Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

- Η Εq5 βάση του black diamond κάνει για φωτογράφηση βαθέως ουρανού για την κύρια εστία;(http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2125)

 

- Το dobson 10' της skywatcher σε ποια βάση είναι κατάλληλο για αστροφωτογράφηση;

 

- Τι κάμερες χρησιμοποιούνται για φωτογράφηση κύριας εστίας;

Sky Watcher 60/700

Skywatcher Dobsonian 10''''

Δημοσιεύτηκε

1) όχι δεν κάνει για αστροφωτογράφιση γιατι είναι το χειροκίνητο μοντέλο, δεν έχει μοτέρ, ούτε την δυνατότητα να την συνδέσεις σε η/υ ώστε να κάνεις οδήγηση που είναι απαραίτητη για φωτογράφιση βαθύ ουρανού. θα χρρειαστείς είτε τοupgrade kit της βάσης είτε να πάρεις μια νέα βάση heq5 pro ή καλύτερα την eq6

 

2) εφόσον είναι κλειστού σωλήνα (όχι truss tube) τότε η πιο κατάλληλη βάση είναι η eq6 η οποία μπορεί να σηκώσει το βάρος του σωλήνα. όμως θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στην φωτογράφιση με τόσο μακρύ σωλήνα από τις ταλαντώσεις ακόμα και με το πιο μικρό αεράκι αλλά και ο εστιαστής δεν είναι και ο πιο κατάλληλος για φωτογράφιση μιας και δεν έχει αρκετό backfocus και θα έχεις πρόβλημα ναν εστιάσεις αλλά και πιθανόν να έχει και flexure (τζόγο) στον εστιαστή με αποτέλεσμα να μην βγάζεις καλές φωτό.

 

3) αστρονομικές ccd κάμερες , dslr αφού βγάλεις τον φακό και τοποθετήσεις την κάμερα με ειδκό αντάπτορα στον εστιαστή, τέλος webcam για πλανητική φωτογράφιση χωρίς τον φακό της

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Τι μοντέλα DSLR είναι κατάλληλα για αστροφωτογράφηση κύριας εστίας και από πιες τιμές ξεκινάνε;

Sky Watcher 60/700

Skywatcher Dobsonian 10''''

Δημοσιεύτηκε

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Canon ή Nikon, καθώς αυτές έχουν χαμηλό θόρυβο σε εκθέσεις μεγάλης διάρκειας σε υψηλά ISO 800+.

 

Εγώ έχω την Canon EOS550D από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.

 

Άλλα μοντέλα αρκετά διαδεδομένα είναι η EOS350D, EOS400D, EOS450D, EOS1000D EOS5D, κλπ. Πολλοί χρήστες καταφεύγουν στην αντικατάσταση του φίλτρου IR που βρίσκεται στο εσωτερικό της φωτογραφικής μηχανής, μπροστά ακριβώς από το CCD καθώς αυτό κόβει την υπέρυθρη ακτινοβολία, πράγμα μη επιθυμητό στην αστροφωτογράφηση, σε ειδικά βέβαια εργαστήρια.

 

Όσον αφορά τις τιμές για καινούργιες μηχανές μπορείς να ρίξει μια ματιά στο google ή σε διάφορα καταστήματα: Plaisio, Public, Κοτσόβολος κλπ. Μπορείς επίσης να ψάξεις και στις αγγελίες το AstroVox καθώς κατά καιρούς πωλούνται μεταχειρισμένες μηχανές σε πολύ καλή κατάσταση ή και σε καταστήματα φωτογραφικού εξοπλισμού στη περιοχή που κατοικείς καθώς τα περισσότερα διαθέτουν μεταχειρισμένο εξοπλισμό.

 

Φιλικά,

 

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

 

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης