50mm Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Καλημερα παιδια μια ερωτησουλα σχετικα με τον παραπανω στοχο. Πρωτα απο ολα να σας πω πως οπτικα δεν εχω καταφερει να τον παρατηρησω παρολη την προσπαθεια μου και την προσπαθεια αλλων δυο συναδελφων μια βραδυα στον κιθαιρωνα. Τα τηλεσκοπια που χρησιμοποιηθηκαν ηταν ενα celestron 9,25 πανω σε μια neq6 με goto και ενα 12" ντομπ skywatcher χωρις καποιο ηλεκτρικο-ηλεκτρονικο εξαρτημα . Η στηριξη ανεφερε στις πληροφοριες για τον στοχο πως ειναι 21.5 mag το stellarium στις πληροφοριες αναφερει για τον στοχο πως ειναι 7 mag . Συνολικα κανεις απο τους τρεις μας που ειμασταν εκεινη την νυχτα στο βουνο δεν καταφερε να δει το νεφελωμα ακομα και με την χρηση OIII φιλτρου.Τελικα ο στοχος ειναι καθαρα φωτογραφικος ? Τον εχετε παρατηρησει οπτικα και αν ναι η παρατηρηση εγινε με την χρηση καποιου φιλτρου στο προσοφθαλμιο? Τελος να σημειωσω πως βραδυα που εγινε η προσπαθεια ηταν καλη για παρατηρηση και πως η παρατηρηση και προσπαθεια επαναληφθηκε και σε αρκετα μεγαλο διαστημα χρονικα μεσα στην ιδια βραδυα . Τι εγινε τυφλωνομαι ή γερναω ή και τα δυο? Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Σχετικα ευκολος στοχος με παρατηρησιακο OIII φιλτρακι.Δοκιμασε το http://pegasusastro.com/
50mm Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Ευχαριστω για την απαντηση Αγγελε , η παρατηρηση μας εγινε με φιλτρο ...Τι να πω μαλλον δεν ξεραμε τι να περιμενουμε να δουμε αφου οπως λες ειναι ευκολος στοχος ,θα ξαναπροσπαθησω καποια στιγμη και ισως αυτη την φορα να το δω . Το παραξενο ειναι πως ημασταν 3 ατομα με τρια τηλεσκοπια , δυο απο τα τηλεσκοπια οπως εγραψα αρκετα μεγαλα σε ιντσες και δεν το ειδαμε . Οπως και να εχει η απαντηση σου μου γεννα την επιθυμια να ξαναπροσπαθησω αφου οπως με πληροφορησες μπορω να το δω σχετικα ευκολα. Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Αυτο που θα δεις ειναι μονο το κεντρικο το οποιο εχει αρκετο oiii.Το εξωτερικο που ειναι το Ha δεν θα το δεις ποτε http://pegasusastro.com/
50mm Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2011 Ενα ενα μου τα λες Αγγελε Οπως και να εχει θα ξαναπροσπαθησω αν και απο τα γραφομενα σου καταλαβα πως αυτο που θα δω αν τα καταφερω τελικα απεχει πολυ απο την φωτογραφια. Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα