Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εχω βαλει στο ματι κατι προσοφθαλμια απο τον γερμαναρα.

http://www.telescope-service.com/eyepieces/start/eyepiecesstart.html#tsswm

την σειρα 1,25" TS-SWM Wide Angle Eyepieces - Fully Multi-Coated - Blackened Lens Edges

επισης ενδιαφερομαι να αποκτησω πιλοτικα και προσοφθαλμιο 2" αυτα αξιζουν? Δεν ξερω σε τι μμ να το αγορασω. Λογικα απο την ιδια σελιδα θα παρω ενα. (για το 10ρι παει αυτο)

Στα υπαρχον προσοφθαλμια που εχω θα βαλω Χ καθως ειναι τα μαμα... Ξερω οτι δεν αγοραζω τελεβιου αλλα για τα λεφτα τους νομιζω θα ειναι καλυτερα απο αλλα πιο επωνυμα...

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε

Ακη, για λιγο παραπανω αγοραζεις τα Baader Hyperion που λογικα θα ναι σκαλες ανωτερα.Σκεφτομαι κι εγω να αγορασω κανενα απο αυτα.

Για 2" μονο ενα ευρεως πεδιου προσοπφθαλμιο εχει νοημα.Πχ ενα 32mm Erfle.Δεν θα ναι και οτι καλυτερο στις ακρες του πεδιου αλλα δεν θα πληρωσεις και μια περιουσια.Αν διαθετεις τα λεφτα, ενα Pentax 30mm XW ειναι κορυφη.

Απεφυγε τα RK που χει στην ιδια σελιδα,ειναι 3 στοιχειων και απολυτως ακαταλληλα για κοντα νευτωνια,προσωπικα ουτε τσαμπα......

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

τα hyperion βλεπω γινονται και δυαρια. Χμμ εχουν 40 ευρω διαφορα στην μοναδα και εγω θελω να παρω τουλαχιστων 3.

μου εφυγε η πετσα με την τιμη του πενταξ :P

Celestron CPC C8 XLT

Δημοσιεύτηκε
Γιωργο εκτος απο το πενταξ που λες οτι ειναι τελειο. για τα 2ιντσες εχεις εμπειρια απο τετοια παρακολουθηση? Βλεπεις "πολυ" ουρανο?

Celestron CPC C8 XLT

Δημοσιεύτηκε

Άκη καλησπέρα,

απαντώ μιας και έχω ένα 2" προσοφθάλμιο της Celestron 28mm με field view 56mm και έχω μείνει κατενθουσιασμένος από την εικόνα που παίρνω.

Πράγματι βλέπεις πολύ περισσότερο ουρανό και η ποιότητα - οξύτητα του ειδώλου είναι πολύ καλύτερη από τα προσοφθάλμια των 1 1/4".

Σίγουρα το Celestron δέν είναι η καλλύτερη δυνατή επιλογή αλλά για τα λεφτά του (98€ το πήρα πρίν από 2 μήνες) είναι πάρα πολύ καλό.

"Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,

είς τό απέραντον διάστημα,

τα φώτα σιγαλέα κινώνται

των αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . .

φιλικά

Δημήτρης

Δημοσιεύτηκε
Απ οτι φανταζομαι εχεις πολυ μεγαλυτερα πεδια και το ματι ταξιδευει μεσα στην εικονα ε??

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Απ οτι φανταζομαι εχεις πολυ μεγαλυτερα πεδια και το ματι ταξιδευει μεσα στην εικονα ε??

Αυτο εξαρταται απο το φαινομενο πεδιο οχι απο το πραγματικο....

Πχ ενας Nagler η ενας UWA με φαινομενο πεδιο 82 η 84 μοιρες σε κανει να γυριζεις γυρω γυρω το ματι για να το δεις ολο....

Το format των 1,25" για πανω απο 32mm περιοριζει το φαινομενο πεδιο στις 50, 50 και κατι μοιρες.Αναγκαστικα πρεπει να πας σε 2" για να χεις μεγαλυτερο φαινομενο πεδιο (αρα και μεγαλυτερο πραγματικο) στην ιδια μεγεθυνση.

Παραδειγμα:

Τηλεσκοπιο 8" f/4.5 εστιακη αποσταση 910 mm (το dob μου δηλαδη :D )

32mm 1,25" Plossl φαινομενο πεδιο 50 μοιρες μεγεθυνση 28x πραγματικο πεδιο 50/28=1,78 μοιρες

32mm Erfle 2" φαινομενο πεδιο 65 μοιρες πραγματικο πεδιο 65/28=2,32 μοιρες.

Δημοσιεύτηκε
Ποια είναι η γνώμη σας για τα University Optics; Συγκεκριμένα πως σας φαίνονται τα H.D. Abbe; Φαίνονται (στο χαρτί) εξαιρετικά και σε καλή τιμή. Και η UO φτιάχνει έναν από τους καλύτερους barlow, τον 2.8 Klee.
"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα!

Εχω τον Kasai 4mm Orthoscopic ειναι ιδιος με τον UO και ειναι τελειος ! Σκετο ξυραφι σε υψηλες μεγεθυνσεις! Ειναι ο απλος και προσωπικα δεν θα θελα τους HD.Πρωτον επειδη δεν μου αρεσει το σχημα τους (υποκειμενικο κριτηριο) και δευτερον επειδη το επιπεδο σχημα στο πανω μερος ειναι λιγοτερο εξυπηρετικο απο το κωνικο των κλασσικων Orthoscopic στην τοποθετηση του ματιου (αντικειμενικο κριτηριο).

Ειμαι κλασσικιστης πως να το κανουμε !!!! :D

Ο Klee ειναι τελειος με μονο πλην πως βινιεταρει με Plossl ειδικα αυτους με μεγαλη εστιακη αποσταση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης