Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μιά και αποφάσησα να συνεχίσω και τους επόμενους μήνες την αστροφωτογράφηση με τη Canon 350D, προσπαθόντας να κάνω τη ζωή μου πιό εύκολη βρήκα και αγόρασα αυτό το μετατροπέα τάσης για λειτουργία της μηχανής με 12V. Είναι μεγάλη ευκολία αφού δεν χρειάζεται η συνεχής αντικατάσταση των μπαταριών κατά τη διάρκεια των λήψεων, διακινδυνεύοντας μάλιστα να χαθεί ακόμη και η οδήγηση από ένα ελάχιστο κούνημα.

Το συγκεκριμένο Site πουλάει παρόμοιους μετατροπείς και για άλλες Canon, με δυνατότητα μάλιστα επιλογής του μήκους του καλωδίου. Το κόστος του δικού μου (3m), μαζί με τα έξοδα αποστολής έφτασε τα 55 ευρώ.

Για όποιον ενδιαφέρεται : www.astronomiser.co.uk

Κυριάκος

617744163_12VoltForCanon350D.thumb.JPG.e5cc4d51d031eba80b818b8c894f8a02.JPG

12Volt Adaptor For Canon 350D

Δημοσιεύτηκε
κ εγω το αγόρασα αυτό. Είμαι περίεργος να δω πόσο θα αντέξουν οι συνδέσεις, ιδίως αυτη που συνδέεται με την μπαταρία επειδή ψιλοτρίβεται με την κάμερα όταν μπαίνει στην υποδοχή κ κλείνει το καπάκι.

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, γιατί τρίβεται το καλώδιό σου.....?

Σ' εκείνο το σημείο που περναέι το καλώδιο μέσα στη μηχανή υπάρχει ένα μικρό λαστιχάκι που το ξεκουμπώνεις ακριβώς γι' αυτό το σκοπό.

Δημοσιεύτηκε
Ναι το ξέρω...αλλά είναι ελάχιστα μη ευθυγραμισμένο με το καλώδιο κ με διαρκή χρήση ίσως κάνει κακό στη σύνδεση.

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης