Michalis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2005 Καλησπέρα... Τελικά τα μελτέμια είναι άκρως ακατάλληλα για παρατηρήσεις... Τρείς μέρες τώρα προσπαθώ να δώ τον Δία. Με το ζόρι μπορώ να διακρίνω 2-3 ζώνες νεφών... Είναι σαν να τον βλέπω πάνω από πυρακτωμένο σίδερο! Το seeing είναι απαράδεκτο!!! BR's Μιχάλης ... Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2005 Μιχάλη δε φταίνε μόνο τα μελτέμια... (Άσε τι περνάω εγώ στην ανατολική αττική...)Ο Δίας πλέον έχει πολύ χαμηλό ύψος - λιγώτερο από 30 μοίρες τη στιγμή της δύσης του ήλιου, οπότε ούτως ή άλλως σπάνια μπορεί να φανεί καλά σε τέτοιο ύψος.
Michalis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2005 Όντως είναι και χαμηλά - ακόμα χειρότερα... Πάντως νόμιζα ότι με τον αέρα το seeing θα ήταν καλό... έκανα λάθος... Είναι και πολύ έντονο μάλιστα... βλέπεις οριζόντιες λωρίδες από αέριους κυματισμούς!! Κάτι σαν θερμικά στρώματα... Έυχομαι καλούς ουρανούς σε όλους!! Μιχάλης... Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2005 Ναι, είναι σα να περνάει νερό μπροστά από τα είδωλα των πλανητών.Φέτος έχει και επίμονα μελτέμια και με έχουν κουράσει πολύ γιατί επί πολλές ημέρες η ορατότητα είναι κακή παρά τον αίθριο καιρό. Μπορείς να αρχίσεις να παρατηρείς Άρη που είναι ψηλότερα. Αυτές τις μέρες φαίνεται η μεγάλη Σύρτις και είναι πολύ εντυπωσιακός.Θέλει μεγάλη μεγέθυνση και καλύτερα παρατήρηση σε φωτεινό λυκαυγές πρίν την ανατολή.
Flashy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2005 Σορι που επεμβαινω αλλα τα Μελτεμια ειναι στο Αιγαιο. Αερας το πρωι, καλοσυνη το βραδυ. Γινεται και στην Αθηνα? Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2005 Τα μελτέμια επηρεάζουν περισσότερο την ανατολική Ελλάδα και κυρίως το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η αττική φυσικά δεν εξαιρείται και κυρίως η ανατολική είναι πολύ εκτεθειμένη. Επίσης και η νότια Εύβοια.Όταν το μελτέμι είναι έντονο διαρκεί και τη νύχτα.Επιπλέον ο αεροχείμαρος που υπάρχει στα στρώματα της ανώτερης ατμόσφαιρας χαλά την ορατότητα έστω κι αν στην επιφάνεια υπάρχει άπνοια.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2005 Τα μελτέμια επηρεάζουν περισσότερο την ανατολική Ελλάδα και κυρίως το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η αττική φυσικά δεν εξαιρείται και κυρίως η ανατολική είναι πολύ εκτεθειμένη. Επίσης και η νότια Εύβοια.Όταν το μελτέμι είναι έντονο διαρκεί και τη νύχτα.Επιπλέον ο αεροχείμαρος που υπάρχει στα στρώματα της ανώτερης ατμόσφαιρας χαλά την ορατότητα έστω κι αν στην επιφάνεια υπάρχει άπνοια. Σύμφωνο με τον Ηλία ακόμη και η Σελήνη στην παρατήρηση της μοιάζει όπως η άσφαλτος βράζει όταν την βλέπεις καθώς οδηγάς. Υπάρχει και ένα πρόγραμμα εάν κάποιος φίλος ερασιτέχνης θέλει να ασχοληθεί με το seeing. Το πρόγραμμα είναι του ΑΠΘ δίνονται πολλές πληροφορίες για το τι χρειάζεται για να συμμετάσχει σ'αυτό κάποιος : http://www.astro.auth.gr/~seeing-gr/HOLOMON/seeing_gr/ell-seeing_gr.htmlΣου στέλνουν και το πρόγραμμα MaximDL σε CD εγώ δήλωσα συμμετοχή αλλά ακόμη δεν έστειλα δεδομένα. Έχει επίσης οδηγίες για το πώς κάποιος να κατασκευάσει μια Hartman Mask. To project είναι του καθηγητή κ. Σειραδάκη και των φοιτητών του. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2005 Γιώργο, σε γενικές γραμμές κάτω από τις 45-50 μοίρες ύψος από τον ορίζοντα σχεδόν ποτέ δεν έχουμε καλή ορατότητα. Μόνο σπάνια μπορεί να υπάρξει εξαίρεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα