Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους , μια ερωτησουλα για σας τους αστροφωτογραφους.

Προσφατα προμηθευτικα μια sony a77 slt φωτογραφικη η οποια αντικατεστησε την sony a700 που ηταν το προγενεστερο μοντελο και ετσι γενηθηκε η απορια μου.

Βαζοντας το pixel size που ειναι περιπου 3,88 μικρα στο ccd calculator λογω του οτι η μηχανη φοραει αισθητηρα 24,3 megapixels και υπολογιζοντας οτι το φωτογραφικο τηλεσκοπιο μου θα ειναι το 9,25 που κατεχω με φορεμενο τον μειωτη της celestron αρα και εστιακη γυρω στα 1480mm η αναλυση θα ειναι 0,59 arcseconds . Ειναι too much αυτο για την Ελλαδα μας που επανειλημενος εχω διαβασει εδω στο φορουμ πως τα 2 arcseconds ειναι και το ιδανικο? Θα ειναι μεγαλες οι επιπτωσεις στην φωτογραφηση λογω αυτης της αναλυσης και οι απαιτησεις απο την οδηγηση και το ολο συστημα ηψηλες? Αντιθετα στο skywacher ed80

που επισης εχω στην κατοχη μου η αναλυση θα ειναι περιπου 1,5 arcseconds και μια δοκιμη που εκανα στο νεφελωμα του Ωριωνα με παραπλησιο φακο και αναλυση γυρω στα 1,78 arcseconds δεν παρουσιασε προβλημα που εγω τουλαχιστων με τις λιγες γνωσεις που εχω μπορεσα να καταλαβω.

Παρακαλω πολυ τα φωτας σας , και μην περιμενετε την Παρασκευη για να με φωτησετε ετσι? :cheesy:

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης