georgexiro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2011 Ποιοι ειναι εδω απο Δραμα να πουν για να οργανωσουμε καμια εξωρμηση! GeorgeXiro
rofos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2011 μεσα μεσαα και εγω...2 γαι την ωρα JUST FOR FUN......
georgexiro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Μονο 2? Δεν εχουμε αλλους Δραμινους? GeorgeXiro
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Ε οχι!!! Υπαρχουν και Δραμινοι! Και γω απο Δραμα ειμαι. Εχω το κλασσικο lidl τηλεσκοπειο εδω και χρονια ομως τις παρατηρησεις τις αρχισα εδω και 1 μηνα περιπου προσπαθοντας να βρω το supernova στον pinwheel, μαζι με τον κουμπαρο μου καποια στιγμη λεμε να τσιμπισουμε ενα dob 8" για να κανουμε τιποτα σοβαρο. Οποτε ειμαστε καινουργιοι και θελουμε να δουμε πως φαινονται τα πραγματα απο ενα σοβαρο τηλεσκοπειο. Μεχρι στιγμης εχω δει μερικα πραγματα και παντα αστερι αστερι, δεν γνωριζω ακομα πολλα για πολικη ευθυγραμιση, συντεταγμενες και τετοια. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
georgexiro Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Δεν εισαιι μονος. Και εγω δεν εμαθα να κανω ακομα πολικη ευθυγραμμιση και συντεταγμενες. Και με το 4,5" δεν μπορω να δω και πολλα. Αλλα με μια εξωρμηση θα μπορουσαμε να τα μαθουμε απο πιο εμπειρους στο θεμα αστροπαρατηρηση. GeorgeXiro
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 4,5 ιντες αρχοντας εισαι Το bresser skylux που εχω ειναι 700/70 δηλαδη 3 ιντσες περιπου, τραγικο,μ'αρεσει που ηθελα και να δω τον pinwheel και μαλιστα με φωτορυπανση απο το μπαλκονι. Οσο ασχολεισαι ομως μαθαινεις τι πρεπει να εχεις και τι μπορεις να δεις. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Αγαπητε Niko f3n.Με το Bresser (το εχω) μπορεις αυτη την περιοδο να παρατηρησεις τον Δια και τους δορυφορους του.Επισης μερικα διπλα οπως ο διασημος Αlbireo και αλλα βρισκονται σε πολυ καλη θεση.Με μια ΗΛΙΑΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ !!!) μπορεις να παρατηρησεις τον Ηλιο.Αν θες εχω μια ετοιμη απο το ed80 πολυ ευχαριστως να σου την δωρισω.Για την Σεληνη δεν το συζητω.Μην το αδικεις το bresser, μπορει να σου προσφερει.Λιγο ψαξιμο θελει. Στελιος. υγ.Οι φιλοι απο Δραμα αλλαξτε τηλεφωνα κλπ καντε μια συννενοηση και οποτε θελετε τωρα που οι νυχτες ειναι ακομη καλες και ελατε απο το αστεροσκοπειο μου, οπου υπαρχει εξοπλισμος στημενος,να πουμε μερικα πραγματα και να δειτε.Καντε μια συννεοηση και ενημερωστε με. Οποτε φευγω εκτος Δραμας παντα το εχω μαζι μου. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Οχι δεν το αδικω, ειναι καλο γι αυτο που ειναι, και για 60ευρω αν θυμαμαι καλα τα κανει ολα!!!!Απλα θελεις λιγες δυνατοτητες παραπανω, εστω κι αν εισαι ερασιτεχνης, γιατι αλλιως απογοητευεσαι. Το τηλεσκοπιο το χω απο το 2006 και στην αρχη ειχα απογοητευτει και το παρατησα για 5 χρονια...μεχρι προχθες. Εχω ηδη δει, Δια και δορυφορους, αλιμπρεο, ανδρομεδα πολυ θολα!, διπλο σμηνος περσεα που ειναι τελειο, πλειαδες, M38, M36 με το ζορι, νεφελωμα του οριωνα, σμηνος ηρακλη, πολυ θολα το δακτυλοειδες νεφελωμα, και καθολου τα νεφελωματα πεταλουδα, λιμνη, αετου καθως προς τα εκει εχω ενα παρκο και εχει απιστευτα ψωτα με προβολεις Απλα δεν θελεις ενα 8" να ξεχωρισεις τα νεφελωματα και τους γαλαξιες καλυτερα... το θελεις το ατιμο και ζουμε σε ασχημες εποχες, πριν 5 χρονια δεν θα το σκεφτομουν πολυ ουτε για το 10" dob.Τωρα με τιποτα, ουτε το 8" δεν μπορω.. Παντος πρεπει να μαζευτουμε, ειδικα για να ανταλαξουμε γνωσεις γιατι θελει μια βοηθεια στην αρχηαπο καποιον που ξερει 5 πραγματα. Να ναι καλα το stellarium και το astrovox αλλιως παλι θα τα παρατουσα. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
georgexiro Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Σιγουρα. Αλλα και με stellarium και astrovox δυσκολα μαθαινεις να χρησιμοποιεις τηλεσκοπιο. Αν δεν εχεις τον ειδικο απο κοντα να σου δειξει πως δουλεουν ισιμερινες βασεις κτλ. δεν θα καταφερεις πολλα. υ.γ. Ερωτηση: Με ισιμερινη βαση πως μπορω να δω αντικειμενα στην αλλη ακρη του ουρανου χωρις να χασω πολικη ευθυγραμμιση? GeorgeXiro
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2011 Αν πετυχεις πολικη ευθυγραμμιση μετα κινεισαι μονο με τους μοχλους ορης αναφορας και αποκλισης απ οτι ξερω. το θεμα ειναι να γινει η ευθυγραμμιση σωστα, συνηθως την κανουν με τεχνικη ολισθισης, μεχρι στιγμης δεν ασχοληθηκα αφου δουλευω οπως dobsonian, πανω κατω, δεξια αριστερα και με αστροαλματα βρισκω οτι θελω μεχρι στιγμης.. βεβαια για φωτογραφηση θελεις μοτερ και να ξερεις να κανεις ευθυγραμιση αλλα δεν εχω dslr ακομα, μια compact εχω και φωτογραφιζω με αυτην, οποτε εχω χρονους εκθεσης το πολυ 1 sec. Εχω βγαλει Δια, ανδρομεδα, φεγγαρακι, σμηνος περσεα και πλειαδες, φυσικα δεν ειναι πολυ καλες γιατι δεν παιρνει πολυ φως η compact. Ολα απο το μπαλκονι μου. Ακομα δεν εχω βγει εξοχη, αλλα θα γινει συντομα, μετα την πανσεληνο, και μολις γυρισει ωραιο βοριαδακι. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Στελιο να ρωτησω κατι... εκτος απο ηλιακο φιλτρο, την μεβρανη δηλαδη που μπαινει στο σκιαστρο χρειαζεται κατι αλλο για να παρατηρησεις τον ηλιο? Γιατι ειδα κατι για προσοφθαλμιο ουδετερης πυκνοτητας και τετοια. Τι μπορεις να δεις στον ηλιο με το bresser, ηλιακες κηλιδες διακρινοντε ?Επισης σημερα ο διας και η σεληνη θα ειναι μαζι, αν εχει καλο καιρο θα επιχειρησω φωτογραφηση αν μπορεσω να τους βαλω και τους 2 στον φακο τοτε τελεια. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
rofos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Καλημέρα ρε πατριωτάκια θα χαρώ πααααρα πολύ να βρεθούμε να τα πούμε τα κάνουμε λίγο μουχαμπεντι βρε παιδιά…. Αυτήν την περίοδο είμαι λίγο πιεσμένος γιατί έφερα το νεογέννητο γιο μου στο σπίτι όποτε καταλαβαίνετε πολύ τρέξιμο και ξενύχτη αλλά κανονίστε το εσείς και μέσα και εγώ σίγουρα θα μπορέσω να πεταχτώ και να τα πούμε … για τον εξοπλισμό δεν σας εγγυούμαι ότι θα το φέρω γιατί το 10ιντσο με την ρομποτική είναι λιγουλάκι βαριά και μπελαλίδικη … αλλά θα κάνουμε και μια συγκέντρωση σε έμενα και σίγουρα να είναι και ο Στέλιος για να το κάνει ένα σεταπ … το 6ιντσο ποιο εύκολα το κουβαλώ αλλά είναι σε βάση δοβσονιαν οπότε θέλει έναν έμπυρο (Στέλιο) για να βρούμε πόλους στόχους… JUST FOR FUN......
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Θα κανονισουμε και μεσα στον μηνα αν γινεται, αλλα αυτες τις μερες ο καιρος δεν ειναι για τπτ, απο βδομαδα βλεπω κατι ξαστεριες... για να δουμε. Θελω πολυ να δω μεσα απο ενα πραγματικο τηλεσκοπιο, να δω αν αξιζει και την επενδυση σε σχεση με το τι βλεπω με το 3" bresser! Επισης να σου ζησει ο γιος!Εγω περιμενω την δευτερη/ο, δεν ξερω ακομα σιγουρα.... Ηδη η μικρη μου σκαρφαλωνει στο τηλεσκοπιο οποτε το βλεπει Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
rofos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 χχαχχααχ αντε με το καλο... JUST FOR FUN......
georgexiro Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Και εγω μπορω οποτε θελετε αλλα πιθανοτερα δεν θα μπορεσω να φερω το τηλεσκοπιο. GeorgeXiro
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Aγαπητε Νικο μολις ειδα την ερωτηση σου για την ηλιακη παρατηρηση.Εγω δεν χρησιμοποιω κατι αλλο εκτος απο την μεμβρανη την οποια στερεωνω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.Μην εχουμε κανενα παρατραγουδο και φυγει καμια μεμβρανη την ωρα που παρατηρουμε.Εχω φτιαξει και ενα για το finderscope.Ετσι εχω παρατηρησει τον Ηλιο και ειδα αρκετα πραγματα με το bresser.Για περισσοτερα υπαρχουν φιλοι εδω μεσα που ειδικευονται και στην παρατηρηση γενικοτερα, και στην Ηλιακη πιο εξειδικευμενα.Πιστευω οτι θα σου λυσουν ευχαριστως περισσοτερες απορειες. Να σαι καλα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα