Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ενδιαφερομαι να αγορασω (απο Ελλαδα, οχι μεσω Internet) ενος ή περισσοτερων Wideangle προσοφθαλμιων. Εχω υποψιν μου τους nagler της Televue αλλα ειναι πολυ ακριβοι.

Ειχα παρατηρησει απο εναν widefield 82 της SWAN, αν θυμαμαι καλα, στον Παρνωνα αλλα τον συγκεκριμενο δεν μπορω να το βρω στην Ελλαδα.

Θα παρακαλουσα να μου προτεινετε κατι.

Φιλικα

Νικος

8" Meade LX90 LNT

5" Celestron Nexstar SE

ZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo

9x63 Bresser Binos

Δημοσιεύτηκε
Αν είσαι αυτός που θυμάμαι, τότε ο προσοφθάλμιος ήταν ο δικός μου 20 mm Widescan (και οχι Swan) 84 μοίρες AFOV. Τον φέρνει στην Ελλάδα η ΑΚΤΙΣ http://www.aktistar.gr. Σε λίγο καιρό θα διατίθενται απο την ίδια εταιρία και οι Hyperion της Baader με 68 μοίρες AFOV.
Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
Φιλε Μαρινε ποιας εταιριας ειναι το εν λογο προσοφθαλμιο? SWAN παντως ειναι σειρα της ουιλιαμ οπτικς

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε
Αν είσαι αυτός που θυμάμαι, τότε ο προσοφθάλμιος ήταν ο δικός μου 20 mm Widescan (και οχι Swan) 84 μοίρες AFOV. Τον φέρνει στην Ελλάδα η ΑΚΤΙΣ http://www.aktistar.gr. Σε λίγο καιρό θα διατίθενται απο την ίδια εταιρία και οι Hyperion της Baader με 68 μοίρες AFOV.

Γεια σου Μαρινο!!!!

Ναι αυτος ηταν ο προσοφθαλμιος, ο οποιος μου ανοιξε τα ματια. Χωρις να εχω την απαιτουμενη εμπειρια για συγκρισεις με αλλους ο συγκεκριμενος μου εκανε τρομερη εντυπωση! Εξαιρετικος!

Σε ευχαριστω που μου τον ειχες δανεισει!

Φιλικα

Νικος

8" Meade LX90 LNT

5" Celestron Nexstar SE

ZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo

9x63 Bresser Binos

Δημοσιεύτηκε

Ναι Ηλία, αυτή είναι η εταιρία.

Νίκο, δεν είναι της κατηγορίας Nagler/Pentax/Zeiss κλπ., αλλά εμείς είμαστε τυχεροί και "παίζει" μιά χαρά στα f/10 μας. Σε γρηγορότερα τηλεσκόπια αρχίζει να γίνεται εμφανής η αδυναμία του στην άκρη του πεδίου, όμως δεν παρουσιάζει το έντονο pin-cushion, που είχα ακούσει και τελικά διαπίστωσα, των Nagler, γι'αυτό και η τιμή του είναι για μένα πολύ "τίμια" σε σχέση μ'αυτά που προσφέρει.

Σε λίγες μέρες θα έχω στα χέρια μου κι έναν Hyperion 13mm - 68 μοιρών, οπότε κανονίστε που, πότε και με τι θα τον δοκιμάσουμε ! :D

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
Οι Hyperion της Baader είναι κατάλληλοι για εστιακό λόγο f/5 ή εμφανίζουν προβλήματα στην άκρη του πεδίου;

Φιλικά Σταύρος :)

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Δημοσιεύτηκε
Οι Hyperion της Baader είναι κατάλληλοι για εστιακό λόγο f/5 ή εμφανίζουν προβλήματα στην άκρη του πεδίου;

Ξέρω μόνο ότι φέρονται ως εξ αγχιστείας αδέλφια οσο αφορά στις δυνατότητές τους, με τους Orion Stratus. Να ένα ενδιαφέρον άρθρο, που συγκρίνει τους τελευταίους με τον παππού και των δύο - τους Lanthanum της Vixen : http://www.svenwienstein.de/HTML/stratus_english.html . Οι Baader μάλλον είναι καλύτεροι, τουλάχιστον στις επιστρώσεις και στα διάφορα καλούδια.

Πιστεύω ότι και γιαυτούς, έστω και ελάχιστα, τα πράγματα θα δυσκολεύουν όταν χρησιμοποιηθούν με γρήγορα οπτικά, αλλά στοιχίζουν το ένα τρίτο απο τους γνωστούς που δουλεύουν καλά σε τέτοιες καταστάσεις.

Χρήστος Μαρινός

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης