Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν υπέπεσε στην αντίληψη σας αλλά πλέον έχουμε και νέο παίχτη στην λήψη όμορφων αστρικών πεδίων.Όσο για την τιμή τουλάχιστον στο πλανητάριο δεν είδα να αναγράφεται ακόμα αν και πολύ φοβάμαι ότι θα είναι τσουχτερή.Με μια μικρή αναζήτηση στο ίντερνετ είδα οτι στην Αμερική πωλείται κοντά στα 400 δολάρια οπότε υποθέτω ότι εδώ θα ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Ευχαρίστως πάντως θα ήθελα να το δοκιμάσω.:D 8)

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2258#extras

polarie.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ελα βρε Αντρεα, ενα κουτακι με ενα βηματικο (νομιζω ΜΤ1 ; ) , ενα απλο χειριστηριο (SD1 ; ) και ενα worm gear , τι ; 2.3 ιντσες ; Τι θα βαλεις πανω του ; 1.5 κιλό DSLR ; Και στην τιμη ΔΕΝ περιλαμβανεται polarscope, τριποδας κλπ ; ](*,) #-o

Γενικα στο χωρο των φορητων μικρων βασεων ΙΜΗΟ πεφτει πολυ φουμαρο ή/και πολύ υπερτιμηση (astrotrac, vixen photo guider, skymemo, losmandy StarLapse, cd1-πως-την-λεγανε-αυτην, κλπ κλπ). Πιστευω μονο οι takahashi ειναι καλες σε αυτην την κατηγορια αλλα πανακριβες. Το ιδιο και η vixen photo guider, αλλα οι τιμη της ειναι απαραδεκτη.

1000 φορες καλυτερα μια μεταχειρισμενη SP ή GP σε κοντο, ελαφρυ, τριποδα με διπλα μοτερ. Δεν θες διπλά μοτερ και DEC και autoguiding ; Ξεβιδωσε τον DEC και κανε πολυ καλη πολικη και δουλεψε μονο με το RA στα μισα κιλα, αλλα με απειρως περισσοτερες δυνατοτητες (πχ PEC αλλα και οδηγηση μονο στο RA). Και αμα λαχει, βαζεις και ενα AT65Q με CCD και τροχο, να κανεις και σοβαρη δουλεια.

(*) Θες ακομη καλυτερα ; ψαξε στα μεταχειρισμενα για ΤΗΝ φορητη βαση wide αστροφωτογραφισης : Byers CamTrak, 359 δοντια σε byers worm gear 5 inch , 5 κιλα οφελιμο, και φημολογουμενο PE < 10 arcs και 10-15 λεπτα unguided με 200mm φακο !!!. Σταματησε να την βγαζει καπου 20 χρονια τωρα, τον εχω ρωτησει δεν του εχει μηνει ουτε ενα κομματι απο τα μισα των 90ς, ουτε ο Radosevich που την εφιαχνε εχει καμία, προσπαθω να βρω καιρο τωρα μια και οσοι εχουν πινουν νερο σε αυτην και οταν τους λεω αν μου πουλανε μου λενε "πριτς" :oops: - αν βρεις καμια σφυρα μου :-note :-note

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης