aristarchus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2005 Αγαπητοι φιλοι, Κατι που πιστευω να ειναι ενδιαφερον για οσους ασχολουνται με CCD και RGB/LRGB: http://www.perseus.gr/Astro-Tips-G2V-Star-Calibr.htm .... Αποψε θα ετοιμασω και διαφορα δειγματα που θελω να συνοδεψουν το κειμενο. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
premier Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2005 Καλημέρα , Αντώνη Πολύ καλή παρουσίαση του θέματος , όσον αφορά τις σχετικές εκθέσεις με φίλτρα RGB σε συνδυασμό με την CCD που χρησιμοποιείται κάθε φορά.Βέβαια , Αντώνη , τα τελευταία χρόνια υπήρξε σχετικά πολυ φιλολογία σε FOrum και συνέδρια , αν τα πραγματικά χρώματα των αντικειμένων που κταγράφονται στις κάμερες είναι και τα πραγματικα .Εδώ βγάλανε τα "ξίφη τους" οι Unsold, VOdaski, Goldman κ.ά .To βασικό θέμα για μένα (ερασιτέχνη αστροφωτογράφο και όχι επιστήμονα ) είναι η προσπάθεια να έχω μια ωραία φωτογραφία προσαρμοσμένη στη δική μου αισθητική με τα συγκεκριμένα και υπάρχοντα όργανα που έχω στη διάθεση μου. Υπάρχει, ωστόσο για να έρθω και πάλι στη δική σου δουλειά (πολύ καλή δουλειά) , και ένα προγραμματάκι του Don Goldman , το περίφημο " RGB Weight CAlgulator" της AStrodon.Δεν το έχω δοκιμάσει , αλλά διαβάζοντας τις κριτικές άλλων δείχνει να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Φιλικά Άρης
aristarchus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2005 Αρη, Το προγραμμα του Goldman - RGB Weight Calculator - ειναι κατι που περιγραφω στο κειμενο μου παραπανω. Αλλα θελει ΠΟΛΥ προσοχη ... κατ'αρχην δεν ειμαι πεπισμενος καθολου οτι οι συντελεστες ειναι σωστη. Για την δικια μου καμερα CCD, οι συντελεστες του Goldman ειναι 2.25:1.00:1.27 και οι οποιοι μου βγαζουν ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ οταν γινει η προσθηκη RGB. Με την τεχνικη που περιγραφω, οι σωστη συντελεστες ειναι 1.531:1.000:1.279 και οι οποιο οδηγουν σε τελεια αποτελεσματα. Ενας απο τους λογους της μεγαλης διαφορας μεταξυ των δυο συντελεστων ειναι οτι και το τηλεσκοπιο (και καθε τηλεσκοπιο) επιρεαζει τους συντελεστες και γι'αυτο τον λογο οι συντελεστες του Goldman εχουν λιγη πραγματικη και ουσιαστικη αξια. Χθες το βραδυ παλευα ανεμους και δεν μπορουσα να παρω εκθεσεις ανω τον πεντε δευτερολεπτων ... γι'αυτο το λογο η εικονα που βλεπεις εχει ΠΟΛΥ θορυβο και μη-κυκλικους αστερες. Αν τιποτα αλλο, τα χρωματα ειναι μια χαρα !!! Πριν ξεχασω, η φωτο ειναι RGB με μηδενικη επεργασια ... εχω και 240 εκθεσεις των 5 δευτερολεπτων (Luminance) ωστε να προχωρησω σε LRGB αλλα δεν αξιζει τον κοπο. Το πραγματικο αποτελεσμα ειναι ο σωστος χρωματισμος. Αποψε αν οι ανεμοι το επιτρεψουν, θα παρω τις σωστες εκθεσεις (1-2 λεπτα ανα εκθεση και οχι 5 δευτερα). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
premier Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2005 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2005 Κaταρχήν , έχεις δίκιο , Αντώνη , σχετικά με την αναφορά σου στον Goldman . Δεν την πρόσεξα Καλό το αποτέλεσμα , Αντώνη , παρόλο που φύσαγε όπως περιγράφεις πιο πάνω. Απ΄ότι βλέπω οι διαφορές στις τιμές που υπάρχουν σε εσένα και στον Goldman , είναι κυρίως στο κόκκινο φίλτρο. Τελικά ο χρόνος έκθεσης με το κόκκινο φίλτρο είναι αυτό που καθορίζει και τις υπόλοιπες εκθέσεις στα υπόλοιπα φίλτρα ; Περιμένω να δω και τη δεύτερή σου προσπάθεια με μεγαλύτερες εκθέσεις . Άρης
aristarchus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2005 Τελικά ο χρόνος έκθεσης με το κόκκινο φίλτρο είναι αυτό που καθορίζει και τις υπόλοιπες εκθέσεις στα υπόλοιπα φίλτρα ; Το αντίθετό. Το καλύτερο (ποιο δυνατό σήμα) είναι το πράσσινο και ο στόχος μας είναι έκθεση χωρίς να υπάρχει blooming (ADU < 65536). Φυσικά το τελικό σήμα στο κόκκινο και μπλε που θα είναι χαμηλότερο δεν μας απασχολεί εφόσον με το colour balancing και τους πάραπάνω συντελεστές θα γίνουν οι απετούμενες διορθώσεις. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα