Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αν και όχι αστρονομικό το θέμα το ανοίγω για να καταθέσω προβληματισμούς μου...

Το παλιό μου λάπτοπ τα έπαιξε και πηρα καινούργιο HP G62.

Να πω την αλήθεια το μετάνοιωσα ήδη και αναπολώ το παλιό μου Acer. Παραθέτω τα προβλήματα

64 Win 7 πολλά προγράμματα για αστρονομία μεταξύ των οποίων και το EQMOD δεν λειτουργούν και πρέπει να περιμένουμε έκδοση που θα υποστηρίζει 64 bit windows.

Φυσικά δεν έχει σειριακή θύρα γιατί "δεν χρειάζεται" εδώ για να είμαστε δίκαιοι δεν είχε και το παλιό και μην μου πείτε για adapters κλπ λύσεις που δεν είναι αξιόπιστες, έχει card reader που δεν υποστηρίζει compact flash που είναι και οι πλέον διαδεδομένες, δεν έχει είσοδο video να χρησιμοποιώ συσκευή που να το κάνει τηλεόραση, δεν έχει modem άρα δεν μπορώ να στείλω και να λάβω φαξ που χρειάζεται στη δουλειά μου και δεν δέχεται pc cards...

Μετάνοιωσα και συνιστώ σε όλους να μήν πάρει κανένα τέτοιο αηδιαστικό μηχάνημα άρχισα ήδη να το μισώ!

ΥΓ επίσης για λόγους οικολογίας δεν δίνουν manual παρά ένα κ..χαρτο quick start guide και φυσικά σου λένε να το κατεβάσεις από το νέτ (πάπαλα η "οικολογία") ούτε DVD επαναφοράς του συστήματος που πρέπει να τα "ψήσεις" μόνος σου!

Ήδη σκέφτομαι να το διώξω και να πάρω ένα μεταχειρισμένο IBM thinkpad μπας και κάνω δουλειά μου!

Μην πάρετε τέτοιο μηχάνημα και κάνετε το ίδιο λάθος με μένα! Κλαίω τα 500 ευρουλάκια μου!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Κοίταξε να δεις, μην τα ισοπεδώνουμε όλα και μην τα μετράμε όλα με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Λες ορισμένα πράγματα που δεν στέκουν και επειδή με όλα αυτά, βρίσκεσαι κάπως στα επαγγελματικά χωράφια μου και θίγεις μια εταιρεία που είναι κορυφαία στο χώρο, ειδικά στο κομμάτι της Μηχανογράφησης εταιρειών, θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΙΛΙΚΑ και να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις...

Προσπαθώ να απαντήσω στους προβληματισμούς σου...

Η τεχνολογία προχωράει αλματωδώς και δεν μπορεί να μείνει στα ίδια. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες θύρες όπως π.χ. η σειριακή, έχουν εκλείψει προ πολλού λόγω ελλείψεως bandwidth και δυσκολίας στο troubleshooting. Πολλοί κατασκευαστές επίσης, δεν είναι διατεθειμένοι να γράφουν συνεχώς drivers για μια θύρα, που ναι μεν στην εποχή της ήταν μονόδρομος, όμως εβρισκόμενοι πια στην ιλιγγιώδη ταχύτητα του USB 3.0, σιγά σιγά "ξεχνιούνται" και ξεπερνιούνται οι παλιοί τρόποι διασύνδεσης!

Οι ίδιες οι συσκευές που κυκλοφορούν είναι βασικά που ορίζουν την τεχνολογία των διασυνδέσεων! Όταν όλα τα κλασικά fax modems και χιλιάδες άλλες συσκευές, πια είναι USB, ποιος κατασκευαστής θα παράγει σειριακά και αντίστοιχους drivers;; Άσε τους αντάπτορες μετατροπής, μιλάμε για εγγενή υποστήριξη...

Εγώ από την άλλη θα ρωτήσω, έρευνα αγοράς δεν έκανες πριν το πάρεις για να δεις ΠΟΣΑ από αυτά που ζητάς καλύπτονται από τα υποψήφια φορητά προς αγορά; Δεν μπορεί, κάποια μοντέλα θα είδες πρώτα και μετά θα κατέληξες σε αυτό. Για παράδειγμα, τα Win 7 μπορούσες να βρεις μοντέλο που θα τα έδινε σε 32bit και όχι σε 64. Από μια άποψη, λογικό είναι να μην έχει αναπτυχθεί η ίδια ποσότητα λογισμικού για τον διευρυμένο δίαυλο των 64bit. Τουλάχιστον όχι ακόμη... [-o<

Για το card reader, θα συμφωνήσω, ένα πλήρες και σοβαρό card reader θα έπρεπε να υποστηρίζει ΚΑΙ compact flash...και πάλι όμως...αφού το ήθελες τόσο πολύ, γιατί δεν έψαξες άλλο μοντέλο που να το συμπεριλαμβάνει; Εξάλλου υπάρχουν και άλλοι φοβεροί κατασκευαστές (και μάλιστα με παγκόσμια ΕΓΓΥΗΣΗ!!) βλέπε ..Toshiba! :mrgreen:

Για να το κάνεις τηλεόραση γίνεται απλά με πάμφθηνη συσκευή USB tv tuner που υποστηρίζει MPEG4 (Digea) και δέχεται και εξωτερική κεραία, εκτός της δικής του...μήπως αναφέρεσαι σε κάτι άλλο διαφορετικό;; Παίζει τέλεια αυτό που σου περιγράφω...

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/Turbo-X-DTT-1000-Digital-TV-tuner-HU394-T.htm

και πιο ποιοτικό αλλά και πιο ακριβό (με ράδιο και GPS!)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-H810-Aver-TV-Tunner-Pilot-USB-DVB-T-Analogue.htm

OTI ΘΕΛΕΙΣ υπάρχει!! :cheesy:

Μόντεμ; Υπάρχουν κάποια μοντέλα που ακόμη το περιλαμβάνουν...ΔΕΝ έχει εκλείψει...απλώς το δικό σου δεν το έχει.

Μήπως όμως ξεχνάς ότι το μοντέλο που πήρες θεωρείται εισαγωγικό μοντέλο (ENTRY LEVEL) για αυτό και κάνει 500 ευρώ;; :-note

Θα έπρεπε να δώσεις αρκετά παραπάνω για καλούδια περισσότερα (γενικά όμως μιλάω τώρα όχι μόνο για το μόντεμ!)...έχω στήσει σε πελάτες εκατοντάδες φορητά στη ζωή μου και σου λέω με σιγουριά πως τα ΠΟΛΥ καλά μοντέλα ΠΑΝΤΑ σχεδόν κοστίζουν ΠΟΛΥ παραπάνω από...500 ευρώ.. :roll:

Προσφέρουν και άλλα χαρακτηριστικά εκτός του γρήγορου επεξεργαστή, μπόλικης μνήμης RAM και χωρητικότητας σκληρού δίσκου..

Επίσης, μην ξεχνάς ότι πια υπάρχει και το INTERNET FAXING!!!

Το ότι δεν δίνουν manual είναι πρακτική εδώ και πολλά χρόνια. Έχει γίνει για να μην σπαταλάνε χαρτί και αυτό ΝΑΙ έχει βάση, φαντάσου εκατομμύρια φορητά με το καθένα ένα βιβλίο οδηγιών σε 10 γλώσσες! Απίστευτο το πόσα δέντρα θα χρειαζόντουσαν!...Είπαμε μη τα ισοπεδώνουμε όλα...στην τελική η πλοήγηση είναι πολύ πιο βολική σε ένα PDF αρχείο, έχει find λειτουργία και βρίσκεις τάχιστα ότι ζητάς με λέξεις κλειδιά.

Για τα Recovery DVD - Επαναφοράς, συμφωνώ μαζί σου όσο δεν πάει. ΔΕΝ είναι όλοι εξοικειωμένοι με την διαδικασία δημιουργίας τους και όταν έρχεται η ώρα που θα χρειαστούν...απλά δεν θα υπάρχουν!! Ο κόσμος βαριέται ή δεν ξέρει ή ΔΕΝ θέλει να ξέρει πως δημιουργούνται! Θα έπρεπε να τα δίνουν έτοιμα..

Ήδη σκέφτομαι να το διώξω και να πάρω ένα μεταχειρισμένο IBM thinkpad μπας και κάνω δουλειά μου!

Μπορεί στην δική σου περίπτωση...να ήταν μάλλον η καλύτερη λύση...ξέχνα όμως εγγύηση και ανταλλακτικά..αν σου "σκάσει" κάτι μπορεί και να μην το φτιάξεις ποτέ γιατί πιθανότατα δεν θα συμφέρει.

Μην πάρετε τέτοιο μηχάνημα και κάνετε το ίδιο λάθος με μένα! Κλαίω τα 500 ευρουλάκια μου!

Ε, αυτή η προτροπή είναι πάλι σχετική...υπάρχουν σίγουρα ΠΟΛΛΟΙ υπερικανοποιημένοι χρήστες ήδη από αυτό το φορητό και άλλοι τόσοι δυσαρεστημένοι...ότι για σένα είναι ίσως ελλειπές...για άλλον είναι υπερπλήρες!

Ελπίζω να σε κάλυψα και συγνώμη για το μακρόσυρτο post. :cheesy:

Υ.Γ. Τυχαίνει να έχω εγκαταστήσει κάπου HP laptop πανάκριβο (3000 ευρώ!!! Workstation laptop) με χαρακτηριστικά τόσο απίστευτα, που ντρεπόμουν να το αγγίξω!! =P~ =P~ :shock: Άλλη κλάση...

Για αυτό λέω πως..ο τίτλος του θέματος που έγραψες...δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα!! Και της Mercedes τα entry level αυτοκίνητα δεν είναι τόσο καλά όσο τα κορυφαίας κλάσης που βγάζει...αυτό δεν σημαίνει όμως πως...δεν φτιάχνει ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ αυτοκίνητα στον πλανήτη...γιατί τα φτιάχνει!!!! :-note

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Και το παλιό μου acer εισαγωγικό ήταν και είχε και modem και pc card επαιρνε.

Σχετικά με τα manual τα δέντρα κλπ είναι καταπληκτικό τι εφευρήματα βρίσκουν οι εταιρείες για να κόψουν κόστος και στο βαφτίζουν και "οικολογία" (λέξη που επαναλαμβάνω για 1000η φορά πως μου προξενεί αηδία και που την ακούω μόνο).

Το τυπωμένο manual πρέπει να υπάρχει σε όλες τις συσκευές και κακώς δεν είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία.

Γενικώς όλα τα laps suck! Τα desktop είναι υπολογιστές αξιώσεων!

Δημοσιεύτηκε
Και το παλιό μου acer εισαγωγικό ήταν και είχε και modem και pc card επαιρνε.

Ναι, ΤΟΤΕ όμως όταν το πήρες, ήταν οι πλέον απαραίτητοι τρόποι διασύνδεσης!! Φυσικά και θα τους είχε. Άλλο το ΤΟΤΕ, άλλο το τώρα... :-note

PC cards;; Πάνε αυτά...τετέλεσθαι!

Επαναλαμβάνω όμως πως modem θα μπορούσες να βρεις κάποιο μοντέλο που να έχει...δεν έχει εκλείψει τελείως ακόμη...

Γενικώς όλα τα laps suck! Τα desktop είναι υπολογιστές αξιώσεων!

Καλά, καλά :lol: ...Πέστο αυτό στα στελέχη εταιρειών που είναι όλη τη μέρα στο δρόμο και δουλεύουν/λειτουργούν μέσω ενός laptop, στέλνουν παραγγελίες online, επικοινωνούν με email με πελάτες κλπ. να δεις τι θα σου απαντήσουν... [-( :D

Επίσης πέστο και στους αστροφωτογράφους εδώ μέσα να δεις επίσης τι θα σου απαντήσουν, για να μην πάω μακριά με το 1ο παράδειγμα... :D

Και δεν suck όλα τα laptops...κάποια μπορεί..όλα.. με τίποτα! Είπαμε, μην τα εξισώνουμε όλα...

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Κλασικός Γιώργος... Σήμερα λέει suck, αύριο λέει f..k! :P

Tην έχω πατήσει κι εγώ με το card reader αλλά αυτά είναι από τα συνηθισμένα λάθη που κάνει κάποιος, κυρίως από άγνοια.

Τάσο, με βρίσκεις σε όλα απολύτως σύμφωνη.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πριν αγοράσουμε κάτι, είναι εκτενέστερη έρευνα αγοράς.

Γιώργο καλορίζικο, και είμαι σίγουρη πως αργά ή γρήγορα θα το αγαπήσεις :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Τάσο συγχαρητήρια για τον τρόπο που αναλύεις το θέμα. Χρειάζεται ανοιχτό μυαλό για να μην πέσουμε σε γενικότητες. Γιατί ο τίτλος "HP laps suck!" και μετά "Γενικώς όλα τα laps suck! Τα desktop είναι υπολογιστές αξιώσεων!" είναι γενικεύσεις που απέχουν από την αλήθεια.

Υπάρχουν εκπληκτικά laptop, όπως και desktop που σέρνονται. Στο μακρινό παρελθόν των υπολογιστών (πριν 6-7 χρόνια) δεν μπορούσαμε να μιλάμε καν, για 500 ευρώ laptop.

Άλλη μια φορά λοιπόν, ότι πληρώνεις παίρνεις και το να λέμε "όλα τα laptop είναι χάλια", οδηγεί κάποιους σε λάθος συμπεράσματα.

Μία έρευνα αγοράς όπως είπατε είναι απαραίτητη. Και εδώ να αναφέρω την "Λειτουργία Windows XP" των Windows 7 Professional, Ultimate και Enterprise

που έχει φτιαχτεί για να τρέχουν οι επιχειρήσεις τα παλιότερα προγράμματα που έχουν σε XP. Η λειτουργία διατίθεται ξεχωριστά και δεν υπάρχει στα WIN 7 home.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
Με τα χρήματα που δίνεις για ένα laptop παίρνεις ένα πολύ καλύτερο desktop.Αυτό όμως δεν κάνει suck τα laptop.Γι άλλη δουλειά είναι το ένα γι άλλη είναι το άλλο.Αυτό που είναι όμως σίγουρα suck είναι η αυτονομία τους.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Η λειτουργία διατίθεται ξεχωριστά και δεν υπάρχει στα WIN 7 home.

Πολυ σωστά! Ξέχασα να αναφέρω πως και τα Win 7 home suck!

Παρεμπιπτόντως γιατί είναι υποχρεωτικό να αγοράσεις και το λειτουργικό σύστημα μαζί με το lap;

Ψάχνω ήδη για ένα παλιό καλό IBM R50/R51.

Το προτιμώ με τον ίδιο τρόπο που προτιμώ την ατμομηχανή του avatar μου έναντι των RailBus του "PROASTIAKOS" που επίσης suck αν και δεν είναι θέμα του παρόντος forum να εξηγήσουμε το γιατί :cheesy:

Το HP G62 και όλα τα παρόμοια είναι απλές παιχνιδομηχανές και DVD players.

Δεύτερη λύση είναι dual boot στο G62 με Win XP αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία με ήδη εγκατεστημένα τα Win 7.

Δημοσιεύτηκε

9 στα 10 από τα προβλήματα που αναφέρονται δεν είναι πραγματικά προβλήματα, είναι ελλείψεις ή ιδιαιτερότητες στα τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι γνωστά πριν την αγορά.

Συμπέρασμα; Κάνουμε καλή έρευνα πριν αγοράσουμε αλλιώς μας φταίμε μόνο εμείς και κανείς άλλος και σίγουρα όχι τα ίδια τα προϊόντα!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Πολυ σωστά! Ξέχασα να αναφέρω πως και τα Win 7 home suck!

Οκ, αν δεν σου αρέσουν κάνε πανεύκολα ένα dual boot με Linux Ubuntu και μην ασχοληθείς ξανά με Windows... http://www.ubuntu.com/

Παίζει τέλεια και μπαίνει μέσα από τα Windows για αρχή, δημιουργώντας dual boot λειτουργία με δικό του loader...

Λύσεις πάντα υπάρχουν.. :-note

Παρεμπιπτόντως γιατί είναι υποχρεωτικό να αγοράσεις και το λειτουργικό σύστημα μαζί με το lap;

Γιατί ο περισσότερος κόσμος ΘΕΛΕΙ να έχει ένα λειτουργικό στο φορητό του ώστε να είναι το μηχάνημα άμεσα χρησιμοποιήσιμο. Το ίδιο θέλει ΚΑΙ ο κατασκευαστής για το best customer satisfaction. Τώρα για πελάτες που είναι λιγουλάκι γκρινιάρηδες όπως εσύ... :lol: :P δεν έχουν προβλέψει κάποια άμεση λύση. Κάποια μικρά netbook έρχονται μαζί με ένα dual boot partition πάλι με linux. Γενικά είναι θέμα εμπορικής πολιτικής των κατασκευαστών, γι'αυτό συμβαίνει...πιάνουν και κάνουν τι θέλουν ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ και όχι οι λίγοι...

Μόνο σε desktops έβγαζε κάποια στιγμή πριν 2-3 χρόνια η HP ένα FreeOS μηχάνημα που το έπαιρνες και έβαζες ότι ήθελες..δεν ξανάγινε αυτό το βήμα όμως μετά...ξέρεις γιατί; ΔΕΝ πουλούσε όσο έπρεπε οπότε το κόψανε...εμένα μου άρεσε πολύ η ιδέα, όμως σαν και εμένα θα ήταν λίγος κόσμος σε σχέση με το τι θέλουν οι πολλοί..δηλαδή ένα κομπλέ λειτουργικό PC.

Στα καινούργια φορητά ΔΕΝ είναι πάντα εύκολα να μπουν τα XP, υπάρχουν θέματα με τους controllers των δίσκων οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται όλες τις φορές, τα XP θέλουν driver κατά την εγκατάσταση με F6, ψάξε να βρεις ή αγόρασε USB floppy για να τον βάλεις, ο κατασκευαστής ΔΕΝ δίνει πάντα αυτόν τον driver οπότε...επειδή συμβαίνουν ολα αυτά τα "ωραία" ](*,) μένεις με το λειτουργικό που σου δίνουν...ΟΜΩΣ υπάρχει ΠΑΝΤΑ η λύση του Ubuntu το οποίο όσοι δεν έχετε χρησιμοποιήσει ή δεν έχετε δει..χάνετε!!

Απλώς δεν ξέρω πόσο θα παίξουν όλα τα αστροφωτογραφικά προγράμματα ελέγχου για τις στηρίξεις που έχετε και λοιπά τέτοιου είδους εργαλειάκια...ίσως κάποιος να το έχει κάνει και να ξέρει αν υποστηρίζονται στο Ubuntu...

Δημοσιεύτηκε

Δεν κάνω τίποτα απλά θα το έχω για παιχνίδια και σερφάρισμα στο νετ και θα πάρω ένα παλιό να έχει όλα τα καλά RS232, PC card, Modem κλπ. Για το θέμα του λειτουργικού είναι απαράδεκτο να υποχρεώνεσαι να το αγοράσεις αν δεν θέλεις! Πρέπει (αν και δεν το έψαξα!) να έχεις επιλογή να σου κάνουν format και να πάρεις πίσω τη διαφορά για το κόστος του λειτουργικού που δεν χρειάζεσαι. Παρεμπιπτόντως αν έχει κανείς IBM R50/R51 για πούλημα εδώ είμαι! :cheesy:

Πάντως το θετικό είναι πως έχει drivers για XP το δικό μου και τους κατέβασα. Στη χειρότερη αν δεν πάρω παλιό υπάρχει η λύση να βάλω μόνο XP 32 bit πετώντας τα Win7 Home 64 bit.

Linux δεν θα χρησιμοποιήσω ΠΟΤΕ! όσες φορες δοκίμασα διάφορες εκδόσεις του κατέληξα πάντα να το πετάω. Σε πολλά netbook που το έδιναν μαζί (όπως σε αυτό της ανηψιάς μου) ανέλαβα να το σβήσω για να ελευθερωθεί χώρος στον σκληρό δίσκο.

Μην μου πείτε πως το linux είναι free και τα windows είναι "free" :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Κ εγώ ρε παιδιά αυτό δεν μπορώ να το χονέψω.Είχα αγοράσει xp κ με την αγορά του λάπτοπ αγόρασα τα "svista" με το έτσι θέλω.Γιώργο νομίζω αν φτιάξεις έναν turbo x βάζεις ότι λειτουργικό θέλεις.

Για το ubundu θα συμφωνήσω με τον Τάσο.Σε φίλους που τα έχω δοκιμάσει είναι πολύ καλά.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη εξηγώ λίγο παραπάνω ακριβώς γιατί...ξέρεις, είναι μια κατάσταση που το software που πουλιέται "σπρώχνει" το hardware. Συμφωνώ ότι θα ήταν τέλειο να υπήρχαν πάντα φορητά που θα έβγαιναν και σε "άδειες" εκδόσεις για να βάλεις ότι τραβάει η όρεξή σου επάνω. Όμως το εμπορικό γαϊτανάκι του κέρδους των κατασκευαστών hardware και software (Intel + Microsoft) δεν έχει τελειωμό...επίσης επαναλαμβάνω είναι θέμα του τι θέλουν οι πολλοί...

Δηλαδή μην λαμβάνετε υπόψη τα δικά μας θέλω...είμαστε σαν αγορά για την Πληροφορική ένα ΤΙΠΟΤΑ σε σχέση με τις τάσεις/επιθυμίες που διαμορφώνονται στις αγορές ΗΠΑ/Καναδά και Ασίας...αυτοί ορίζουν όλα αυτά και οι καταναλωτές τους...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης