Jump to content

τι εξοπλισμό προτείνετε για μια αρχάρια?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

είμαι τελείως αρχάρια. αλλά θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με την αστροφωτογράφιση..

θέλω να κάνω το πρώτο βήμα και να αποκτήσω ένα τηλεσκόπιο για να αρχίσω να εγκλιματίζομαι..

προσπάθησα να "ψαχτώ" μέσω ίντερνετ αλλά χάθηκα στα πολλά αξεσουάρ και δεν έβγαλα και άκρη..

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λοιπόν με το τι εξοπλισμό να πάρω για να αρχίσω να μαθαίνω την τέχνη τής αστροφωτογραφίας? έχω ασχοληθεί με τη φωτογραφία και έχω μια canon eos 550d μπορεί να συνδεθεί με κάποιου είδους τηλεσκόπιο και να λειτουργήσει ως τηλεφακός? ή όλα τα τηλεσκόπια είναι συμβατά μόνο με ccd?έχω δει πολλές αστροφωτογραφίες με τρελή διαφορά στην ποιότητα τής ανάλυσης έχει να κάνει με το εύρος του φακού?ή με την ποιότητα του τηλεσκοπίου?

we are made of stars :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητή φίλη καλώς όρισες! Σαν πρώτη συμβουλή μιας και δεν έχεις ασχοληθεί καν με την αστρονομία θα ήταν το ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Πολλές από τις αστοφωτογραφίες που έχεις δει έχουν βγει με εξοπλισμό πολλών χιλιάδων ευρώ και με ατελείωτες ώρες χρήσης του εξοπλισμού και κάτι τέτοιο μπορεί να σε "κάψει" πρωτού καν ξεκινήσεις.

Παρόλα αυτά επειδή φρονώ πως δεν θα ακούσεις την παραπάνω συμβουλή πάρε ένα τηλεσκόπιο 6-8" σε ισημερινή στήριξη τουλάχιστον EQ5 (η βάση είναι το σημαντικότερο στην αστροφωτογράφιση) και ξεκίνα την παράλληλη φωτογράφιση (piggyback) με τους φακούς της μηχανής που ήδη έχεις. Είναι η πιο εύκολη μέθοδος να ξεκινήσεις. Αργότερα πάς σε φωτογράφιση στην κύρια εστία του τηλεσκοπίου που είναι και πολύ δυσκολότερη.

Επίσης το θέλω να ασχοληθώ με την αστροφωτογραφία είναι κάτι το πολύ γενικό και αόριστο. Τι είδους αστροφωτογραφία; Βαθέως ουρανού στην κύρια εστία; Παράλληλη φωτογράφιση για ευρύ πεδίο; Φωτογράφιση πλανητών; Κάθε μία έχει τις ιδιατερότητές της και τα μυστικά της.

Η αστροφωτογραφία μπορεί να είναι κάτι το τελείως απλό (μηχανή σε τρίποδο και έκθεση μερικών δευτερολέπτων) ως το πολύ περίπλοκο και ακριβό (ψυχόμενες CCD κάμερες σε τηλεσκόπια και βάσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, λήψη με φίλτρα και σύνθεση του χρώματος στον υπολογιστή).

Αυτό που ρωτάς για τα τηλεσκόπια αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τηλεφακοί ουσιαστικά αυτό κάνεις με κάθε τηλεσκόπιο που φωτογραφίζεις στην κύρια εστία.

Κλείνονας επαναλαμβάνω την συμβουλή προτροπή που ξεκίνησα ασχολήσου με την παρατήρηση του ουρανού και ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (προς το παρόν, αργότερα βλέπεις).

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδή καταλαβαίνω ότι το πάθος είναι ασυμβίβαστο με τι λογική...πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένη να δωσεις?

PixInsight 1.8 RC7

 

Δημήτρης Πλατής

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχω τραβήξει πολλές φωτογραφίες το φεγγάρι, μόνο με φωτογραφική και τρίποδα.. αυτό βασικά ήταν αυτό που με έστρεψε στην αστροφωτογραφία.. αλλά για οτιδήποτε άλλο πέρα απο το φεγγάρι προφανός χρειάζομαι και άλλο εξοπλισμό... για αυτό ρωτάω τι προτείνετε.. χτες βασικά μια φίλη μου απέκτησε ενα bresser telescope n 150/1400 pollux eq-2 και ήταν ουσιαστικά η πρώτη μου επαφή με τηλεσκόπιο.. δεν έχω πείρα με κάτι άλλο πέρα από φωτογραφικούς φακούς.. σας ευχαριστώ πολύ πάντως που μπαίνετε στον κόπο να μου απαντήσετε.. :wink:
we are made of stars :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλως ορισες στην αστροπαρεα μας.

Για διαβασε εδω να παρεις μια ιδεα και οτι απορια εχεις εδω ειμαστε http://www.astrovox.gr/avat/types.php

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλως ήρθες στο φόρουμ.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το παλιό άρθρο του blog μου, πιθανόν να σε βοηθήσει. Πολλοί διαφωνούν βέβαια, αλλά δεν χάνεις τίποτα.

 

http://physicseyes.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γειά σου lizbet.

 

Αρχικά έχεις δεί μέσα απο τηλεσκοπιο ποτέ? Το ρωτάω αυτό γιατι υπαρχουν πάρα πολλοι γνωστοί μου κλπ που παντα μου λένε "μονο αυτό"?

 

Δεν θελω να σε κακοκαρδισω και ειναι παντα ωραιο οταν καποιος ξεκιναει με το πρωτο του τηλεσκοπιο.

 

Σαν αντιπροταση θα σου ελεγα να παρεις το βιβλιο "The backyard astronomer" στα ελληνικα και για αρχη ενα ζευγαρι κυαλια (οχι κατι τρελο). Αν δεις οτι ψηνεσαι για κατι παραπανω, τοτε προχωρα για ενα τηλεσκοπιο.

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα και απο μενα,

 

Μιάς και με απασχολεί το θέμα θέλω να παραθέσς την εμπειρία μου.Όταν αποφάσησα να ασχοληθώ με την παρατήρηση αγόρασα ενα κατοπτιρικό τηλεσκόπιο celestron 130SLT πλήρως ροπμοτικό (το οποίο μετά μετάνιωσα μιας και έχω αγαπήσει το "χειροκίνητο" συστημα και το ψάξημο του ουρανού.

Αν και ακόμα περιορίζομαι στο να χαζεύω τον Κρόνο και τον Δία μιάς και στα υπόλοιπα τα βρήκα σκούρα (ίσως έχω μικρο τηλεσκόπιο η απλά κάνω κάτι λάθος) ένιωσα την ανάγκη να αποτυπώσω κάπου αυτο που βλέπω.Ετσι λοιπον με μια απλή προσαρμογή μιας μικρης ψηφιακής μηχανης με πατένατα στο προσοφθάλμιο (μιάς και η DSLR μου είναι αρκετά βαρια ) είχα φοβερά (για εμένα τουλάχιστον) αποτελέσματα.

 

Σίγουρά οχι οτι πιο σωστό όμως μου προσφέρει πολλές ώρες χαράς,και ίσως αργότερα μαθαίνοντας να επενδύσω και σε καλύτερο εξοπλισμό.

 

 

Κώστας

IMG20110812_0011.jpg.b28baab047318cafbd0a6cb600332e57.jpg

PICT17371.thumb.jpg.0b1c23d31f3fcff37d0c5fa7fe2fa2ff.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης