Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια σας και παλι. Αγορασα προσφατα την QHY5 και εχθες το βραδυ μου δωθηκε η ευκαιρια να την δοκιμασω. Τελικα δεν καταφερα να κανω οδηγηση αφου οταν εφτανα στο βημα calibrate το αστερι δεν κουνιωταν καθολου. Τι κανω λαθος? #-o #-o
Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
Δημοσιεύτηκε

Μιχάλη εάν δεν γράψεις βήμα βήμα τι κάνεις και τι συνδεες τα παιδιά δεν ξέρουν τι μπορεί να κάνεις λάθος ή τι μπορεί να πηγαίνει στραβά.

Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις καλώδιo ST4... τουλάχιστον σε εμένα εκει ήταν το πρόβλημα.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Τα βηματα ειναι τα εξης: 1) Συνδεω την καμερα με τον υπολογιστη.

2) Μετα την συνδεω με την στηριξη.

3) Ανοιγω το PHD

4) Απο το mount επιλεγω on camera

5) Μετα επιλεγω ccd labs q quider

6) Παταω να συνδεθη με την στηριξη

7) Του λεω να αρχιση τις εκθεσεις.

8) Επιλεγω αστερι.

9) Παει να κανει calibrate αλλα δεν γινεται τιποτα.

Δημοσιεύτηκε

Μιχάλη με την Eq5 ή με την Eq6;; Δοκίμασες και τις δύο;

Με την Eq6 δεν έχω κάνει ποτε οδήγηση οπότε δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση... π.χ Eqmod κτλ Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει...

Τι Calibration step βάζεις; δοκίμασες να το ανεβάσεις ακόμα περισσότερο; Με κάποιο άλλο πρόγραμμα π.χ Maximdl (υπάρχει και Trial) σου κάνει Calibration;

Τα καλώδια του ST4 έχουν μπει σωστά; τα έχουν πιάσει τα δοντάκια του φις;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Επειδή αγόρασα και εγώ την ιδία και δουλεύει μια χαρά , εάν έχεις windows vista H 7,εκγατεστησε τους drivers ανάλογα, και το ASCOM ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 5,5 μετά άνοιξε το PHD βαλε ον κάμερα και κάμερα ASCOM και θα δουλέψει μια χαρά..

το ccd labs q quider μονο για XP

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

http://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/

http://volnet.gr/home/index.html

Δημοσιεύτηκε

οταν διαλεξεις αστερι πρωτου του πεις να ξεκινησει το calibration πατα το κουμπι stop μετα πατα το κουμπι guide και θα κανει calibration. επισης εχε υποψη οτι αν δεν βαλεις την βαση σου σε sidereal κινηση απο το eqmod τοτε δεν θα κανει calibration το phd.

σημειωση

Απο το mount επιλεγω on camera

αυτο το κανεις μια φορα και μενει διαλεγμενο συνεχεια

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Το λογισμικο των χειρηστηριων ειναι αναβαθμισμενο στη τελευταια εκδοση , ωστε να συνδεσεις τον υπολογιστη με τις στηριξη κατευθειας μεσω του χειρηστηριου ;
Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Αν συνδεσεις το βίσμα που είναι σαν Tηλεφωνικο->Serial(9pin) πάνω στο RemoteControl της βάσης τότε μπορεις να χειριστείς την βάση μέσω του Η/Υ.

Το Remote μου είναι αναβαθμισμένο στο τελευταίο Firmware 3.27 (το δικό σου δεν γνωρίζω),

αν λοιπόν συνδέσεις το "τηλεφωνικό καλώδιο" στο RemoreControl και το Σειριακό στον υπολογιστή, και μετά πατήσεις στο Remote -> Connect to Pc (ή κατι τετοιο) τότε μπορεις μέσω του Eqmod να συνδεθεις στην βάση.

Αυτο που έγραψε παραπάνω ο Κώστας(kookoo) --επισης εχε υποψη οτι αν δεν βαλεις την βαση σου σε sidereal κινηση απο το eqmod τοτε δεν θα κανει calibration το phd.-- πρέπει να είναι η λύση στο προβλημα σου... για ψαξτο :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
το synscan χειρηστηριο εχει την δυνατοτητα να συνδεσεις τη βαση σου μεσω αυτου σε σειριακη του η/υ σου αρκει το λογισμικο του χειριστηριου να ειναι αναβαθμισμενο στην τελευταια εκδοση. για να κανεις την συνδεση θες ενα σειριακο καλωδιο σε βυσμα τηλεφωνου που εχει η βαση και αν ο η/υ σου δεν εχει σειριακη θυρα θες εαν καλωδιο απο Usb σε σειριακη θυρα. συνδεεις το καλωδιο της βασης με τον υ/η σου απο το σειριακι βυσμα και το βυσμα τηλεφωνου στην θυρα απο το χειρηστηριο (οχι το autoguide) και εισαι ετοιμος. αμα δεις στην avat εχω γραψει ενα κειμενο για το πως θα δουλεψεις το eqmod και πως θα κανεις την συνδεση. για την eq6/eq5 synscan θα κανεις την συνδεση που σου ανεφερα πιο πανω και θα ενεργοποιησεις την λειτουργια pcdiret απο το χειριστηριο

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Εντάξει το πρόβλημα λύθηκε αλλα προέκυψε ένα αλλο :cry: Κάθε φορά που συνδεω την κάμερα μου ζητάει να ξανακανω εγκαταστάση τους drivers.
Δημοσιεύτηκε
Εντάξει το πρόβλημα λύθηκε αλλα προέκυψε ένα αλλο :cry: Κάθε φορά που συνδεω την κάμερα μου ζητάει να ξανακανω εγκαταστάση τους drivers.
Αν την βάζεις σε διαφορετική USB θα το κάνει ΜΙΑ φορα για κάθε USB που το βάζεις, αν συνεχίσει να το κάνει στην ίδια USB τότε θα αποσυνδέσεις την κάμερα και θα κάνεις Uninstall όλους τους Drivers της... και μετά θα κάνεις επανεκκίνηση και μετα θα χρησιμοποιήσεις το εργαλείο της QHY που είναι για να κάνει uninstall ότι έχει μείνει απο τους Drivers (νομίζω το εργαλείο λέγετε QHY uninstaler) μετα θα κάνεις ξανα επανεκκίνηση και αφου αλοκληροθεί θα ξανα κανεις install τους Drivers, και αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τότε θα συνδέσεις την κάμερα επάνω.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Λοιπον ξαναεγκατεστησα τους Drivers και συνdεσα μετα παλι την μηχανη στην ιδια θυρα usb αλλα μου ξαναζηταει να κανω install τους Drivers. Γιατι μου το κανει αυτο?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης