Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Στο The Scale of the Universe μπορούμε να δούμε ότι ο χωροχρόνος έχει μέγεθος 0,00000000000000000000000000000000001 μέτρα! Κι όμως συνθέτει ένα Σύμπαν διαμέτρου 93.000.000.000.000.000.000.000.000 μέτρων! Πως γίνεται κάτι τόσο μικρό να είναι τόσο μεγάλο ταυτόχρονα; :o

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι η ερώτηση είναι ρητορική. Το μέγεθος 0,00000000000000000000000000000000001 μέτρα πιστεύω ότι δεν αναφέρεται στο χωρόχρονο, ο οποίος δεν είναι κάτι απτό, αλλά στη δομή του κβαντικού αφρού, που είναι έστω και θεωρητικά παρατηρήσιμος σε κβαντικό επίπεδο. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις της κβαντικής βαρύτητας προβλέπουν ότι σε αυτήν την κλίμακα η προφανώς λεία δομή του χώρου και του χρόνου πρέπει να εκφυλίζεται σε ένα είδος "κβαντικού αφρού", όπου σωματίδια αναδύονται και καταστρέφονται, δηλαδή ο Χωρόχρονος "συσπάται" από τυχαίες διακυμάνσεις.

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Σωστά Ελένη, ρητορική ήταν η ερώτηση. Τι κβαντικό αφρό ,τι μονάδα του χωρου (χωροχρόνου) την ονομάσεις ... από κάτι άπειρα μικρό ξεπήδησε ένα τεράστιο σύμπαν, έτσι απροσδόκητα. Πρίν λίγο μίλησα με τον ανηψιό μου στο τηλέφωνο (σπουδάζει φυσικός). Σε συζήτηση για τα ευρήματα του cern και fermilab μου απάντησε: Κάποτε θα τα μάθουμε όλα. Έχω αντίθετη εκτίμηση στο... όλα. Νέος είναι, έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει.
Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε
Εκτός θέματος: Ελένη είσαι πράγματι 14 χρονών ή κρύβεις χρόνια όπως οι περισσότερες γυναίκες? Ρωτάω γιατί οι απόψεις σου και το γράψιμο σου παραείναι συγκροτημένα για να είσαι δεκατεσσάρων.

Φιλικά, Γιάννης

Μέχρι να γίνω 10 χρονών νόμιζα ότι με λέγαν "Σκάσε".....

Δημοσιεύτηκε
Βασικά η ερώτηση μου ήταν ένα υβρίδιο επιστημονικής και ρητορικής ερώτησης :)

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης