ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2011 Αγαπητοι φιλοι.Σημερα την ωρα που πακεταριζα το ED 80 και ολα τα συνοδευτικα του, δεχτηκα τηλεφωνο απο την courier για να παραλαβω το GSO RC 6''.Μιλαμε για πραγματικη αλλαγη βαρδιας...Την στιγμη που ενα αξεχαστο οργανο φευγει απο την κατοχη μου, ενα αλλο το οποιο περιμενα εδω και καιρο να αποκτησω εφτασε.Σκεφτηκα να σας γραψω τις εντυπωσεις μου τωρα που ειναι φρεσκιες ακομη.Η πρωτη μου εκπληξη ηρθε αμεσως με το που ανοιξα το κουτι.Ειχε μονο τον οπτικο σωληνα και τιποτε αλλο...Εχωντας συνηθησει τα τηλεσκοπια μου να περιεχουν και τα λοιπα τους μου προξενησε μεγαλη εντυπωση.Αυτο ομως δεν το αισθανθηκα σαν αρνητικο αλλα το αντιθετο.Ενιωσα οτι αγορασα κατι το οποιο αυτος που το πουλαει ξερει την αξια του και το δινει σε μια υψηλη τιμη (?) χωρις να χρειαζεται να σου χρυσωσει το χαπι με διαφορα αξεσουαρ και παρελκομενα για να δικαιολογησει το 500αρικο.Η δευτερη εκπληξη ηρθε οταν το πηρα στα χερια μου.Αν και μικρο σε διαστασεις ενιωθες ενα βαρος σχεδον ανεξηγητο.Περιμενα με την πρωτη ματια κατι ελαφρυτερο.Ειναι μια πολυ συμπαγης κατασκευη,δεμενο πραγμα.Οι εκπληξεις ειχαν και συνεχεια.Εχωντας εξαιρετικα ασχημη εμπειρια απο τον προηγουμενο μου crayford της GSO απο το 200/800 f4,(στο δικο μου οργανο ηταν απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ), αρχισα να ψαχουλευω τον εστιαστη του.Καμια μα καμια σχεση με τον προηγουμενο μου !!!Σε σχεση με αυτον που ειχα αυτος ειναι εξαιρετικα στιβαρος,ογκωδης,καλοκατασκευασμενος.Αναρωτιεμαι πως να ναι οι πολυ υψηλης τιμης εστιαστες...Συνεχισα στο εσωτερικο οπου παρατηρησα την κατασκευη ενος RC.Μου αρεσε πολυ.Ειδικα το δευτερευον κατοπτρο ειναι παρα πολυ στιβαρα δεμενο στο σωμα.Γενικα αγαπητοι φιλοι εμεινα εξαιρετικα ευχαριστημενος απο την οργανο αυτο.Αμεσως τοποθετηθηκε στο αστεροσκοπειο και η αναμονη για το πρωτο φως ξεκινησε.Συμπτωση ή οχι ολα μου τα οργανα εχουν δει πρωτο φως στον πολυαγαπημενο μου VEGA.Eτσι και τωρα.Διαγωνιο, προσοφθαλμιο 20mm και βουρ στον VEGA.Αγαπητοι φιλοι, αυτο που αντικρυσα δεν ξερω αν θα μπορεσω να το περιγραψω σωστα...Απο το πρωτο δευτερολεπτο καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα με το χρωμα...Εβλεπα κατι χρωματικα διαφορετικο, μα πολυ διαφορετικο απο οτι εβλεπα τοσα χρονια.Να το πω αχρωμο,να το πω καθαρο φως ? Αμεσως θυμηθηκα οτι στην διαφημιση του τηλεσκοπιου διαβασα οτι λογο της κατασκευης τους τα Ritchey Chretien εχουν απουσια χρωματικου σφαλματος.Δεν ξερω αν αυτο ειδα.Αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι χρωματικα διαφορετικο το ειδα.Και ηταν υπεροχο.Στην συνεχεια τοποθετησα την atik 16ic και προσπαθησα να βγαλω την πρωτη φωτο.Οπως το περιμενα αυτο δεν πετυχε.Ο λογος ειναι οτι για να εστιασει το οργανο αυτο θελει μεγαλη διαδρομη προς τα πισω.Το back focus του ειναι πολυ μεγαλο.Δυστηχως δεν ειχα τους καταληλους ανταπτορες για την atik.Eιχα ομως για την Orion starshoot pro.Η πρωτη εικονα κατεβηκε.Αν και δεν παιδευτικα με το focus οσο θα επρεπε,αμεσως διεπιστωσα 2 πραγματα.Το χρωμα και παλι ηταν οπως σας το ειπα παραπανω καιτο πεδιο ηταν ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ !!!Ακομη δεν το πιστευω.Γνωριζωντας πλεον παρα πολυ καλα ποσο απαιτητικος ειναι ο αισθητηρας της Οrion (6 megapixels) ειδα πεδιο διορθωμενο,φανερα διορθωμενο,αισθητα διορθωμενο.Καποια σημεια του εχαναν αλλα ηξερα πολυ καλα που οφειλωνταν.Στην προσπαθεια μου για focus χρησιμοποιησα ανορθοδοξες μεθοδους και καθε λογης ανταπτορα που ειχα στην διαθεση μου,αυτο ειχε σαν αποτελεσμα η καμερα να μην ειναι ευθυγραμισμενη σωστα με τον οπτικο αξονα του τηλεσκοπιου.Σιγουρα πρεπει να κατσω κατω και να μετρησω ακριβως τις διαδρομες μου ωστε να βρω τα καταληλα αξεσουαρ.Ειμαι 100% σιγουρος οτι το πεδιο θα βελτιωθει ακομη παραπανω.Οι λεξεις διορθωμενο πεδιο,απουσια κομης,αστρογραφος, που διαβαζα στην διαφημιση ειναι περα για περα αληθινες.Και χαιρομαι γι αυτο.Με λιγα λογια φιλοι μου ειμαι ΥΠΕΡ-ευχαριστημενος απο το εργαλειο που αγορασα,και εξαιρετικα ευτυχης.Ελπιζω το μικρο review μου να μην σας κουρασε.Ελπιζω συντομα να εχω το ολο setup οπως το θελω και να σας αναρτησω φωτογραφιες.Να ειστε καλα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2011 Καλορίζικο το εργαλείο Στέλλιο και ωραίο το πρώτο review. Έχοντας το AT8RC μπορώ να επιβεβαιώσω οτι είναι ωραία τηλεσκόπια για αστροφωτογραφία. Όμως το 8rc δεν έχει τοσο καλό εστιαστή όπως το 6άρι που ειναι rack and pinion και απορώ γιατί να μην το βάζανε και στο 8αρι και 10αρι. Κατα τα άλλα πολύ καλά τηλεσκόπια. Να τσεκάρεις μήπως και θέλει και collimation. Επίσης το πεδίο φαίνεται φλατ αλλά στην ουσία δεν είναι, υπάρχει καμπυλότητα πεδίου εγγενής στα rc και αυτής της κατηγορίας θέλουνε συνήθως flattener. Άν ομως εσύ το βλέπεις οκ, τότε είναι κομπλέ. Καθαροπυς ουρανούς και αναμένουμε φωτογραφίες! starrynights.blog
ziorange Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2011 Αυτή είναι η επόμενη αγορά μου...Από Σεπτέμβρη!! Το είχα δει στον Άγγελο και πραγματικά μου είχε ανοίξει την όρεξη!! Από που το πήρες? TS ή Αμερική? Πόσο καιρό περίμενες γιατί το ψάχνω συνέχεια στην Αμερική αλλά είναι όλη την ώρα backordered!! Όπως και να έχει είναι ένα όργανο που αξίζει και θα το χαρείς στο έπακρο..καλά ταξίδια!! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Καλώς ηρθες στον όμορφο κόσμο του RC!!! PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
mars1980 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 μιας και η κουβεντα για τα RC, εχω την απορια αν στην παρατηρηση με το ματι εχουν διαφορα απο τα SC..πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα που εχουν μιας και ειναι παραπλησιοι οπτικοι σχεδιασμοι.καλοριζικο και απο εμενα το νεο οργανο...! celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Στέλιο εύχομαι καλορίζικο και καλοτάξιδο το νέο σου εργαλειάκι! Επίσης ευχαριστούμε για το mini review. Αναμένουμε τις πρώτες φωτογραφίες που θα είναι σίγουρα φοβερές! Επί την ευκαιρία να σου πω ότι κατάγομαι από ένα πολύ κοντινό σου μέρος...Αλιστράτη! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
ASTROC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Στελιο καλοριζικο, να το χαρεις και να το αξιοποιησεις με τον καλλυτερο τροπο. http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Aγαπητοι φιλοι ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.Προς τον φιλο Ευσταθιο.Απο μια προχειρη δοκιμη με ενα defocus που εκανα η ευθυγραμιση δειχνει ΟΚ ! Ενοειται οτι θα το ψαξω.Οχι που θα τα αφησω.. Προς τον φιλο Ζiorange.Aπο ΤS μεσο Ελληνικου καταστηματος. Προς τον φιλο Dp297Nα σαι καλα φιλε μου και καλως σας βρηκα Προς φιλο Τασο Βρατολη Δεν το ηξερα αγαπητε.Αν και μακρια ηξερα την καταγωγη του Χρηστου (ASTROC) με τον οποιο εχουμε βρεθει.Ελπιζω αν ερθεις προς την πατριδα σου να με ενημερωσεις και να περασεις απο το αστεροσκοπειο. Να σται ολοι καλα ! Το ED80 ετοιμο για αλλαγη στρατοπεδου.Ευχομαι τα καλυτερα στον αγαπητο φιλο Δημητρη. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα