Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα!

Τωρα τελευταια εχω παρατηρησει οτι ο αξονας που ειναι τα αντιβαρα(δεν θυμαμε τωρα πως λεγετε) εχει σφηξει αρκετα. Για να καταλαβετε τι εννοω ακομα και να βαλω το ενα αντιβαρο τερμα κατω στην μπαρα για τα αντιβαρα δεν καταλαβαινω μεγαλη διαφορα στην κινηση του αξονα. Λετε να ειναι απο τα χαλια λιπαντικα και τη ζεστη η μηπως χρειαζεται service(την εχω 1 χρονο και καθε φορα που εχει καθαρο ουρανο την λειτουργω)????

Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
Δημοσιεύτηκε
Έχω μπερδευτεί λίγο με το ποιος άξονας είναι ποιος... 8-[

Μπορείς να το βρεις διαβάζοντας το manual....

Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8

1089626400_27_1_EUR_3_default.png

Δημοσιεύτηκε

Μιχάλη, εγώ δεν πολυκαταλαβαίνω το πρόβλημα.

Λές ότι βάζεις ένα αντίβαρο στη ράβδο αντιβάρων, βάζεις μπροστά η στήριξη και δεν έχεις κίνηση στον άξωνα.

Για να τα κάνουμε πιό σαφή και να μιλάμε την ίδια γλώσσα:

Αξόνας αποκλισης είναι αυτός μέσα απο τον οποίο βγαίνει η ράβδος αντιβάρων και η κίνηση που επιτρέπει είναι μόνο του τηλεσκοπίου δεξιά ή αριστερά και

Αξονας Ορθής αναφοράς έχει στο κέντρο του την πολική διόπτρα και επιτρέπει την κίνηση όλου του συστήματος γύρω απο αυτόν

Ερωτήματα:

1) Σε ποιόν άξονα δεν έχεις κίνηση Στην Ορθή Αναφορά (RA), ή στην Απόκλιση (DEC). η και στις δύο;

2) Γιάτί με τα φρένα λυμένα; Τα φρένα θα πρέπει να είναι δεμένα καλά, καθώς η κίνηση γίνεται με τα γρανάζια της στήριξης και δεν θα πρέπει να κινήται ελευθερα.

3) Πρίν ξεκινήσεις, ζυγίζεις το σύστημα; Είναι απαραίτητο για τις Ισημερινές.

Λές ότι την έχει δουλέψει πολύ! Χωρίς προβλήματα; Γιατί εμένα αυτά που περιγράφεις μάλλον λάθη χειρισμού μου κάνουν.

Για πές να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω!

ΦΙλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Ναι εχετε δικιο δεν τα εξηγησα καλα... :oops: Το προβλημα μου δεν ειναι οτι δεν εχω κινηση στον αξονα το προβλημα μου ειναι οτι εχει "σφηξει" ο αξονας, δηλαδη δεν κουνιεται ευκολα με το χερι. Οσον αφορα το ζηγισμα παντα κανω καλο πριν ξεκινησω την στηριξη αλλα δεν εννοω αυτο. Εννοω οτι επειδη εχει "σφηξει" ο αξονας ακομη και αν βαλω το ενα αντιβαρο απο τα δυο τερμα δεξια στην ραβδο αντιβαρων δεν πολυκαταλαβαινει την διαφορα η στηριξη. Το προβλημα ειναι στην Ορθη Αναφορα.
Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
Δημοσιεύτηκε

μιχαλη ριξε μια ματια στο ασημι δαχτυλιδι συντεταγμενων της ορθης αναφορας. το προβλημα που εχει ειναι το εξης.

το δαχτυλιδι συντεταγμενων της ορθης αναφορας λογω σχεδιασμου ειναι χαλαρο και παλαντζαρει με αποτελεσμα να μπορει να γυρει ελαφρως και να κλειδωσει τον αξονα της ορθης αναφορας και ή να μην κινηται ή να κινηται με δυσκολια και μπορει να ακουσεις και ενα μεταλικο θορυβο απο τριξιμο. το επαθα και εγω στην heq5 pro που εχω πριν δυο χρονια και ειχα φρικαρει αγρια. το προβλημα αυτο λυνεται ως εξης. στρεψε το δαχτυλιδι ωστε το 0 να ειναι στο βελακι που εχει ο αξονας της ορθης αναφορας. στην συνεχεια βιδωσε την μικρη βιδα που προεξεχει ωστε να μην κινειτε καθολου το δαχτυλι κατα την λειτουργια της βασης, στην ουσια το κλειδωνεις, και δεν το ξεκλειδωνεις ποτε, αλλωστε οι δακτυλιοι συντεταγμενων δεν ειναι και πολυ ακριβεις και δεν εχει νοημα η χρηση τους στην αστροφωτογραφια.

εαν δεν βγαλεις ακρη θα δουμε την βαση σου στα γρεβενα την παρασκευη

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης