Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Θα ηθελα την γνωμη σας για τις διαφορες μεταξυ τους και πιο ειναι αξιολογο εναντι τιμης για γενικη χρηση; Τι αποδοση εχουν στην παρατηρηση και τι στην φωτογραφηση; Οι αποψεις οσων τα εχουν δουλεψει με θετικα και αρνητικα σχολια θα βοηθησουν. Ευχαριστω.
Δημοσιεύτηκε

Ποια μοντελα συτγκεκριμενα σκευτεσαι ;

Αν ηταν καθαρα για πληνητικη φωτογραφηση θα ελεγα (προσωπικο μου γουστο παντα) ενα maksutov .

Πιο γενικης χρησης ειναι τα SC επειδη συνηθως εχουν μικροτερη εστιακη αποσταση απο ενα maksutov-cassegrain της ιδιας διαμετρου .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Αλεξανδρε κοιταω για σελεστρον ομνι 127sc xlt, για το c6 και sw black 127 μακ. Η σειρα ομνι εχει ωραια οπτικα και φοβερο κοντραστ με σχετικα μικρο εστιακο λογο,το ομνι 150 που εχω ειναι απαικτο για τα λεφτα του.
Δημοσιεύτηκε

Δεν εχω σει απο ολα τα ΟΜΝΙ αλλα το 150 το Νευτωνιο δεν ηταν ασχημο .(Δεν ειχ ακαι πολυ χρονο στη διαθεση μου για να το εξετασω καλυτερα )

Εγω επειδη χρειαζομουν(κι ακομη χρειαζομαι) κατι πιο ευελικτο πηρα ενα C5(το παλιο μαυρο) .

Δε το μετανιωσα στιγμη .

Αγαπημενο μου μοντελο ειναι και το Skywatcher 5" το παλιο το μπλε .

Διαβαζω στις διαφμησιες οτι τα μαυρα εχουν οπτικα που κατασκευαστηκαν με αλλη τεχνολογια .

Το γραφει εδω http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=674

Δε ξερω τι να πω για αυτο το θεμα κι αν ειναι διαφορετικα απο τα παλιοτερα μοντελα , οποτε δε λεω τιποτα .

Γιατι δε κρατας το 150 και να παρεις εναν Powermate 5X για πλανητικη ;

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης