Smaragda Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Καλησπερα σας και καλως σας βρισκω. Εκανα κι εγω την πρωτη μου αγορα σε τηλεσκοπιο και θα ηθελα να μου πειτε καποια γνωμη αν καποιος το ειχε/εχει . Ειναι καλο για αρχαριο? Mη με απογοτευσετε μονο γιατι ηδη το εχω αγορασει... Επισης εχω καποιες αποριες γιατι δεν καταφερα να δω τιποτα αποψε και μαλλον κατι κανω λαθος. Αν υπαρχει καποιος που γνωριζει ας μου πει καθοτι ασχετη.. Ευχαριστω a priori!
Mich Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Για αρχή καλές είναι οι 6 ίντσες, αλλά ίσως αν δεν βιαζόσουν με τα ίδια χρήματα θα μπορούσες να πάρεις κάποιο μεταχειρισμένο από εδώ μέσα σε 8 ίντσες. καλό είναι όμως για ξεκίνημα. Ενδεχομένως δεν έχεις κάνει καλή ευθυγράμμιση του ερευνητή. Καλό ξεκίνημα να έχεις και καλή υπομονή στην αρχή._____________________________________http://orionamateurobservatory.blogspot.com/ Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
Smaragda Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Και φαντασου οτι πηγαμε να παρουμε το MEADE ETX 80 Ρομποτικο αλλα οσο μας το εδειχναν δεν ψηνομασταν. Και ηταν ακομα μικροτερο 3.5 ''. Τους ειπαμε θελουμε πιο καλη ποιοτητα εικονας και μας προτειναν το POLLUX.
Mich Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Για αρχή καλό είναι, ώσπου να μάθεις κάποια πράγματα, μετά θα θέλεις να πας σε μεγαλύτερο. Κρίμα που δεν γνώριζες τότε το Astrovox, να διαβάσεις πρώτα πριν κάνεις αγορά. Noμίζω είναι ικανοποιητικό στο ξεκίνημά σου.- Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
Leadway Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2012 εχω ακριβώς το ίδιο...! Εμένα μου το έκαναν δώρο και εδω και μερικές μέρες που το χρησιμοποιώ έχω κατενθουσιαστεί. Ιδίως με την παρατήρηση του κρόνου του δία και της σελήνης - τι να πω -νομίζω ότι μου αρέσει το σπορ.. Μου κάνει (εντάξει λίγο) εντύπωση που δεν καταφέρατε να δείτε .. αν έχεις εγκαταστήσει το λογισμικό που σου δώσανε μαζί , όλα Θα πάνε ρολόι. Α εννοείται ότι θέλει αρχικά να ρυθμίσεις σωστά τον ερευνητη με τις βιδούλες που έχει σκοπεύοντας κάτι σχετικά εύκολο π.χ σελήνηΑυτά άντε και καλή επιτυχία την επόμενη φορά!
Django Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2012 Καλωσόρισες! Για να μην είδες ούτε την Σελήνη, μάλλον στρέφεις το τηλεσκόπιο σε λάθος σημείο. Ευθυγράμμισε πρώτα τον ερευνητή σου με το τηλεσκόπιο πειράζοντας τα βιδάκια που έχει πάνω.Σαν στόχο για την ευθυγράμμιση επέλεξε κάποιο επίγειο σημείο που κάνει μπαμ. Θα είναι σταθερό και δεν θα χρειάζεται να το κυνηγάς. Αλλιώς μπορείς να ευθυγραμμίσεις με τον Πολικό Αστέρα.Όσο πιο μακρινό τόσο πιο καλά. Εγώ ας πούμε όταν δεν έχω οπτική επαφή με τον Πολικό ευθυγραμμίζω με τα φώτα από τις κεραίες στην κορυφή του Υμηττού. Στην αρχή κάντο με τον 25mm και μετά μπορείς να βάλεις και τον 10mm για διορθώσεις.Ρίξε μια ματιά επίσης στο λινκ με τα Εισαγωγικά Άρθρα πάνω αριστερά στην κεντρική σελίδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα