Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ημουν καλαματα στο χωριο μου,στο βουνο κ εφτιαχνα το τηλεσκοπιο μου για να παρατηρησω τον ουρανο.ξαφνικα ειδα μια τεραστια ασπρη μπαλα να πεφτει απ'τα δεξια προς τα αριστερα πλαγια στον ουρανο κ απο πισω απ'τη μπαλα ακολουθουσε μια καταπρασινη τεραστια ουρα το φαινομενο αυτο δεν διερκεσαι παρα μονο 3-4 δευτερα ωσπου εφτασε σε υψος 100-300 μετρα κ εσβησε

εγινε 1/8/05 στις 1.15 το πρωι! στην ανατολη το ειδα

επαθα ενα σοκ γιατι ειμαι αρχαριος σ'αυτα κ δεν γνωριζω κ πολλα..

τι μπορει να ηταν??εγω υποθετω καποιος κομητης..αλλα οι κομητες απ'οτι ξερω εχουν κοκκινη ουρα εδω μιλαμε για τεραστιο αντικειμενο κ τεραστια καταπρασινη ουρα αφου ελαμψε ολος ο ουρανος!

:shock:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε

Geia xara,

Apo oso mporw na ypothesw (grigori kinisi, diesxise ton ourano, xrwmatisti oura), logika eides mia volida (me apla logia ena lampro diattonta). Diladi ena "xaliki" pou kaigotan ston ourano kathws diesxize tin athmosfaira, oso gia tin oura einai eite apomeinaria (apokaidia) pou aktinovoloun eite ionismeno aerio. Komitis fysika kai den einai, oi komites den pernane etsi grigora ston ourano kai vriskontai poly-poly makria, an epeftan etsi sti gi tha tin eixame vapsei kai den tha xreiazotan na gyrisoume ta aramgeddon kai ta deep impact :P .

Episis afta ta antikeimena kaigontai arketa psila ston ourano (80-100 xiliometra apo tin epifaneia tis gis), opote ta 100-300 metra einai mallon ligo dyskolo na ta ypologisei kaneis.

Kali tyxi me tis paratiriseis,

Kwstas

Δημοσιεύτηκε
Diladi ena "xaliki" pou kaigotan ston ourano kathws diesxize tin athmosfaira

Kwstas

χαλικι???εμενα μου φαινοταν σαν τεραστιος βραχος!!ηταν πολυ εντυπωσιακος παντος!!

ευχαριστω,ευχομαι κ σε σενα καλες παρατηρησεις κ καλο χειμωνα μιας κ τερμα οι καλοκαιρινες διακοπες. :D

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης