Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι καλησπέρα σας.

Είμαι αρκετά αρχάριος "ερασιτέχνης αστρονόμος".Στα πλαίσια του αναμφισβήτητου γεγονότος πως ο,τιδήποτε μαθαίνουμε με τους κανόνες της επιστημονικής διερεύνησης συντελεί στη διεύρυνση του νου και στην εξέλιξη του όντος Άνθρωπος,ξεκίνησα τη σχέση μου και με τον ουρανό.

Θέτω λοιπόν το εξής ερώτημα:Χτές τα μεσάνυχτα (όπως και τα προηγούμενα βράδια) παρατήρησα ανατολικά και 15 περίπου μοίρες απο τις Πλειάδες προς τα δεξιά τους,μια φωτεινή πηγή,πολύ έντονη,χρώματος προς το ερυθρό.-Φέγγει περίπου όπως ο Αρκτούρος.Ποιό ουράνιο σώμα είναι αυτό;

Περιμένοντας την απάντηση κάποιου περισσότερου ειδικού,σας συγχαίρω για την προσπάθεια αυτή που κάνετε,μέσα απο τις σελίδες αυτού του βήματος επικοινωνίας.

Με εκτίμηση

Ο Ιάσων ήταν μονοσάνδαλος...
Δημοσιεύτηκε

Μάλλον αναφέρεσαι στον Αρη.

Για τέτοιου είδους θέματα καλό είναι να προμηθευτείς κάποιο πλανητάριο για υπολογιστή. Υπάρχουν πολλά και καλά, με απίστευτες λειτουργίες.

Ενα πολύ καλό και ΔΩΡΕΑΝ πακέτο, είναι το Cartes du Ciel.

http://www.stargazing.net/astropc/download.html

Δημοσιεύτηκε

Καλωσήρθες στο forum.

Μπορείς επίσης να παίρνεις ένα αστρονομικό περιοδικό όπως το Sky & Telescope ώστε να βλέπεις τους μηνιαίους χάρτες του ουρανού με τις τρέχουσες θέσεις όλων των ουρανίων σωμάτων. Αναμφίβολα είδες τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται πλέον αρκετά ψηλά, και φωτοβολεί έντονα, αφού έχει πλησιάσει αρκετά προς τη Γη (θα πλησιάσει κι άλλο).

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι και πάλι καλημέρα σας.

Ευχαριστώ τους φίλους που έσπευσαν να μου απαντήσουν.

Όλοι στην αρχή των αναζητήσεων μας χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ανθρώπων που γνωρίζουν περισσότερα.

Σίγουρα η συνδρομή σε ενα επιστημονικό περιοδικό είναι σημαντική και θα την επιδιώξω,παράλληλα με τις επαφές με ερασιτέχνες αστρονόμους,που η πολύτιμη εμπειρία τους θα είναι ουσιαστική στην παραιτέρω πορεία των αναζητήσεών μου.Και πάλι ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Ο Ιάσων ήταν μονοσάνδαλος...
Δημοσιεύτηκε

Όντως φίλε σκεπτικιστή,

Το ουράνιο σώμα το οποίο παρατήρησες με λαμπρότητα περίπου -1 είναι ο πλανήτης άρης. Η λαμπρότητα αυτή καθώς και το ωχροκόκκινο έντονο χρώμα του δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

Θα σου προτεινα αν εχεις υπολογιστή να βρείς το cd rom Που έδινε το περιοδικό discovery του προηγούμενου μηνός με αστρονομικά προγράμματα. Απο τα 12 που δίνει το Stellarium 0.6.2 είναι ένα απο τα 12 και θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα... Είναι ένα απο τα καλύτερα προγράμματα για αρχάριους όσον αφορά την ερασιτεχνική αστρονομία.. Θα γνωρίσεις με πολύ εύκολο και ευνόητο τρόπο κάθε ουράνιο σώμα του ουρανού.

:)

dreamers and not, do not lower the head...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης