Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παίδες έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με την καταγραφή του βίντεο απο την Watec Wat120n+ στον Υπολογιστή,

Μου εισάγει πολύ θόρυβο, τόσο ώστε η εικόνα να τρέμει και έχει σαν αποτέλεσμα το βίντεο ουσιαστικά να είναι άχρηστο.

Με το προηγούμενο Setup που είχα, δηλαδη με το Portable Dvd-Recorder είχα λίγο θόρυβο αλλά τώρα με το Laptop έχει παραγίνει.

Θόρυβο έχω μόνο όταν παίρνω ρεύμα απο την μπαταρία12v, εαν όλα είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο (ΔΕΗ) δεν υπάρχει πρόβλημα.

-Μπαταρία 100amh

-Laptop χωρίς μπαταρία, με μετατροπέα απο 12v -> 19v (αν βάλω 12v->220v->19v έχω περισσότερο θόρυβο)

-επίσης πάνω στην ίδια μπαταρία είναι συνδεδεμένο το GPS Time inserter

-ενώ η Wat120n+ είναι συνδεδεμένη πάνω σε ένα Celestron-17amh (πάνω στην 100αρα έχει λίγο περισσότερο θόρυβο)

-πάνω σε όλα τα καλώδια έχω βάλει φερίτη (μικρή η διαφορά χωρίς, αλλά έχει)

-στην ίδια μπαταρία βάζω και την em200 αλλά και την eq6 αλλά τα επίπεδα του θορύβου είναι πάνω κάτω τα ίδια,

έχω καταλήξει ότι τον θόρυβο τον κάνει το Laptop αφού με το Portable Dvd-Recorder δεν τα είχα αυτά, εχω δοκιμάσει να βάλω το Laptop στο Powertank-17amh αλλά και πάλι τα ίδια,

το ίδιο πρόβλημα είχα και μετο το προηγούμενο laptop οπότε δεν φταίει το συγκεκριμένο laptop αλλά ή ο μετατροπέας απο 12v->19v αλλά το ίδιο πρόβλημα και χειρότερο έχω με τον 12v->220v

Για πείτε καμιά γνώμη για το πως θα μειώσω τον θόρυβο γιατί δεν είναι εποχή για περιττά έξοδα...

Υγ

θα ανεβάσω και κάποιο βίντεο αργότερα, αλλά καταλαβαίνεται τι γράφω.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη δυστυχώς αυτοί οι inverters (δεν ξέρω ποιο έχεις) παράγουν αρκετό θόρυβο και έχουν και τρομερές απώλειες ειδικά αν προέρχονται από Κίνα μεριά! Χρειάζεσαι κάποιο μοντέλο με καλύτερες προδιαγραφές και φυσικά με περισσότερα χρήματα!
Δημοσιεύτηκε
Λύση ίσως θα ήταν μία βαθμίδα ανάμεσα σε inverter και laptop τύπου φίλτρου αλλά πρέπει να το ψάξω!! Αν κάποιος θυμάται από ηλεκτρονικά καλύτερα ας μας πει!
Δημοσιεύτηκε

Thank u Zio :wink:

Κι εγω αυτό σκεφτόμουν, ότι πρέπει να φταίει ο inverter,

πάντως το αστείο είναι ότι όταν έκανα εγγραφή με το Dvd-recorder είχα πάνω στην μπαταρία και το Laptop χωρίς αυτό να δημιουργεί προβλήματα, τα προβλήματα τα έχω όταν κάνω εγγραφή στο laptop.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος κάπου είχαμε γράψει για κάποιο φίλτρο ή κάτι τέτοιο.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Thank u Zio :wink:

Κι εγω αυτό σκεφτόμουν, ότι πρέπει να φταίει ο inverter,

πάντως το αστείο είναι ότι όταν έκανα εγγραφή με το Dvd-recorder είχα πάνω στην μπαταρία και το Laptop χωρίς αυτό να δημιουργεί προβλήματα, τα προβλήματα τα έχω όταν κάνω εγγραφή στο laptop.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος κάπου είχαμε γράψει για κάποιο φίλτρο ή κάτι τέτοιο.

Αν η κυματομορφή της εξόδου του μετατροπέα δεν είναι καθαρή ημιτονοειδής -το πιό πιθανό- δύσκολα θα φύγουν οι θόρυβοι.

Μπορείς να παρεμβάλεις ένα φίλτρο απο παλιό τροφοδοτικό pc, να καλύψεις όλο τον μετατροπέα (και το φίλτρο ξεχωριστά) σε μεταλλικά κουτιά, να τον απομακρύνεις απο όλες τις συσκευές που τροφοδοτεί, να μην χρησιμοποείς πολύπριζο γι'αυτές, αλλά συνδεσμολογία "αστέρα", να τυλίξεις αρκετά μέτρα καλωδίου σε μεγάλο φερίττη, να συνδέσεις την γείωσή του σε χάλκινο σωλήνα βυθισμένο στο έδαφος, κλπ.

Μάλλον σε συμφέρει ένας "true sinewave", αλλά εγώ θα πάλευα όλα τα παραπάνω, μόνο και μόνο για το παιγνίδι. :)

Χρήστος Μαρινός
  • 2 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης