Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Το πρωτο μου ξενυχτη αστροπαρατηρησης μολις τελειωσε. Καθισα συνολικα 4 ωρες στο τηλεσκοπιο (22:00-02:00) κοιταζοντας τον Δια, μερικα αστερια και τελικα το νεφελωμα του Ωριωνα. Με τηλεσκοπιο 114/900 καταφερα κιολας με x36 να δω 2 ζωνες του Δια. Με x90 μπορεσα να διακρινω με ευκολια την μεγαλη κοκκινη κηλιδα, και με x180 καταφερα να ξεχωρισω το νεφελωμα του Ωριωνα απο τα αστρα που ηταν εκει. Το μονο προβλημα ειναι πως δεν εμαθα ακομα να κανω πολικη ευθυγραμμιση... Γενικως περασα πολυ καλα και περιμενω οταν θα μπορω να δω και τη Σεληνη νωρις το βραδυ.
GeorgeXiro
Δημοσιεύτηκε
Έμαθα ότι ο κυνηγός Ωρίωνας άρχισε να σκάει μύτη μες τα αγρια μεσάνυχτα...... Ισχύει?? Μήπως φάνηκε κι ο σκύλος των άστρων ο Σείριος?? Μπράβο φίλε μου ! Εθίσου !!!!
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Kαμία σχέση. Ο Ωρίωνας εμφανίζεται μετα τις 3. Ο Σείριος μετα τις 4.30

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Φιλαράκο καλο ξεκίνημα. Ο ουρανός κρύβει απίστευτη ομορφιά που περιμένει να την ανακαλύψεις.

Καλη συνέχεια και ότι απορία η ερώτημα έχεις ανεβαζέ το στο Astrovox και όποιος μπορεί να στη λύσει θα σου απαντά.

 

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
Kι εγώ με ένα φίλο χαζεύαμε σήμερα μέχρι τις 3 απ το μπαλκόνι... Δία, Πλειάδες και νεφέλωμα του Ωρίωνα. Πρέπει να βουλώσω και μια καμινάδα στα 100 μέτρα γιατί ο Δίας φαίνεται "βραστός" σε χαμηλό ύψος! :P Α! και τη σελήνη για πρώτη φορά και για λίγο... Αν και με αρκετά συννεφα κοντά στον ορίζοντα, ήταν απόλαυση στα 230Χ.
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε νεαρε georgexiro.

Μεσα στο astrovox υπαρχουν παρα πολλες ενοτητες που αναφερονται στην πολικη ευθυγραμμιση καθως και στις διαφορετικες μεθοδους που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε.

Εαν ψαξεις πιστευω οτι θα βρεις τις απαντησεις που ψαχνεις.

Αν κολησεις καπου στειλε π.μ. και πολυ ευχαριστως να βοηθησω.

Μπραβο σου και καλη συνεχεια.

 

 

Στελιος.

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω. Θα ψαξω πολυ γιατι θελω να μαθω απο νωρις να κανω καλη πολικη ευθυγραμμιση ωστε να μπορω να απολαμβανω πληρως τις δυνατοτητες της ισιμερινης βασης.

 

Υ.Γ: kostantinop, απ'οσο θυμαμαι τα βραδυνα ο Ωριωνας φανηκε στον οριζοντα κατα τις 01:00. Επειδη παρατηρουσα σε ταρατσα αλλα ειχε λιγα βουνα μπορουσα να τον δω κατα τις 01:45-01:50. Φυσικα επειδη ηταν κοντα στον οριζοντα ηταν σαν να βραζει.

GeorgeXiro
Δημοσιεύτηκε

Απο περιέργεια τσεκαρισα στο star walk την κίνηση του νεφελωματος του ωρίωνα. Σάββατο προς Κυριακή: Ανατολή περιπου στις 00:30. Στις 02:00 ήταν σε ύψος λίγο μεγαλύτερο των 16 μοιρών. Τα στοιχεια για τοπο παρατήρησης στο Αλεποχωρι. Στη πράξη βέβαια και με δεδομένη τη σουπα της φωτορυπανσης της Αθήνας ηταν παρατηρησημο μετα τις 03 - 04:00 τα ξημερώματα.

 

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
Ναι. Ευτυχως εγω δεν ζω στην Αθηνα, αλλα σε ενα χωριο 5 χιλιομετρα απο την Δραμα οπου εχει αισθητα λιγοτερη φωτορυπανση, αφου μπορω ακομα να δω τη λωριδα του Γαλαξια μας στο ζενιθ.
GeorgeXiro

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης