Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα...Μετά από ένα καταπληκτικό διήμερο στην Πανελλήνια ήρθε η ώρα της επεξεργασίας! Το θέμα μου έχει ως εξής..

Συνθέτοντας Ha-R(Ha)GB με την τεχνική που έχει ανεβάσει ο Άγγελος στα αρχεία της Avat το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ καλό και το χρώμα ζωηρό και όμορφο! Δυστυχώς όμως ο στόχος που δουλεύω τώρα έχει και αρκετό μπλέ το οποίο χάνεται σε πολύ σημαντικό βαθμό μπροστά στο super red κανάλι που έχει φτιαχτεί. Αυτό που θέλω είναι να το αναδείξω και εδώ θέλω την βοήθεια - συμβουλές σας.

Γενικά δοκίμασα αρκετά πράγματα αλλά κανένα δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα...από selective color, σε ξεχωριστό μπλε layer μέχρι και το Ηα έβαψα μπλε παίζοντας με τα opacity!

Είναι γνωστό πως το μπλε κανάλι είναι αρκετά αδύναμο, αλλά πήρα τα μέτρα μου παίρνοντας τις διπλάσιες λήψεις από τα άλλα 2 φίλτρα , επίσης στο color combine του maxim στα βάρη έδωσα παραπάνω στο μπλε.

Να σημειωθεί πως στο RGB το μπλε διακρίνεται κανονικά.. Τα άστρα δεν έχουν θέμα χρωματίζονται ωραία!!

Κύριοι τα φώτα σας λοιπόν και ελπίζω να μην σας κούρασα!

Δημοσιεύτηκε

(Ωχ, θα φαμε τα μουστακια μας :mrgreen: Μου φενεται εγω θα κανω το τρολ εδω :roll: )

Το θεμα Ηα με RGB ειναι αμφιλεγομενο. Και αντε προσθετεις το Ha στο κοκκινο, και αντε "σωζεις" τα αστερια να μην γινουν μικρα, και αντε δεν εισαγαγεις θορυβο απο το R στο Ha, και κανεις συνθεση (ΗαR)GB και δεν στα κοκκινιζει ολα. Αυτα ειναι λιγο πολυ εφικτα και ισως "θεμιτα", μιας και το Ηα ειναι κομματι του κοκκινου και η διαδικασια μεχρι εδω ειναι λιγο ως πολύ ελεγχομενη.

Πως ομως το βαζεις στο L ; Αντικαθιστας το L ; πανε τα αλλα χρωματα. Με ποσοστα; ποσο ποσοστο και με τι λογικη ; και γιατι στο σημειο που θα πεσει το Ηα δεν θα σου σβυσει πχ το μπλε ; (ακριβως οτι λες δηλαδη).

ΙΜΗΟ το Ηα στο L ειναι απο πολυ δυσκολο εως "λαθος".

(και τωρα μπορειτε να βαρατε :twisted: )

Δημοσιεύτηκε

Στο θεμα ειμαι, απλα ισχυριζομαι οτι το Ηα στο L δεν πρεπει να μπαινει.

Στο κοκκινο ναι (με μιξη με το κοκκινο για να σωσεις το μεγεθος των αστεριων και με προσοχη να μην χαλασει το Ηα), στο L οχι. Το ιδιο και το HaR στο L, η μεθοδος Starizona IMHO εχει λαθος εδω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης