georgexiro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Εκανα μια ωραια πατεντα πριν λιγο. Πηρα μια μασκα ηλεκτροκολλησης, την εβαλα μπροστα απο τα κυαλια και παρατηρουσα τις ηλιακες κηλιδες! GeorgeXiro
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Καλυτερα να μην το ξανακανεις,γιατι η μασκα αυτη δεν φιλτραρει αρκετα την ακτινοβολια του ηλιου.Μπορει να παθεις ανεπανορθωτη ζημια στα ματια χωρις να το νιωσεις καν!Παρε ενα φυλλο ειδικου φιλτρου και φτιαξε φιλτρακια για τα κυαλια σου. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
georgexiro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Ευχαριστω για την πληροφορια. Θα ψαξω απο αυριο κιολας για φιλτρακια. Παντως, υπαρχουν παρα πολλα υλικα στην καθημερινοτητα μας τα οποια μπορουμε να χρησιμοποισουμε για αστρονομικες παρατηρησεις! GeorgeXiro
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 φιλτατε αυτο που εκανες με την μασκα οξυγονοκολλησης να μην το ξανακανεις, ουτε με καπνισμενο γυαλι ουτε με cd ή φιλμ απο φωτογραφικη μηχανη. καλυτερα παρε ενα φιλτρο Mylar http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=789 ακολουθησε τις οδηγιες προς το τελος της περιγραφης του φιλτρου και παρακολουθα τον ηλιο οσο θες. αν δεν προσεξεις το συγκεκριμενο θεμα με τον ηλιο μπορει ακομα και να τυφλωθεις και ειναι κριμα απο τοσο μικρη ηλικια να εχεις προβληματα με την υγεια σου. υπαρχουν ακομα και ενναλακιτες λυσεις οπως να κανεις προβολη του ηλιακου δισκου σε ενα ασπρο πανι ή χαρτι και να δεις τις ηλιακες κηλιδες και αν θες να ζωγραφισεις το περιγραμα τους με ενα μολυβι, ετσι θα εχεις και ενα αρχειο των ηλιακων κηλιδων οπως εκαναν και παλιοτερα Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
georgexiro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Ευχαριστω για το link. Ωταν παω Θεσσαλονικη στο Πλανηταριο (και αν μου εχουν μεινει χρηματα μεχρι τοτε) θα το αγορασω μαζι με κανα plossl 12-15mm. GeorgeXiro
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Ευχαριστω για την πληροφορια. Θα ψαξω απο αυριο κιολας για φιλτρακια. Παντως, υπαρχουν παρα πολλα υλικα στην καθημερινοτητα μας τα οποια μπορουμε να χρησιμοποισουμε για αστρονομικες παρατηρησεις! Ξεχασε τα υλικά της καθημερινότητας οταν αναφερεσαι στην παρατήρηση του ηλιου. To Baader astrosolar που σου προτεινε ο kookoo_gr και φτηνο είναι και με λιγη προσοχή με ένα φύλο μπορεις να φτιαξεις 2-3 ζευγαρια φιλτρα για τα κυάλια σου.Ακομα και αυτο το φιλτρο πρεπει να το ελεγχεις. Με τη παραμικρη τρυπα που θα δεις (ακομα και πορους στο υλικο) ΤΟ ΠΕΤΑΣ και χρησιμοποιείς καινουριο. Μην παιζεις με τα ματια σου. Σκεψου οτι τα κυαλια συγκετρωνουν το φως και το εστιαζουν στον προσοφθαλμιο αρα η ενταση ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη που θα επερνες με γυμνο ματι.Σκεψου οτι με εναν απλό μεγενθυντικό φακό αναβεις φωτια (ελπιζω να μη σου βαζω τιποτα ιδεες στο μυαλο).Φιλαράκο πρόσεχε και ρωτα πριν αρχιζεις να κανεις πειραματα. Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
georgexiro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Εννουσα γενικα για παρατηρησεις, οχι για ηλιακες. Και μη φοβασαι, δεν μου βαζεις ιδεες, εχω καψει δεκαδες αθωα μυρμηγκια με μεγεθυντικο φακο! GeorgeXiro
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Από τα φίλτρα οξυγονοκόλλησης μόνο τα #14 είναι ασφαλή για παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπια και όχι τα #12 που χρησιμοποιούνται συνήθως ( ή και ασθενέστερα!) μην το ξανακάνεις όπως σου είπαν τα παιδιά! Το φωτογραφικό φιλμ φωτισμένο και εμφανισμένο είναι ασφαλές ΜΟΝΟ το κλασσικό ασπρόμαυρο που δεν νομίζω να βρεις πουθενά τέτοιο εκτός και το εμφανίζεις μόνος σου! Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος για τέτοιους πειραματισμούς όταν το ασφαλέστατο Baader astrosolar είναι άμεσα διαθέσιμο και πάμφθηνο! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Εννουσα γενικα για παρατηρησεις, οχι για ηλιακες. Και μη φοβασαι, δεν μου βαζεις ιδεες, εχω καψει δεκαδες αθωα μυρμηγκια με μεγεθυντικο φακο! Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Εννουσα γενικα για παρατηρησεις, οχι για ηλιακες. Και μη φοβασαι, δεν μου βαζεις ιδεες, εχω καψει δεκαδες αθωα μυρμηγκια με μεγεθυντικο φακο! Γιωργάκη τι μου θύμισες, και εγώ στην ηλικία σου αλλά και μικρότερος με την διαβολοπαρέα φίλων που είχα, τέτοια εγκληματάκια και πειράματα κάναμε!! Μιλάμε μεγάλοι διάολοι είμασταν...πέρα από αυτό, πρόσεχε τα μάτια σου όσο τίποτα, ρώτα και μάθε ΠΡΙΝ κάνεις οτιδήποτε που μπορεί να σε βλάψει πολύ εύκολα. Το νου σου στους κανόνες της ηλιακής παρατήρησης!!! Το άστρο μας δεν συγχωρεί κανένα λάθος... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
blackholesun Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Ακομα και αυτο το φιλτρο πρεπει να το ελεγχεις. Με τη παραμικρη τρυπα που θα δεις (ακομα και πορους στο υλικο) ΤΟ ΠΕΤΑΣ και χρησιμοποιείς καινουριο. αυτο λεγετε σπαταλη... αν εχει κανει τρυπιτσα παιρνεις χοντρο χαρτι και ζελοτειπ και απλα κλεινεις την τρυπα. και παλι το baader astrosolar γραφει - μεχρι στιγμης δεν υπαρχουν κρουσματα, αλλα το χρησιμοποιουμε με δικη μας ευθυνη και μονο.
john12345 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 Τα φίλτρα οξυγωνοκόλλησης κάνουν για παρατήρηση χωρίς τηλεσκόπιο ή κυάλια,μόνο με το μάτι δηλαδή???
Karellen Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 Με ένα φύλλο Baader astrosolar φτιάχνεις δύο φιλτράκια για τα κυάλια σου και σου περισσεύει και για ένα 6-ιντσο! Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 Καλησπέρα σε όλους, ΟΧΙ τα φίλτρα οξυγωνοκόλλησης δεν κάνουν ούτε για απλή παρατήρηση χωρίς κυάλια και χωρίς τηλεσκόπιο.Να αποφεύγετε τις πατέντες όσον αφορά τα μάτια σας, μιας και σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχει πιθανότητα ακόμα και (μόνιμης) τύφλωσης!! Οι τιμές για κανονικό φίλτρο είναι πολύ χαμηλές, μη ρισκάρετε τσάμπα! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
georgexiro Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2011 το ξέρω. Αγόρασα το φίλτρο της Baader και το έβαλα στα κιάλια. Περισσεύει άλλο τόσο. Ο ήλιος φαίνεται πολύ καθαρά όπως και οι ηλιακές κηλίδες!Μπορεί να ανεβάσω και μια φωτογραφία να δείξω πώς τα έβαλα στα κιάλια. GeorgeXiro
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα