ekei opws eipe kai o Ηλίας Χασιώτης Το καλοκαίρι προκαλούνται θερμικές καταιγίδες στο βουνό τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες από την απότομη άνοδο υδρατμών. Έτσι δεν ξέρεις τι σε περιμένει!!! omws otan exei kalo kairo o oyranos einai kataplhktikosssssss!!!!!!!!!!!!!!!!! blepeis ta panta. egw ton anebhka perisy ton olympo ton aygousto ena soy lew eixe 4 C bathmoys panw apo to mhden. ewpishs den kserw ti eksoplismo theleis na anebaseis an mporeis na diathesei kapoia xrhmata (oxi polla) mporeis na ta doseis se aytous poy trofodotoyn to katafygio me te moylaria gia na soy ton anebasoyn. oti thes edw eimai mporw na soy pw para polla.

3.jpg

Γ.Σεφέρης

Δημοσιεύτηκε

Νικο,

Το σακιδιο θα εχει ενα τριποδα και μια-δυο φωτογραφικες μηχανες. Ηθελα να σε ρωτησω αν οι 8-9 ωρες ειναι μετα που εχεις φθασει στο υψηλοτερο σημειο με ΙΧ η οχι;

Και κατι αλλο: ποτε ειναι η ποιο ευνοικη εποχη (μηνας) για μια τετοια εκδρομη; Εχω διαβασει οτι η θερμοκρασια και παρουσια χιονιου θα εκπλαγει και τον πιο αρχαριο;

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Ναι καλα το λες. η διαδρομη ειναι 8-9 ωρες απο το ψυλοτερο σημειο το οποιο ειναι σε μια διασταυρωση 30min (ή λιγοτερα δεν θυμαμε καλα) απο το Λιτοχωρο.Το σακιδιο επιση θα περιεχει ενα αδιαβροχο ενα φουτερακι, μπουφαν γαντρια και μια φορμα οσο πιο ζεστή , φακο και νεροοο. το μπουφαν τα γαντια χρειαζονται το βραδυ διοτι κανει ΚΡΥΟ. τωρα πιστευω πψσ η καλυτερη εποχη ειναι το καλοκαιρι αν βρεθεις σε καλη μερα ε ισως και να ζεστενεσαι(την μερα παντα)

Το χιονι το καλοκαιρι ειναι λιγο δυσκολο. εμείς ειχαμε βρει σε ενα σημειο αλλα δεν σημαινει κατι. το χειμονο απλα σου λεω οτι το βραδυ δεν θα μπορεις να βγεις εξω.

DSC08295.jpg.2e8827c6d7f37174a70cbe3df774033f.jpg

ffffffff.jpg.a981356bb916467c6ad86478317a88be.jpg

3.jpg

Γ.Σεφέρης

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη,

η καλύτερη διαδρομή για τις ανάγκες σου είναι αυτή από τα Πριόνια όπου αφήνεις το αυτοκίνητο και σε 2,5-3,0 ώρες βρίσκεσαι σε ένα πολύ οργανωμένο καταφύγιο όπου μπορείς να κοιμηθείς. Από εκεί, την επόμενη μέρα μπορείς να φτάσεις στο οροπέδιο κοντά στις κορυφές σε 2,0-2,5 ώρες.

Και τα δύο σκέλη γίνονται άνετα σε μικρότερο χρόνο και την ίδια μέρα, αρκεί να έχεις την απαραίτητη φυσική κατάσταση (που δυστυχώς ΔΕΝ την έχεις!).

Με ορισμένους ακόμη fans του Πάρνωνα σχεδιάζουμε μία εκδρομή στον Όλυμπο στις αρχές Οκτωβρίου όταν ακόμη ο καιρός διατηρείται ζεστός (αρκεί να έχει ήλιο). Το καταφύγιο κλείνει στο τέλος του Οκτωβρίου.

Στο βουνό αυτό έχω συναντήσει καταιγίδες, πάγο και χιόνι το καλοκαίρι, ενώ ακόμη και τον Νοέμβριο ήμουν με κοντομάνικο.

Στον Όλυμπο αλλάζει γρήγορα ο καιρός, αλλά άν έχει ήλιο είναι φανταστικά. Επειδή ο σκοπός είναι η αστρονομία, θα πρέπει να φροντίσεις η εκδρομή να γίνει με άριστο καιρό.

Αγγελος

Δημοσιεύτηκε
Αντώνη,

η καλύτερη διαδρομή για τις ανάγκες σου είναι αυτή από τα Πριόνια όπου αφήνεις το αυτοκίνητο και σε 2,5-3,0 ώρες βρίσκεσαι σε ένα πολύ οργανωμένο καταφύγιο όπου μπορείς να κοιμηθείς. Από εκεί, την επόμενη μέρα μπορείς να φτάσεις στο οροπέδιο κοντά στις κορυφές σε 2,0-2,5 ώρες.

Τελεια!

Και τα δύο σκέλη γίνονται άνετα σε μικρότερο χρόνο και την ίδια μέρα, αρκεί να έχεις την απαραίτητη φυσική κατάσταση (που δυστυχώς ΔΕΝ την έχεις!).

:lol: :lol: :lol:

Ισως μετα απο μια τετοια εξορμηση θα ειμαι ενα βημα (βηματακι) σε καλυτερη φυσικη κατασταση. :lol:

Με ορισμένους ακόμη fans του Πάρνωνα σχεδιάζουμε μία εκδρομή στον Όλυμπο στις αρχές Οκτωβρίου όταν ακόμη ο καιρός διατηρείται ζεστός (αρκεί να έχει ήλιο).

Music to my ears!

Το καταφύγιο κλείνει στο τέλος του Οκτωβρίου.

Στο βουνό αυτό έχω συναντήσει καταιγίδες, πάγο και χιόνι το καλοκαίρι, ενώ ακόμη και τον Νοέμβριο ήμουν με κοντομάνικο.

Στον Όλυμπο αλλάζει γρήγορα ο καιρός, αλλά άν έχει ήλιο είναι φανταστικά. Επειδή ο σκοπός είναι η αστρονομία, θα πρέπει να φροντίσεις η εκδρομή να γίνει με άριστο καιρό.

Εγω παντως ειμαι μεσα!!!

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
ΥΓ. Ασχετα απο το ενδιαφερον μας στην αστρονομια, ο στοχος του καθε Ελληνα πρεπει να ειναι να φθασει την κορυφη του Ολυμπου τουλαχιστον μια φορα στη ζωη του (κατι παρομοιο με τους μουσουλμανους και το Μεκκα).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
ΥΓ. Ασχετα απο το ενδιαφερον μας στην αστρονομια, ο στοχος του καθε Ελληνα πρεπει να ειναι να φθασει την κορυφη του Ολυμπου τουλαχιστον μια φορα στη ζωη του (κατι παρομοιο με τους μουσουλμανους και το Μεκκα).
δεν είμαι συγουρος. δεν λεω ο Ολυμπος ειναι ωραιο βουνο αλλα υπαρχουν και αλλα πολυ πιο ωραια. πχ πριν 3 μερες επεστρεψα απο την γκαμηλα ειναι ενα βουνο πάνω απο το παπιμγκο διπλα στην αστρακα, με υψομετρο 2497μ. Δεν ξερω αν κανεις έχει παει αλλα εμένα μου αρεσε περισσοτερο απο τον ολυμπο. εκει στα 1950μ υπαρχει το καταφυγειο και λιγο πιο περα ενα πλατωμα το οποιο ειναιι ιδανικο για κατασκηνωση αλλα και παρατηρισεις :P επισης 100μ πιο κατω υπαρχι ενα τεραστειο πλατωμα (λακα τσουμανι).
η καλύτερη διαδρομή για τις ανάγκες σου είναι αυτή από τα Πριόνια όπου αφήνεις το αυτοκίνητο και σε 2,5-3,0 ώρες βρίσκεσαι σε ένα πολύ οργανωμένο καταφύγιο όπου μπορείς να κοιμηθείς. Από εκεί, την επόμενη μέρα μπορείς να φτάσεις στο οροπέδιο κοντά στις κορυφές σε 2,0-2,5 ώρες.).
ναι εχεις δικιο ειναι πιο ευκολη διαδρομη και συναντας ενα απο τα καταφυγεια πιο γρηγορα. απο εκει η διαδρομη ειναι πιο ευκολη και πιο ωραια αφου θα συναντισεται τον ενιπεα και το δασο τησ σιωπης

3.jpg

Γ.Σεφέρης

Δημοσιεύτηκε
δεν είμαι συγουρος. δεν λεω ο Ολυμπος ειναι ωραιο βουνο αλλα υπαρχουν και αλλα πολυ πιο ωραια.

Νικο, δεν βασιζομαι στην "ομορφια" αλλα απλα την ιστορια κτλ.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

ΛΕΥΤΕΡΗ γιατι σκευτεσε να το πουλησεις?

Δεν ξερω θα δω ποσο θα μου στοιχησει και θα σου πω. τωρα την τριτη. εχεις σκευτει καποιο ποσο?

3.jpg

Γ.Σεφέρης

Δημοσιεύτηκε

Φυσικά για την αγορά άλλου τηλεσκοπίου, το μικρόβιο δεν

φεύγει :lol: :lol:

Για τιμή δεν ξέρω ακόμα, πες μου εσύ πόσο θα σου

κοστίσει η επισκευή του και το βλέπουμε μετά μαζί.

Πάντως θα είναι περίπου τα 2/3 του κόστους του

σωλήνα ίσως και λιγότερο.

• 1 μήνα αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης