Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

αστροφιλοι καλησπέρα

Θα'θελα μια βοηθεια σχετικά με τον reduser του ed80.

η σειρα της συνδεσμολογίας που έχω κάνει είναι η εξης

qhy9 --> optical window--> filter wheel > T-adapter --> nosepiece 2'' ---> flatenner/reduser.

το Τ-adapter και το nosepiece 2'' μπήκαν μετα γιατί ο τροχός δεν βίδωνε πάνω στον εστιαστή του ed80.

αυτό το δακτυλίδι μπροστα για ποιο λόγο το έχει η qhy9 ? ; είναι φίλτρο ? αν το βγάλω

θα έχω πρόβλημα εστίασης ?

δεν ξέρω αν τα εχω κάνει σωστά αλλά στις 4 γωνίες της φωτογραφίας τα αστρα είναι σαν αυγα.

ο flattner βιδώνει μέχρι μέσα στο τηλεσκόπιο ή όχι ? .εγω το έχω βιδώσει μεχρι τέρμα.

επίσης θέλω να βάλω τον ηλεκτρικό μοτερ για τον εστιαστη επειδη ψιλογλιστραει με τόσο βάρος.

εχεις κανεις το ed80 και του έχει βάλει το accufocus?

ξεβιδώνουμε όλες τις βίδες από κάτω ή μόνο τα ροδάκια ? (υπάρχει άλλη λύση για το γλίστημα )?

ευχαριστω πολύ

Κάθε βοήθεια δεκτή

Καθαρούς ουρανους

γιωργος κυλαφης

ATLAS TEAM OBSERVATORY

http://atlasobs.blogspot.gr/

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο καλησπέρα,

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, λαμβάνοντας υπόψη το δικό μου τηλεσκόπιο Hiper APO80 με το Flattener της TS, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση από το Flattener έως το CCD. Είχα παραπλήσιο πρόβλημα με το δικό σου, με το Hiper APO80 και Flattener της TS και την Canon EOS 550D και το ξεπέρασα μεταβάλλοντας την απόσταση μεταξύ του Flattener και του CCD.

Δοκίμασε να μικρύνεις ή να μεγαλώσεις την απόσταση. Στο Flattener της TS δίνουν συγκεκριμένη απόσταση 120-123mm +/- 5%. Ρίξε μια ματιά σε κάποιο φυλλάδιο που συνοδεύει το Flattener ή στο internet μήπως βρεις ποια είναι η απόσταση αυτή για το Flattener της SW.

Φιλικά,

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Δημοσιεύτηκε

αν βγαλω το οπτικο παραθυρο εχω προβλημα εστιασης. θελει ακομα πιο μεσα (τερματιζει!!!)

αν το βαλω ξεπερνω κατα πολυ τα 55μμ που λεει η skywatcher

Μια βοηθεια για λυση , παιδες εχω πελεγωσει

γιωργος

ευχαριστω

ATLAS TEAM OBSERVATORY

Δημοσιεύτηκε

Γιατί έχεις πελαγώσει; Τι απόσταση έχεις από την επιφάνεια του CCD μέχρι το γυαλί του F/R; Αν δεν σου "βγαίνει" με τους αντάπτορες που ήδη έχεις, υπάρχουν δαχτυλίδια σε διάφορα μήκη για να συνδυάσεις και να βρεις τη σωστή απόσταση.

Είσαι σίγουρος για τα 55μμ; Από τις φωτογραφίες μου φαίνεται ότι πρέπει να τα έχεις ξεπεράσει αρκετά.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Ηλία δλδ. δεν χρειάζεται άγχος, όλα γίνονται :) π.χ. στο δικό μου setup το οποίο αποτελείται από την SBIG 8300 και τροχό Starlight Express μαζί με τον Flatener χρειάστηκε να προσθέσω και ένα δαχτυλίδι "αποστάτη" το οποίο προμηθεύτικα από τον Παναγιώτη (Πλανητάριο). Η λογική που επιλέγεις δακτύλιο βασίζεται σε ενα απλό υπολογισμό της απόστασης του αισθητήρα της CCD+τροχό και εκει πρέπει να είσαι μέσα στα όρια του κατασκευαστή του flatener, οπότε συμπληρώνεις την απόσταση που σου λείπει με τον δακτύλιο.

Τώρα απλά αναφέρω τη δική μου εμπειρία σχετικά με την καμπυλότητα στο πεδίο, όπου στην CCD μου δεν αρκούσε ο flatener για να διορθώσει το φαινόμενο αλλά έπρεπε και τα φίλτρα μου να είναι 2", κάτι άλλωστε που πολλοί έχουν παρατηρήσει στην SBIG 8300 και το αναφέρουν στο διαδίκτυο.

Δημοσιεύτηκε

Μετράς λάθος. 58 mm είναι μέχρι το t-thread και όχι μέχρι το ccd chip

To noisepiece 2'' που έχεις μεταξύ T-adapter και flatenner/reduser ΔΕΝ χρειάζεται. Αυξάνει πολύ την επιτρεπτή απόσταση ώστε να δουλεύει καλά ο reducer. Επίσης όταν μετράς την απόσταση να έχεις υπόψην ότι το ccd μπορεί να είναι και 10mm πίσω από το glass του ccd. Από κάμερα σε κάμερα αλλάζει η απόσταση. Στην atik 383L+ π.χ πού έχω το ccd από το t-thread της κάμερας είναι 17mm.

* Από το forum της QHY:

The QHY-9 CCD distance is 15mm + 2mm for the CCD galss, which totals 17mm.

Άρα είσαι 58 + 17 = 75mm

<το Τ-adapter και το nosepiece 2'' μπήκαν μετα γιατί ο τροχός δεν βίδωνε πάνω στον εστιαστή του ed80. >

Ψάξε στον TS θα βρείς τον adapter (low profile 1-2mm) ώστε να βιδώσει

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις.

η αληθεια ειναι οτι εχω αγχωθει γιατι ξενυχταω τοσες ωρες ειμαι στην ευβοια και κανω διακοπες

και δεν μπορωνα κανω τιποτα.

ολα οι φωτο στις 4 γωνιες ειναι σκ@#@.

αρα η λυση ειναι ενα nosepiece 2'' low profile (αν καταλαβα καλα?)

evang εχεις δικιο.μετρησα 58μμ απο την ccd ως το reduser.το εχω σημειωσει πανω στην φωτογραφια.

ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας

γιωργος

ATLAS TEAM OBSERVATORY

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης