Achilleas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2011 Με τον Γιώργο είχαμε γνωριστεί σε μια βόλτα αστροβοξιτων για καφέ που είχα οργανώσει πριν κάποια χρόνια. Μετά είχαμε πάει για φαγητό με κάποια μέλη, είχαμε αλλάξει και τηλέφωνα και είχαμε ξαναμιλήσει αν θυμάμαι καλά. Σίγουρα απο τους πιο ευχάριστους και χαμογελαστούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει!Ο Αργύρης μου είπε τα νέα χτες και στεναχωρέθηκα πάρα πολύ. Ας ελπίσουμε να βρισκεται σε ένα καλύτερο μέρος.. Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
eirhnh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2011 Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια..Καλό ταξίδι εκεί ψηλά… Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
cripto777 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2011 Συλληπητηρια στους δικους τουΑς ειναι αναπαυμενος
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2011 Καλό ταξίδι Γιώργο.... http://www.astropixel.gr
nikrom15 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2011 Αγαπητοί φίλοιΑν και από παιδί έχω μεράκι με την αστρονομία, ο χρόνος μου ποτέ δεν μου επέτρεψε να συμμετάσχω σε μια όμορφη παρέα όπως η δική σας. Γράφτηκα όμως τώρα για να προσθέσω και το δικό μου συλλυπητήριο λόγο στους δικούς σας, μια και πρόσφατα το έμαθα, επειδή ήμουν εκτός Ίντερνετ λόγω διακοπών. Τον Γιώργο τον γνώρισα πριν από μία περίπου δεκαετία με διαφορετικά κοινά ενδιαφέροντα. (Ποτέ δεν μου είπε ότι ασχολείται με την Αστρονομία, την οποία κι εγώ αγαπώ). Ο Γιώργος ήταν ένας από τους πρώτους συντελεστές τής ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας). Η βαθειά του θεολογική γνώση και πίστη, ήταν πάντα για όλους μας παράδειγμα προς μίμησιν. Όλοι μας στεναχωρηθήκαμε που τον χάσαμε από κοντά μας, αλλά χαιρόμαστε που πλέον πρεσβεύει για όλους μας πλάι στον Κύριο και Θεό μας. Η πορεία του ήταν πάντα αξιοθαύμαστη. Γνωρίζαμε για την πάθησή του, αλλά δεν είχαμε φαντασθεί ότι ήταν κάτι τόσο σοβαρό. Γι' αυτό και η είδηση τής κοίμησής του, μας συντάραξε. Γνωρίζουμε όμως ότι έφυγε έτοιμος. Επιτρέψτε μου να μοιρασθώ μαζί σας δύο αποσπάσματα από μέηλ που αντάλλαξε μαζί μας, τον Δεκέμβριο τού 2010, όταν μετά από Ευχέλαιο η ακοή του επανήλθε, για να του δείξει ο Θεός ότι είναι μαζί του ως το τέλος στο σύντομο δρόμο που του απέμενε στη γη: Από μέιλ τού Γιώργου στις 20-12-2010: "Σεβαστοί πατέρες κ αγαπητοί αδελφοίΗ ακοή μου ΕΠΑΝΗΛΘΕ κανονικά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Όπως ήταν ανέκαθεν.Το κατάλαβα ξαφνικά απόψε Κυριακή 19 Δεκ. 2010, κατά τις 11μμΑκούγοντας ένα αγαπημένο κομμάτι στα ηχεία του ΗΥ.Και το επανέλαβα στις αγαπημένες καταβασίες των Χριστουγέννων.Ένα ευχέλαιο έκανε το θαύμα του, που έκανα πριν μια βδομάδα στον Άγιο Ανδρέα Πατησίων.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ" Από μέιλ τού Γιώργου στις 29-12-2010: "Πάνω από όλους ευχαριστώ τον Κύριο μας, που δεν με σιχάθηκε «όλον εμαυτόν αχρειώσαντα»και έπρεπε χίλιες φορές δίκαια να είμαι στον Άδη.Αντιθέτως με ελέησε και είναι συγκλονιστικό να νιώσεις το θαύμα Του στο σώμα σου.Κλαίω και ευγνωμονώ συνεχώς.Και τον πατέρα Χρήστο που με μνημόνευσε στο 40λείτουργο.Έκανα ευχέλαιο Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στον άγιο Ανδρέα Πατησίων.Εκεί που μαρτύρησε η αγία Φιλοθέη.Εξομολογήθηκα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.Και το θαύμα έγινε την επόμενη μέρα το βράδυ.ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ" Παρατηρήστε την πίστη και την ταπεινότητα τού εξαιρετικού αυτού ανθρώπου, που πλέον είναι στην αγκαλιά τού Κυρίου του, που τόσο αγάπησε και εμπιστεύθηκε. Φίλοι και συνεργάτες έσπευσαν να τον τιμήσουν σε ένα μικρό αφιέρωμα εδώ: http://manitaritoubounou.wordpress.com/2011/09/04/gmakris-eis-mnimin/ Στο αφιέρωμα αυτό, μπορείτε να δείτε και δεσμούς από τη θεολογική του ενασχόληση, καθώς ο φίλος και αδελφός μας Γιώργος, συνδύαζε με επιτυχία την αγάπη και στον Άκτιστο Θεό, αλλά και στην κτίση Του. Αιωνία σου η μνήμη αδελφέ και φίλε Γιώργο! Και μέχρι να σε συναντήσουμε εκεί πάνω, παρακαλούμε μην ξεχνάς να εύχεσαι για εμάς τους αναξίους, εκεί στον ουρανό που πλέον απολαμβάνεις την παρουσία του Κτίστη σου!
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2011 Επειδη δεν ζω πια στην Αθηνα τα τελευταια χρονια,ειχα καιρο να τον δω.Παλια συναντιομασταν συχνα(εκλειψεις,φυσικο).Ειχα ακουσει για την υγεια του,αλλα ελπιζα οπως ολοι μας να το ξεπερασει. Οσο μακρυα και να κοιταζουμε με τα τηλεσκοπια μας,παραμενουμε τρωτοι ανθρωποι με περιορισμενο χρονο ζωης.Αλλα ο Γιωργος εφυγε πολυ νωρις.Προλαβε ομως να ζησει την μαγεια της αστρονομιας και να ταξιδεψει με τον νου του ετη φωτος μακρυα.Θα σε θυμομαστε. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
piper Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2011 είναι πολύ όμορφο όταν με το διαδίκτυο βρίσκεις έναν παλιό φίλο,όμως είναι πολύ θλιβερό όταν από το διαδίκτυο μαθαίνεις ότι δεν ζει πια.είναι τραγικό όταν το μαθαίνεις με καθηστέρηση τριών μηνών,τραγικότερο όταν το μαθαίνεις στην ημέρα των γεννεθλίων τουπου θα έπρεπε να του ευχηθείς χρόνια πολλά.ήταν ένα ταπεινό πετεινό του ουρανού. . .ένα πουλί του παραδείσου.αιωνία σου η μνήμη,ευχή αλλα και βεβαιότητα.
Surios Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2011 Καλό σου ταξίδι Γιώργο ... Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα