Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά,

όσοι βρεθήκαμε στο Πάρνωνα προχθές τη νύκτα, γίναμε μάρτυρες ( και με τις 2 έννοιες ! ) της υπερβολικής υγρασίας η οποία δεν μας επέτρεψε να απολαύσουμε όσο θα θέλαμε τον υπέροχο ουρανό. Πολλοί από εμάς ( όπως κι εγώ ), το αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά και σίγουρα εκπλαγήκαμε. Κάποιοι άλλοι όμως που την ....έχουν ξαναπατήσει είχαν προνοήσει με διάφορα θερμαντικά στοιχεία και σίγουρα αντιμετώπισαν το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό ή και εντελώς (υποθέτω !).

Επειδή τα παθήματα πρέπει να μας γίνονται μαθήματα, θα ήθελα τη γνώμη των εμπειροτέρων και ίσως κυρίως των αστροφωτογράφων να μας προτείνουν κάπως συγκεκριμένες λύσεις, δηλαδή μάρκες-τύπους-βαθμό αποτελεσματικότητας αυτών που έχουν-είδος χρήσης (παρατήρηση ή φωτογράφηση)-μοντέλο οπτικών σωλήνων που χρησιμοποιούν-και από που προτείνετε τη προμήθειά τους (ελληνική αγορά - internet & sites).

Ισως να είμαι λίγο κουραστικός γράφοντας και ζητώντας τόσες πληροφορίες για πολλούς τύπους τηλεσκοπίων, όμως πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει όχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς άλλους φίλους μας που βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα βήματα της ερασιτεχνικής αστρονομίας, και θα μας είναι πολύ χρήσιμα τα σχόλιά για την αντιμετώπιση της υγρασίας με τον εξοπλισμό που διαθέτει ο καθένας σας.

Κυριάκος

Δημοσιεύτηκε

Κυριακο εμας δεν μας ενοχλησε καθολου η υγρασια γιατι οπως ειπες την εχουμε παθει απο παλιοτερα και βρηκαμε την λυση χαρις σε αυτο το topic http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7192&highlight=%E8%E5%F1%EC%E1%ED%F4%E9%EA%EF+%F3%F4%EF%E9%F7%E5%E9%EF

Επισης υπαρχουν και ετοιμα http://shop.ebay.co.uk/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=dew+heaters&_sacat=See-All-Categories

Δημοσιεύτηκε

Και εγω θα ηθελα να ξερω απο τους εμπειροτερους και πιο παλιους , και αν γινετε συγκεκριμενες μαρκες και sites για να αποφυγουμε εγω και ο Κυριακος αλλα και αλλοι φιλοι τα λαθη που στα οποια εχουν πεσει οι παλιοτεροι και να μην τα επαναλαβουμε και εμεις οι καινουργιοι.

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιο φιλο απαντησει.

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

Κυριάκο, επειδή όπως πολύ σωστά αναφέρεις την έχω πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν κι εγώ με το συγκεκριμένο πρόβλημα, η λύση είναι μία - Dew heaters

Εγώ έχω αγοράσει απο την Kendrick τον Digifire 7 controller και μόλις πρόσφατα παρέλαβα και το Premium strap heater για το C11 μετά απο συμβουλή του ίδιου του Jim Kendrick

Την Παρασκευή που τα power tank δούλευαν δεν είχα κανένα πρόβλημα και παρατήρησα κανονικά. Το Σάββατο κι όσο είχα ρεύμα πάλι δεν είχα πρόβλημα αλλά δυστυχώς οι μπαταρίες δεν άντεξαν για πολλή ώρα. Ήδη ετοιμάζω τροφοδοτικό απο τα 220v στα 12v που δουλεύει ο digifire 7 με αντάπτορα αυτοκινήτου για να παίρνω ρεύμα απο τη γεννήτρια και να λύσω οριστικά το πρόβλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.kendrickastro.com/astro/index.html

Θα σου πρότεινα μάλιστα να στείλεις ένα email απευθείας στον Jim Kendrick αναφέροντάς του τον τύπο του τηλεσκοπίου σου και ζητώντας τη συμβουλή του για το τί θές. Είναι πάρα πολύ εξυπηρετικός.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά,

ευχαριστώ :) για τις απαντήσεις σας, σίγουρα μέσα στις επόμενες μέρες θα δώσω λύση σ' αυτό το πρόβλημα ώστε το καημένο το τηλεσκοπιάκι μου να παραμένει στεγνό ...................................... στα ευαίσθητα σημεία του [-o<

Κυριάκος :cheesy:

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Προσπάθησα με αντιστάσεις κολλημένες σε παράλληλη σύνδεση όπως δείχνει ο φίλος dimpap στην φοβερή παρουσίαση του :

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7192&highlight=%F5%E3%F1%E1%F3%DF%E1%F2

Αλλά είμαι πολύ ατσούμπαλος τελικά και τα έκανα μαντάρα.

Αποφάσισα να δοκιμάσω την χρωμονικελίνη και Αχαρνών 34 ή 36 υπάρχει μαγαζί που πουλάει. Την ώρα που πήγα ο τύπος ήταν απασχολημένος και για να με διώξει μου είπε να πάρω ότι καρούλι μου κάνει τσάμπα και να φύγω :shock:

Τελικά πήρα ένα καρούλι των 19,3Ω/μ και του άφησα 7 ευρώ \:D/

Η θηλιά του ερευνητή είναι 20εκ. και του προσοφθάλμιου 16εκ.

Στο καλώδιο είναι πιασμένα μαγνητάκια για να το κατευθύνουν στην πάνω πλευρά του σωλήνα ή όπου αλλού θέλουμε.

Το όλο μαραφέτι τελικά συνδέεται με βύσμα αναπτήρα/μετασχηματιστή και έφτιαξα και ένα άλλο καλώδιο μερικών μέτρων καλού-κακού μπας και χρειαστεί.

Αχρείαστα να είναι, μιας και είχα ελεύθερο χρόνο είπα να τα φτιάξω, :)

IMG_0727.thumb.JPG.d14f22314a38f809f26850cd9f33a530.JPG

Όλο το σετάκι δίπλα-δίπλα

IMG_0723.thumb.JPG.b54fe1bbb3fd174cced436d18560594e.JPG

Οι δύο θηλιές στη θέση τους

IMG_0720.thumb.JPG.18e8cba5772167bb0a4706340355f9c5.JPG

Αντάπτορας αναπτήρα / μετασχηματιστής

IMG_0719.thumb.JPG.a654043950eb55b57c264a2729c8e1d2.JPG

Οι δύο θηλιές

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης