Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
ναι επικοινώνησα με κατάστημα πώλησης τηλεσκοπίων και μου είπαν ότι το σηκώνει αρκεί να μη προσθέσω τίποτα άλλο πάνω στη στήριξη δηλαδή δεν ενδείκνυται για αστροφωτογράφηση
Δημοσιεύτηκε
Μην το βαλεις πανω στην eq6 επειδη θα αναγκαστεις να παρεις τον κλειστο σωληνα που ειναι 1,5 μετρο! Θα ειναι πολυ αβολο και θα εχεις πολλες ταλαντωσεις οταν θα φυσαει. Εαν θες 12ιντσο παρε Dob flextube.
Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
Δημοσιεύτηκε
το τηλεσκοπιο θα προοριζεται για παρατηρηση ή φωτογραφιση; επισης το εχεις καιρο και απο που παρατηρεις; αν κανεις παρατηρηση απο αθηνα η μεγαλυτερη διαμετρος δεν θα σε βοηθησει

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Εγώ δεν πιστεύω ότι θα σου προσφέρει πολλά αυτή η αναβάθμιση. Μόνο 2 ίντσες και θα φέρει τη στήριξη στα όριά της. Επίσης πιθανώς θα χρειαστείς και σκαλάκι για να παρατηρείς με το 12άρι σε κάποια σημεία.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
στην Αθήνα εννοείται πως όχι στην Τρίπολη ναι συγκεκριμένα στο ροεινο Τρίπολης και στο Σούνιο ας πούμε που είναι σχετικά κοντά έχεις καλά αποτελέσματα αρκεί να έχει καλό seeing πάντων το νεφέλωμα με το φίλτρο το είδα από Αθήνα
Δημοσιεύτηκε

Ιορδάνη δεν αξίζει να χαλάσεις λεφτά για 2 ίντσες παραπάνω, η διαφορά που θα δεις είναι πολύ μικρή όπου πίστεψέ με μέσα από φωτορυπασμένη ΔΕΝ θα δεις σχεδόν καμία διαφορά! Αν θα ήθελες να δεις διαφορές καλό θα ήταν να αγόραζες ένα 14αρι γιατί με 4" μεγαλύτερη διάμετρο θα δεις διάφορες αλλά... εγω θα έλεγα κράτα αυτό που έχεις και όταν ξεκινήσεις να παίρνεις τα βουνά και χρειάζεσαι κάτι καλύτερο αγοράζεις ένα 16αρι Dob (μέχρι τότε μπορείς να κάνεις οικονομία για να το πάρεις).

Ένα μεγάλο τηλεσκόπιο σε ουρανό πόλης είναι σαν ένα SUV μέσα στην πόλη.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Κ εγώ φίλε μου πιστεύω πως δεν αξίζει να δόσεις χρήματα για 2" μόνο.Αλλά αν επιμένεις στην αγορά θα σου πρότεινα το κοντό 12" της orion optics.πολύ καλά οπτικά κοντός σωλήνας κ ελαφρύς.Είναι ίσα με ένα 8" αλλά πιο φαρδύ. Το ελαφρύς το τονίζω γιατί μπορεί η βάση να σηκώνει ένα 12".Τη μεσούλα σου την ρώτησες αν μπορεί?
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης