Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ο υπόγειος επιταχυντής LHC για πρώτη φορά από τότε που τέθηκε σε λειτουργία το 2009, πραγματοποίησε την πρώτη του ξεκάθαρη παρατήρηση ενός άγνωστου μέχρι τώρα υποατομικού σωματιδίου, το οποίο ονομάστηκε Chi_b (nP) ή bottom quarkonium, ή και μερικές φορές bottomonium.

 

Η ανακάλυψη, που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνάμεις που συγκροτούν και συγκρατούν την ύλη, δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί επισήμως, αλλά έχει ήδη γίνει η σχετική προδημοσίευση στον διαδικτυακό τόπο Arxiv.

 

Το νέο σωματίδιο αποτελεί μια περισσότερο διεγερμένη κατάσταση των σωματιδίων Chi (διαβάζεται χι) που έχουν ήδη ανιχνευθεί σε προηγούμενες συγκρούσεις σωματιδίων, σύμφωνα με τον καθηγητή Roger Jones του πειράματος Atlas του CERN.

 

http://www.physics4u.gr/blog/?p=4361

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Να λοιπόν που τετοια πειράματα δεν πρέπει να θεωρούνται επιτυχή μόνο αν βρούμε τελικά αυτό που ψάχναμε. Και πόσο χαζό είναι λοιπόν να λέμε ότι τέτοια πειράματα είναι μόνο για να "τσεκάρει κανείς τις απόψεις του"

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο που το είπε σε ένα άλλο thread, δε θυμάμαι το όνομα

 

Χρόνια Πολλά :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Έχεις απόλυτο δίκιο, διότι τέτοια μεγάλα επιστημονικά πειράματα που γίνονται στο cern δεν γίνονται μόνο για να ελέγξουν οι επιστήμονες μία θεωρία όπως πιστεύουν μερικοί, αλλά είναι και για να καταλάβουν καλύτερα το σύμπαν και μέσα απο συγκρούσεις σωματιδίων σε μεγαλύτερες ενέργειες απο αυτές που έφταναν στο παρελθόν να δούν τι άλλα σωματίδια υπάρχουν αν βέβαια υπάρχουν. Πάντως με την πραγματοποίηση τέτοιων πειραμάτων βρίσκουν και νέα σωμάτια που δεν ξέραμε οτι υπήρχαν, και συγχρόνως μας δημιουργούνται και νέα ερωτήματα και γι΄αυτό η επιστήμη δεν σταματάει να ψάχνει.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης