KC Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους Θέλω να στείλω κάποια αστρονομικά αξεσουάρ στο εξωτερικό σε κάποιον που ενδιαφέρεται να τα αγοράσει. Ο αγοραστής θα πληρώσει τα έξοδα αποστολής. Ποιά υπηρεσία των ΕΛΤΑ να χρησιμοποιήσω;Η πληρωμή θα γίνει λογικα με αντικαταβολή και από εκεί στο λογαριασμό μου. Επίσης σκέφτομαι και το paypal. Έχει κανείς πουλήσει στο εξωτερικό; Παρακαλώ για κάποιες συμβουλές τι να προσέξω. Ευχαριστώ πολύ “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
Φαρμακόπουλος Αντώνης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Κώστα εγώ έχω στείλει με ταχυδρομείο και όλα πήγαν καλά. Για ασφάλεια των αντικειμένων αλλά και για να υπάρχει απόδειξη ότι παραλήφθηκαν καλύτερα να τα στείλεις συστημένα. Επίσης για πληρωμή να ζητήσεις να γίνει με paypal, θα σου γίνει όμως μια κράτηση προμήθειας γύρω στα 3,5 % . Άλλος τρόπος πληρωμής είναι να γίνει κατάθεση σε τραπεζικό σου λογαριασμό. Σε κάθε περίπτωση αν δεν πάρεις τα λεφτά μην στείλεις τίποτα. http://www.Astrofarma.grhttp://www.SpartAstronomy.gr
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Κώστα, αν είναι από το astromart έλεγξε το rating που έχει πρωτίστως, καθώς και τις εμπειρίες άλλων από συναλλαγές μαζί του.Αν είναι από το Astrobuysell.co.uk ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, υπάρχουν πολλοί απατεώνες εκεί μέσα, προσπάθησε να επικοινωνήσεις μαζί του τηλεφωνικά και πιάσε συζήτηση. ΟΧΙ μόνο με το email... Το πιο σημαντικό είναι αυτό που σου είπε και ο Αντώνης: αν δεν πάρεις τα λεφτά μην στείλεις τίποτα!!! Δεν αναφέρεις λεπτομέρειες για την συναλλαγή, που σε βρήκε κλπ. Αν είχες αγγελία μπορούσες να πεις ότι το Paypal fee είναι του αγοραστή για να μην το πληρώσεις εσύ και να μπει πάνω από το κόστος των αγαθών. Αν θέλεις να το πληρώσεις είναι επιλογή σου. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Ο Αντώνης τα είπε μια χαρά. Κι εγώ έχω στείλει αρκετά πράγματα στο εξωτερικό, χωρίς κανένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας πάντα ΕΛ.ΤΑ. συστημένη αλληλογραφία που έχει και tracking number. Επίσης ποτέ δεν στέλνουμε τα πράγματα άν δεν πληρωθούμε. Το Paypal είναι μια πολύ καλή και αξιόπιστη λύση και το χρησιμοποιούν πολλοί χρήστες ανά τον κόσμο. Όταν σου πιστωθούν τα χρήματα στο Paypal μπορείς είτε να τα μεταφέρεις σε τραπεζικό σου λογαριασμό, πιστωτική κάρτα κλπ είτε να τα αφήσεις εκεί "κάβα" για μελλοντικές αγορές σου. Το κόστος του Paypal μπορείς να το ζητήσεις απο τον αγοραστή. Σχεδόν όλοι το δέχονται. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2012 Αν είναι να στείλεις κάτι μικρό μπορείς να το στείλεις συστημένο μέσω ΕΛΤΑ αλλά ΧΩΡΙΣ ασφάλεια. Από εκεί και πέρα για κάτι μεγαλύτερο θα πρέπει να πάει ως δέμα και εκεί μπορείς να δηλώσεις αξία κλπ.Εναλλακτικά υπάρχει και το EMS μέσω Πόρτα-Πόρτα με κόστος μεγαλύτερο από ΕΛΤΑ-δέμα κλπ αλλά φθηνότερο από άλλα courier.Πληρωμή μόνο με paypal εκτός αν γνωρίζεις τον αγοραστή και ο τελευταίος είναι διατεθειμένος να πληρώσει την προμήθεια για να σου στείλει χρήματα μέσω τραπέζης ή με Western Union κλπ. Κάποιος άγνωστος είναι λίγο δύσκολο να δεχθεί να σου στείλει χρήματα με τους τελευταίους δυο τρόπους.Το paypal έχει όντως κάποια fees που θα πρέπει να συνυπολογίσεις στην τιμή που θα συμφωνήσεις με τον αγοραστή. Κάνε ένα καλό πακετάρισμα, δώσε μια λεπτομερή περιγραφη του τι πουλάς και κάνε μια καλή εξήγηση με τον αγοραστή για τον τρόπο αποστολής και όλα θα πάνε καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα