βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2012 Γειά χαρά! Αυτές τις μέρες προσπαθώ να χρησιμοποιήσω μια NexImage για μακρά έκθεση.Τη συνδέσω στον υπολογιστή απευθείας με τη παράλληλη θύρα της.Ωστόσο τα προγράμματα δε την αναγνωρίζουν. Κάποια ιδέα; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2012 Αλεξανδρε φανταζομαι εννοεις οτι συνδεεις με USB. Εχεις περασει τους drivers και το amcap? Εχω και εγω μια NexImage που κατα καιρους μου κάνει νερά και δεν την βλεπω στον υπολογιστή. Ειναι περιστασιακό όμως. Τι windows δουλεύεις - Η NexImage εχει καποιο θεμα με τα windows 7. Διαβάζω οτι το bug που υπηρχε φτιάχτηκε αλλα δεν εχω περισσοτερες λεπτομερειες. Παντως η συγκεκριμμένη camera προσωπικά με εχει απογοητεύσει. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2012 Γειά σας! Ναι το συνδέω το USB.Η κάμερα δουλέυει κανονικά για απλά βίντεο.Έχω win 7 64 bit. Δε χρησιμοποιώ το amcap αλλά το wxAstrocapture. Προσπάθησα και με το PHD. Με αυτά τα 2 προγράμματα δίνω εντολή να πάρουν έκθεση π.χ. 4 δευτερολέπτων αλλά μετά δε βλέπω κάτι στην οθόνη. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2012 Κοιτα την συνδεση του βυσματος. Οπως σου ειπα και εγω την χανω κατα διαστηματα. Επισης κοιτα στο internet για το bug που υπαρχει με τα W7. Αν μπορεις δούλεψε την σε XP. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2012 Έγινε ευχαριστώ Τη κάμερα τη δηλώνω στο PHD με την επιλογή Long exposure webcam+ Parallel/Serial. Πρέπει να κάνω και κάτι άλλο στον υπολογιστή ή μόνο τη παραπάνω επιλογή στο PHD; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Αλεξανδρε το PHD δεν το χρησιμοποιώ. Ίσως να μπορεσουν να σε βοηθησουν τα παιδιά της AVAT η κάποιος άλλος που έχει NexImage. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Και πάλι ευχαριστώ.Θα το ξαναπροσπαθήσω σήμερα. Στο wxAstrocapture απλά δηλώνω τη κάμερα ως ToUcam 640X480 YUY2 . Πρέπει να κάνω και κάτι άλλο ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Λογικά πρέπει να δουλέψει ετσι οπως το ρυθμιζεις. Δες και αυτό: Celestron Neximage Driver Support for Windows 7 Many are finding out that their Celestron Neximage driver is not compatible with the new Windows 7 operating system. Fortunately, the Philips SPC900NC driver supports Windows 7 and works with the NexImage. Many thanks to Iain Barker (Neximage Yahoo Group) for providing the following instructions that will allow you to use your Neximage with Windows 7: Download the driver for Windows 7 at the Philips software and drivers page here. Download the driver file named "spc900nc_00_dw7_eng.exe". Here is the direct link to the file download: http://download.p4c.philips.com/files/s/spc900nc_00/spc900nc_00_dw7_eng.exe.After installing the driver, plug in the NexImage USB cable then go to the Windows device manager and find the "Unknown Device" entry.Right-click the "Unknown Device"Click "Update Driver Software"Click "Browse my computer"Click "Let me pick from a list"Select "Sound, video and Game controllers" then click NextSelect "Philips CE CSI" and then "Philips SPC 900NC PC Camera"Click Next, and Yes to the "update driver warning"The NexImage should now be usable in Windows7 apps, including AMCap. It will be listed as Philips SPC 900NC PC Camera" Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Γεια σας Το έχω κάνει αυτό. Mόλις τώρα ξαναπροσπάθησα και φαίνεται ότι δουλεύει. Δε δοκίμασα σε κάποιο στόχο αλλα η κάμερα ανανεώνει τη φωτό κανονικά μετά από κάθε έκθεση. Φαίνεται να δουλεύει προς το παρόν. Ευχαριστώ για τη βοήθεια Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2012 Η NexImage αντιδρά περίεργα. Μερικές φορές μου σπάει ασχημα τα νεύρα. Προς το παρόν έχει γλιτώσει το εκπαραθυρωμα μόνο και μόνο επειδή είναι η μοναδική webcam που έχω. Καλή συνέχεια Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2012 Καλημέρα! Επαναφέρω το θέμα γιατί κάτι κάνω στραβά. Όταν έχω τη κλαμερα σε απλή λειτουργία βίντεο κι έχω τον Βέγκα στο πεδίο , όλα μια χαρά.Όταν όμως συνδέσω τη παράλληλη θύρα στον σταθερό υπολογιστή( χωρίς κάποιο αντάπτορα) τ΄τοτε δε βλέπω τπν Βέγκα. 'Εχω ανοίξει τον διακόπτη, η κάμερα ανανεώνει τα καρέ σύμφωνα με τον χρόνο έκθεσης που της δίνω αλλά ακόμη και με 2 δευτερόλεπτα δε βλέπω αστέρα και είχα όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο. Με το που βγάζω τον αντάπτορα από τον υπολογιστή, ξαναβλέπω τον Βέγκα. Όλα αυτά με το Sharpcap. Στο PHD ως τι δηλώνω τη κάμερα; Windows WDM ή VFW; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2012 Αλεξανδρε καλησπέρα Δοκίμασε να περεμβαλεις μια USB προεκταση αναμεσα στον ανταπτορα και την καμερα. Προφανως καποιο pin του USB δεν κανει καλη επαφη. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2012 Δε χρησιμοποιώ κάποιον αντάπτορα. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα