nikk2875 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Χρησιμοποιώ τη έκδοση 3.2 του εν λόγω προγράμματος. Παρατηρούσα χθες το Y CVn και ψάχνοντας σήμερα πληροφορίες, διαπίστωσα πως ο κατάλογος που έχει, δίνει φαινόμενο μέγεθος 7.4-10. Όμως η wikipedia δίνει τιμές 4.8-6.3 και η δίκη μου υποκειμενική οπτική άποψη λέει ότι αυτό που είδα χθες πρέπει να είναι λαμπρότερο από 7. Έχει κάνει κάποιος από σας παρόμοιες διαπιστώσεις? Ποια από τις 2 πηγές να θεωρήσω ποιο αξιόπιστη? Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Φίλε μου καλησπέρα ... Κάνω παρατηρήσεις μεταβλητών εδώ και κάτι χρόνια και μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά πως καμία από τις πηγές που αναφέρεις δεν έχει απόλυτα σωστές πληροφορίες, όλες οι πληροφορίες από αυτά τα software και on-line εγκυκλοπαίδειες είναι σωστές αλλά συνήθως είναι και ελλιπείς ταυτόχρονα ... Το μοναδικό μέρος από το οποίο μπορείς να πάρεις απόλυτα σωστές (σε σχέση βέβαια με όλα τα υπόλοιπα) είναι το site της AAVSO (American Association of Variable Star Observers) εδώ : www.aavso.org Εγώ το Cartes du ciel και το The Sky τα χρησιμοποιώ μόνο για την πλοήγηση του τηλεσκοπίου μου και τίποτε άλλο ... Εύχομαι καλές παρατηρήσεις Ι.Δ.Στρίκης www.photogreece.weebly.comwww.elobs.weebly.comwww.hellas-astro.gr
HOMO Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Πανέμορφος αστέρας άνθρακα! Τον είδαμε τις προάλλες και μας άφησε άφωνους με το κατακόκκινο χρώμα του. Η AAVSO του δίνει μέγεθος από 5,2 έως 6,6 mag. Νομίζω κάπου εκεί είναι. http://nhk.mirahouse.jp/chart/index.html Στο παραπάνω λινκ θα βρεις αρκετούς χάρτες και στοιχεία για μεταβλητούς. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8001&postdays=0&postorder=asc&start=15 Δες και το παραπάνω θέμα στο astrovox. Θα βρεις κι εκεί αρκετές λίστες και χάρτες. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα