JDStrikis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2011 Καλησπέρα σε όλους. Μετά από πολύ σκέψη και λόγο αρκετών οικονομικών δυσκολιών αποφάσισα να δώσω το ένα από τα διοπτρικά μου τηλεσκόπια. Το 150/750 είναι αρωματικό διοπτρικό 6" διαμέτρου και 750χιλ εστιακής απόστασης.Σε μεγεθύνσεις από 50 μέχρι και 120 φορές, το τηλεσκόπιο έχει αρκετό μπλε γύρω από τα άστρα, αλλά είναι υποφερτό. Το χρησιμοποίησα τελευταία φορά στα Γρεβενά στην Πανελλήνια και είδα τόσα Deep που δεν είχα ξαναδεί μέχρι τώρα. Με αυτό το τηλεσκόπιο έχω κάνει αρκετές φωτομετρικές παρατηρήσεις και μπορώ να πω ότι για όποιον έχει μεγάλο τσιπ (σαν αυτό της Atik 16hr ή και ποίο μεγάλο) τότε με bin 2x2 μπορεί να κάνει άνετα και φωτογράφιση, αν και δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά για οπτική παρατήρηση σε χαμηλές μεγεθύνσεις είναι θεοφώτεινο και όποιος το πάρει θα το ευχαριστηθεί αρκετά. Επίσης το τηλεσκόπιο έχει 2 ίντσες εστιαστή Craiford. Η τιμή που το πουλάω είναι 250 Ευρώ και με τα μεταφορικά του αγοραστή. Το πακέτο δεν έχει finder και διαγώνιο ή προσοφθάλμια. http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1343 Παρακαλώ πολύ όχι παζάρια. Όποιος ενδιαφέρετε ας επικοινωνήσει μαζί μου στα210-5811830699-8470769jdstrikis@hotmail.com Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα