Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Επιτελους κατεγραψα σε βιντεο μια ολοκληρη επεξεργασια επανω σε μια αστροφωτογραφια απο 2d σε 3d βημα προς βημα.

Η διαδικασια ειναι πολυπλοκη και δυσκολη παρ'ολα αυτα αν παρακολουθησετε το βιντεο προσεκτικα θα βγαλετε ακρη.Δεν εχω βαλει audio μεσα ετσι ωστε να πιασω λιγοτερο χωρο (ισως αυτο να δυσκολεψει καποιους στο να καταλαβουν τι κανω).

Οτι απορια εχετε απλα ρωτηστε :cheesy:

ΠΡΟΣΟΧΗ !! θα χρειαστειτε στερεοσκοπικα γυαλια για να δειτε τα βηματα σωστα.

Κατεβαστε τα τρια αρχεια που παραθετω απο κατω και καντε τα extract για να βγει το βιντεο.

http://www.mediafire.com/?7vdta776w6ge47a

http://www.mediafire.com/?txgqatrtcz55r06

http://www.mediafire.com/?bbor6bxbbhd8yo5

Αν το βιντεο εχει παραπανω brightness χαμηλωστε το λιγο απο τις ρυθμισεις του mediaplayer.

Καλη τυχη θα την χρειαστειτε ](*,)

Δημοσιεύτηκε

Καλά ρε τρελέ μια ώρα βίντεο tutorial θα μας βγουν τα μάτια!! :o :shock: :lol:

Μπράβο Άγγελε, πολύ καλή δουλειά, οι μελλοντικοί James Cameron σε ευχαριστούμε!! :mrgreen: =D> =D>

Καλά Αγγελε το Vail είναι όλα τα λεφτά!! Τι να πω... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! =D> =D>

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Άγγελε το βίντεο δεν έχει ήχο ή εγώ έχω πρόβλημα;;

Λοιπόν να προσθέσω ότι τα πρώτα βήματα, μέχρι εκεί που πας να φτιάξεις το νεφέλωμα, δηλαδή η επεξεργασία για το υπόβαθρο ίσως κουράσει όσους πάνε να ακολουθήσουν το Tutorial κατα γράμμα και ίσως θέλουν κόψιμο οι σκηνές που κάνεις δοκιμές ώστε να μείνουν στο βίντεο τα βασικά ώστε σε μια δεύτερη προσπάθεια να μην μπερδευτούμε στις δοκιμές (αλλά και έτσι μια χαρά είναι, μην σε βάζω σε κόπο, μπορώ να το κόψω κι εγω στο Pinnacle ή στο Premiere)

Επίσης να προσθέσω ότι εκεί που σβήνουμε τα φωτεινά Αστέρια κάνοντας "Apply Image / Subtract" για κάποιο λόγο δεν μου δούλευε σωστά ή τέλος πάντων δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα οπότε αντί να κάνω "Apply Image" πήρα το "Clone Stamp Tool" και απλά έσβησα τα φωτεινά Αστέρια που είχαμε κάνει Duplicate image. Και μάλιστα είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα το Clone απο το Subtract γιατί μπορούσες να σβήσεις όλες τις ατέλειες.

Πάντως πραγματικά σου φεύγει το κεφάλι με ολη την επεξεργασία ](*,) είναι πολύ τρέλα η δουλειά!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Με μια φορά που είδα το βίντεο χονδρικά και σαν κορμό έχουμε:

Αφαιρούμε τον κύριο στόχο απο την φωτογραφία μας. Duplicate target και μετά "Apply Image-Subtract

Φτιάχνουμε 3D σε Αριστερό και δεξί μάτι το υπόβαθρο, (το οποίο ίσως μπορούμε να πετύχουμε απλά δοκιμάζοντας στο Photoshop να βάλουμε λίγο δεξιά και λίγο αριστερά τα κανάλια R & G-B χωρις δηλαδη να χρησιμοποιήσουμε το 2Dto3D RedBlue Converter, αλλά δεν πέρνω και όρκο)

Τα πιο φωτεινά Αστέρια απο την φωτογραφία τα μετακινούμε λίγο δεξιά-αριστερα το R & GB ώστε να μας δώσουν μια αίσθηση βάθους, το ίδιο πράγμα σε με να κάθε Αστέρι ή τμήμα της περιοχής που θέλουμε να τις δώσουμε μια αίσθηση 3D

Μετα αφού φτιάξουμε το υπόβαθρο προσθέτουμε στην φωτογραφία τον κύριο στόχο όπου και αυτον τον κάνουμε Duplicate για να τον έχουμε σε R & GB τον κουνάμε λίγο δεξιά και αριστερά ώστε να μας δωσει μια σωστή αίσθηση 3D και είμαστε έτοιμοι.

Εννοείτε ότι για περισσότερες λεπτομέρειες να δείτε τον βίντεο του Άγγελου :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης